Facebook Pixel ΑΕΚ - Ματίας Αλμέιδα: Έκοψε σίγουρη μεταγραφή ο Αλμέιδα - "Κανόνι" με βαρύ βιογραφικό - Σε... απόγνωση για τον φορ η ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-29 10:00:00

Έκοψε σίγουρη μεταγραφή ο Αλμέιδα - "Κανόνι" με βαρύ βιογραφικό - Σε... απόγνωση για τον φορ η ΑΕΚ!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Έκοψε σίγουρη μεταγραφή ο Αλμέιδα - "Κανόνι" με βαρύ βιογραφικό - Σε... απόγνωση για τον φορ η ΑΕΚ!

Η Ένωση έτρεξε τις διαπραγματεύσεις, όμως ο κόουτς δεν τον ήθελε! Ποιος είναι ο παίκτης που χάθηκε μετά από απόφαση του προπονητή, πού υπέγραψε τελικά και γιατί οι Κιτρινόμαυροι προσπαθούν να καλύψουν κενά μέχρι και την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου.

Η ΑΕΚ "στραβοπάτησε" στη Ριζούπολη, όπου γνώρισε εντός έδρας ήττα με 1-0 από τον Βόλο. Αποτέλεσμα που θα έλεγε κανείς ότι... προσγείωσε απότομα τον Δικέφαλο στην πραγματικότητα, μετά το κλίμα ευφορίας που κυριαρχούσε στην ομάδα λόγω των καλών εμφανίσεων στα φιλικά και τη νίκη με 3-0 επί της Λαμίας στην πρεμιέρα.

Η Ένωση έχει προχωρήσει σε στοχευμένες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι μέχρι στιγμής. Μπορεί να άργησαν λίγο σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά οι Κιτρινόμαυροι στελέχωσαν το ρόστερ του Ματίας Αλμέιδα βάσει των υποδείξεών του. Οι κινήσεις δεν έχουν τελειώσει ακόμα, αντιθέτως συνεχίζονται με τη διαφαινόμενη απόκτηση του Νίκλας Ελίασον, ο οποίος θα ενισχύσει την ομάδα μεσοεπιθετικά.

Πάντως, πολλοί εκτιμούν ότι η ΑΕΚ έχει επίσης ανάγκη από έναν σέντερ φορ, καθώς έχει ουσιαστικά μείνει μόνος του να... τραβά το κουπί ο Σέρχιο Αραούχο, με μοναδική εναλλακτική τον νεαρό Μιχάλη Κοσίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προηγούμενο διάστημα "έπαιξε" για τον Δικέφαλο η περίπτωση του Ισάκ Μπελφοντίλ. Πρόκειται για ένα δυνατό όνομα, με αξιόλογη σταδιοδρομία σε ομάδες όπως η Λιόν, η Πάρμα, η Ίντερ, η Χόφενχαϊμ και η Χέρτα. Παράλληλα, μετρά 17 συμμετοχές με απολογισμό 2 γκολ στην Εθνική Αλγερίας.



Ο Αλγερινός φορ ήταν ελεύθερος, μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα όπου υπέγραψε στην Αλ Γκαράφα και σε εξαιρετική ηλικία (30 ετών). Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, η ΑEΚ ήρθε σε επαφή με την πλευρά του παίκτη. Οι συζητήσεις έφτασαν σε ένα σημείο αλλά όχι σε προχωρημένο στάδιο, επειδή ο Μπελφοντίλ δεν φαίνεται να είναι ο τύπος του επιθετικού που προτιμά ο Αλμέιδα.

Ο έμπειρος σέντερ φορ είναι ψηλός (1.92μ.) και δεν διακρίνεται για την ταχύτητά του. Παρ' όλα αυτά είναι επιθετικός που βγαίνει αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή, μπορεί να παίξει στα πλάγια και δεν βασίζεται αποκλειστικά στο "τάισμα" από τους συμπαίκτες του για να φτάσει σε θέση βολής. Οι αντιρρήσεις του Αλμέιδα ίσως έχουν να κάνουν με το "βαρύ" κορμί του Μπελφοντίλ. Συνεπώς εάν όντως ο Αργεντινός τεχνικός εγκρίνει τη μεταγραφή επιθετικού, θα κοιτάξει να βρει παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Το δείγμα γραφής του Αλμέιδα μέχρι στιγμής φανερώνει ότι ζητά μόνο ποδοσφαιριστές αφενός ικανούς να κάνουν τη διαφορά και αφετέρου απόλυτα ταιριαστούς με το αγωνιστικό του πλάνο. Δεν πρόκειται να πάρει παίκτη για να... γυαλίζει τον πάγκο.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μην πυροβολείτε τον Αλμέιδα και την ΑΕΚ του - Θέλει αντι-Μάνταλο και... Φαν Βέερτ- Βρήκε 2ο Τσούμπερ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags