ΠΑΟΚ - Άρης: Το ντέρμπι ανάμεσα στους "αιώνιους" της Θεσσαλονίκης ανήκει στο παρελθόν, καθώς οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά δίχως άλλο ο Κοτάρσκι είναι σήμερα το πρόσωπο με τον οποίου ασχολούνται όλοι στη συμπρωτεύουσα και όχι μόνο.

Γιατί ο νεαρός άσος έδειξε για ποιον λόγο επέμενε το περασμένο καλοκαίρι ο Ζοσέ Μπότο στην απόκτησή του για τη θέση του βασικού, αν και στην ηλικία του δεν συνηθίζεται εύκολα να έχει γάντια 11άδας ένας τερματοφύλακας: Δεν έκανε λάθη με την μπάλα στα πόδια, έπαιξε με σωστές πάσες, έβγαλε το πέναλτι του Γκρέι ενώ ήταν πολύ σταθερός σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπι.

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Απόστολος Τερζή, παλαίμαχο τερματοφύλακα του Δικέφαλου και πρώην βοηθό τού Άγγελου Αναστασιάδη, προκειμένου να μας πει δύο λόγια για τον Κοτάρσκι και τη σημερινή παρουσία-παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

"Αυτό πρέπει να γίνει με Κοτάρσκι στον ΠΑΟΚ - Βρήκε τερματοφύλακα για χρόνια - Μετράει για την ψυχολογία το πέναλτι"

"Έδειξε πολλά και καλά στοιχεία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε αφενός ότι είναι νέος στην ομάδα, αφετέρου και το νεαρό της ηλικίας του. Χρειάζεται να κάνουμε υπομονή και να του δώσουμε θάρρος, μην πέσουμε πάνω του να τον φάνε αν συμβεί μια στραβή σε έναν αγώνα, ανέφερε αρχικά ο Α. Τερζής μέσω του sportdog.

Πιστεύετε ότι ο ΠΑΟΚ βρήκε τερματοφύλακα για πολλά χρόνια;

"Αυτό φαίνεται ότι θα είναι ο μελλοντικός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, μια θέση που έχει μεγάλη πίεση σε μια μεγάλη ομάδα. Μην το παραβλέπουμε αυτό"

Πώς τον είδατε στο πέναλτι του Γκρέι;

"Το παιδί ήταν μια χαρά σε όλη τη διάρκεια του ματς, προφανώς και η απόκρουση σε πέναλτι είναι κάτι που μετράει πολύ και για την ψυχολογία του".

"Αυτοπεποίθηση και ικανότητα - Αυτή είναι η συμβουλή μου - Σύγκριση με Πασχαλάκη"

Τι άλλο ξεχωρίσατε;

"Με την μπάλα στα πόδια δεν έκανε λάθη και προσπάθησε να παίξει με πάσες. Ήταν πολύ καλός και με την μπάλα κάτω, κάτι που δείχνει ότι έχει αυτοπεποίθηση αλλά και ικανότητες. Συμβουλεύω, όμως, ότι χρειάζεται να κάνουμε υπομονή μαζί του".

Σε σχέση με τον Πασχαλάκη, που ήταν ο βασικός τερματοφύλακας μέχρι πέρσι;

"Άλλος τερματοφύλακας ο Πασχαλάκης, γιατί είχε άλλη εμπειρία. Αυτός είναι νεαρός, σε κάθε παιχνίδι φαίνεται ότι θα είναι και καλύτερος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός... δεν είναι ο Ολιβέιρα - Σκέψεις για μεταγραφή, "ευθύνη" Λουτσέσκου - Ανατροπή με Φερνάντες