Με μαζική και ασταμάτητη άμυνα ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει νίκη-ανάσα (0-1) εκτός έδρας απέναντι στο Βόλο, μαζεύοντας έτσι τους πρώτους 3 βαθμούς του στο πρωτάθλημα. Καλύτερος ο Βόλος άξιζε τουλάχιστον ένα γκολ, αλλά οι Θεσσαλοί είχαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, ενώ ούτε ο Φαν Βέερτ μπόρεσε να βρει φάσεις για να εκτελέσει.​

Το ματς

Μπορεί ο ΟΦΗ να έχει δυσκολευτεί πάρα πολύ τις πρώτες 2 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, όμως απέναντι στο Βόλο έκανε την καλύτερή του εκκίνηση. Αυτό μάλιστα αποτυπώθηκε και στο χορτάρι, καθώς νωρίς στο ματς η ομάδα του Νίκου Νιόπλια άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα στο 5ο λεπτό ο Διαμαντής πήρε την κεφαλιά-ψαράκι μετά από κόρνερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των Κρητικών στο Πανθεσσαλικό!

Ο Βόλος επιχειρούσε να απειλήσει κυρίως από τα άκρα, με τον ΟΦΗ πάντως μέχρι το 20ο λεπτό να έχει περισσότερη κατοχή και άρα καλύτερο έλεγχο της αναμέτρησης. Στο 28' οι Κρητικοί έγιναν ξανά επικίνδυνοι, όταν από την κάθετη του Μπουζούκη ο Ντίκο βγήκε στο ανοιχτό γήπεδο, πέρασε και τον τερματοφύλακα των Βοιωτών που είχε βγει μακριά από την εστία του, ωστόσο ο φορ των Ομιλιτών άνοιξε την μπάλα αρκετά και από πλάγια θέση δεν εκτέλεσε προ κενής εστίας.

Η πρώτη τελική του Βόλου στο ματς ήρθε στο 29' με ένα σουτ του Πάολο Φερνάντες, του πιο δραστήριου ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων. Βέβαια δραστήριου μεν, καλά κλεισμένου δε. Η ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε περαιτέρω συγκινήσεις, με τον ΟΦΗ να εκμεταλλεύεται μια στημένη φάση και σε ένα ισορροπημένο κατά τα άλλα παιχνίδι, να πηγαίνει με το προβάδισμα στην ανάπαυλα.

Με την έναρξη στο δεύτερο μέρος το μοτίβο στην αναμέτρηση παρέμενε το ίδιο. Ο Βόλος δηλαδή είχε κατά βάση την μπάλα και ο ΟΦΗ αμυνόταν μαζικά, προκειμένου να κρατήσει αυτό το πολύτιμο 1-0 υπέρ του. Μάλιστα ήταν χαρακτηριστικό, ότι οι Κρητικοί έμοιαζαν να μην κυνηγούν καν τις αντεπιθέσεις, ακόμα και με τον Μπουζούκη για παράδειγμα να παίζει αρκετά πίσω από τη μεσαία γραμμή. Και αναφερόμαστε στον Έλληνα άσο, γιατί εκείνος ήταν ο βασικός μοχλός της μεσοεπιθετικής ανάπτυξης για την ομάδα του Νιόπλια.

Στο 58ο λεπτό ήρθε η μεγαλύτερη στιγμή του Βόλου στη συνάντηση, όταν έπειτα από ωραία ανάπτυξη από τα δεξιά και πάσα του Μπαριέντος, ο Ντέλετιτς λίγο πίσω από το σημείο του πέναλτι έπιασε (όντας εντελώς αμαρκάριστος) το πλασέ, με την μπάλα ωστόσο να καταλήγει ψηλά άουτ.

Οι Θεσσαλοί είχαν ανεβάσει πάρα πολύ τις γραμμές τους στο γήπεδο, με τον δεξιό μπακ Άλχο να παίζει σχεδόν μόνιμα από το 60' και μετά σε ρόλο -ουσιαστικά- εξτρέμ. Η τόσο μεγάλη οπισθοχώρηση του ΟΦΗ εγκυμονούσε κινδύνους, καθώς όταν μία ομάδα κλείνεται τόσο μαζικά πίσω, πολλές φορές στο τέλος το πληρώνει. Ο Ντέλετιτς ήταν ο πρωταγωνιστής και στη δεύτερη καλή ευκαιρία των γηπεδούχων, όταν το μακρινό σουτ του Σέρβου έσκασε μπροστά στον Στέφενς και τον ανάγκασε σε διπλή προσπάθεια για να μπλοκάρει.

Στο 77ο λεπτό τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον ΟΦΗ, καθώς η ομάδα του Ηρακλείου έμεινε με 10 παίκτες από την αποβολή του Λάρσον (σ.σ. δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Πάολο Φερνάντες). Ο Βόλος αποκτούσε μόνιμη παρουσία το τελευταίο τέταρτο στην περιοχή των Κρητικών, δημιουργώντας νέα απειλητιική στιγμή με ένα σουτ του Μεσκίδα στο 78' που κόντραρε και πήγε να ξεγελάσει τον Στέφενς. Παρά τις μαζικές προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Βόλου το σκορ δεν άλλαξε ποτέ, με το τελικό 1-0 υπέρ του ΟΦΗ να δίνει τεράστια βαθμολογική ανάσα στους Κρητικούς.

Οι ενδεκάδες

Βόλος (Kώσρας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο (90' Τσέλιος), Λούνα (84' Ουές), Σιελής, Εσκοβάλ (74' Μεσκίδα), Ματίγια (46' Βίκτορ Φερνάντες), Τσοκάνης, Μπαριέντος, Πάολο Φερνάντες, Ντέλετιτς, Φαν Βέερτ.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Στέφενς, Λάρσον, Πασαλίδης, Διαμαντής, Θοράρινσον (68' Στάικος), Βούρος, Μαρινάκης, Ντιουσέ, Μεγιάδο (80' Γιαννούλης), Μπουζούκης (59' Καμάου), Ντίκο (80' Θεοδοσουλάκης).