Facebook Pixel ΑΕΚ - Αχιλλέας Μπέος: Τους έκανε… πλάκα ο Μπέος με Φαν Βέερτ - "Ο νέος ρόλος στην ΑΕΚ" - "Βουίζει η πιάτσα" για Φερνάντες!
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-07 10:00:00

Τους έκανε… πλάκα ο Μπέος με Φαν Βέερτ - "Ο νέος ρόλος στην ΑΕΚ" - "Βουίζει η πιάτσα" για Φερνάντες!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τους έκανε… πλάκα ο Μπέος με Φαν Βέερτ - "Ο νέος ρόλος στην ΑΕΚ" - "Βουίζει η πιάτσα" για Φερνάντες!

Η ανακάλυψη του Βόλου και πώς θα κουμπώσει με τον Αραούχο! Τo sportdog.gr παρουσιάζει την πορεία του Ολλανδού επιθετικού τα τελευταία χρόνια και πώς τον... εκτόξευσε ο Αχιλλέας Μπέος που τον απέκτησε ως ελεύθερο, εξηγεί γιατί θα είναι "game changer" από τον πάγκο στην Ένωση και μεταφέρει τις πληροφορίες για το 10αρι των Βολιωτών!

Παίκτης της ΑΕΚ είναι εδώ και λίγες ώρες ο Τόμας Φαν Βέερτ, με τον επιθετικό του Βόλου να είναι εκλεκτός του Ματίας Αλμέιδα για την ενίσχυση της ομάδας, αφού τελικά δεν προχώρησαν άλλες περιπτώσεις που εξετάστηκαν, είτε για οικονομικούς λόγους είτε γιατί δεν… κούμπωναν στα πλάνα του Αργεντινού (διαβάστε τα ονόματα που «κόπηκαν» εδώ).

Πρόκειται, φυσικά, για έναν ακόμη ποδοσφαιριστή που έφερε στη χώρα μας ο Αχιλλέας Μπέος και αποδείχθηκε λίρα εκατό για την ομάδα του. Για όσους δεν το θυμούνται ο έμπειρος στράικερ είχε έρθει στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2021 ως ελεύθερος από την Άαλμποργκ και ενώ στο παρελθόν είχε αγωνιστεί μόνο στην Ολλανδία. Μάλιστα αυτή θα είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα τον πουλάει, μιας και στο παρελθόν άλλαζε συλλόγους ως ελεύθερος. Και μάλιστα τον πουλάει με ένα εντυπωσιακό ποσό (διαβάστε την αποκάλυψη του Ευάγγελου Μίχου ΕΔΩ) 

Ο Μπέος τον έφερε από την Άαλμποργκ στην οποία είχε σημειώσει τη σεζόν 20-21 9 γκολ και 5 ασίστ σε 35 συμμετοχές, ενώ ήταν ο αρχηγός της, ενώ μάλιστα είχε χρησιμοποιηθεί τόσο ως δεξιός, όσο και αριστερός εξτρέμ, πέρα από στράικερ.

Στον Βόλο έκανε μια εκ των κορυφάιων σεζόν της καριέρας του, μιας και σημείωσε 17 γκολ σε 34 αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ μοίρασε και 3 ασίστ. Πάντως το πιο εντυπωσιακό για τον ίδιο ήταν το ξεκίνημα που είχε κάνει στη σεζόν, μιας και είχε καταφέρει στα πρώτα 6 ματς να σκοράρει 5 φορές, ενώ συνολικά μέχρι την 20η αγωνιστική είχε σημειώσει 13 γκολ! Η ΑΕΚ κατάλαβε από... πρώτο χέρι την αξία του την περσινή χρονιά στο ματς του δεύτερου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες, μιας και ο Φαν Βέερτ είχε δώσει τη νίκη στην ομάδα του, χάρη σε δύο προσωπικά του γκολ, ενώ στη συνέχεια αποβλήθηκε κιόλας με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Έκτοτε είχε μπει για τα καλά στη λίστα της ΑΕΚ.

Ο έμπειρος στράικερ έχει ήδη βρει δίχτυα και φέτος, ενάντια στον Αστέρα, ενώ ήταν βασικός και στο νέο διπλό του Βόλου στην έδρα της ΑΕΚ, παίρνοντας και κίτρινη κάρτα στο 99΄. Είναι δεδομένο πως θα προσπαθήσει να πάρει τη φανέλα του βασικού, ενώ δεν χρειάζεται και καθόλου χρόνο προσαρμογής, ούτε χρόνο για να φτιάξει τη φυσική του κατάσταση, μιας και ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα και είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Από τη στιγμή που βρήκε πέρυσι 17 γκολ με τον Βόλο η λογική λέει πως έρχεται στην Ένωση για να της δώσει τουλάχιστον 10 γκολ, ενώ έχει και την έξτρα ικανότητα να μπορεί να δημιουργεί και φάσεις για τους συμπαίκτες του.

«Κουμπώνει με Αραούχο - Game changer από τον πάγκο»

Το sportdog επικοινώνησε με τον Κώστα Παπαγεωργίου, δημοσιογράφο από τον Βόλο που γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ τής ομάδας της Μαγνησίας, προκειμένου να μάθουμε όσα περισσότερα γίνεται για τον Φαν Φέερτ, αλλά και για το σενάριο που θέλει να έρχεται πακέτο στην ΑΕΚ μαζί με τον Πάολο Φερνάντες. 

 "Ο Αραούχο θα είναι βασικός, οπότε κουμπώνει να έρθει και να έρχεται από τον πάγκο ο Φαν Φέερτ. Θεωρητικά είναι διαφορετικής κοψιάς παίκτες, άρα μπορούν να συνυπάρξουν και στην 11άδα. Η ΑΕΚ είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει τέτοιον παίκτη στην επιθετική γραμμή της", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.  

Πού μπορεί να δώσεις λύσεις στην ΑΕΚ;

 "Μόνο ως φουνταριστός, όχι κάπου αλλού. Αλλά σε αυτή τη θέση θα μπορούσε να κουμπώσει με τον Αραούχο να παίζει πιο περιφερειακά ή να έρχεται από τον πάγκο ως game changer. Στο παιχνίδι με τον Βόλο, για παράδειγμα έλειπε από την ομάδα του Αλμέιδα ένας παίκτης όπως είναι ο Φαν Φέερτ".

 «1,5 εκατ. για Πάολο Φερνάντες» - Πακέτο στην ΑΕΚ;

 Πόσα λεφτά μπορεί να ζητάει ο Μπέος για την παραχώρησή του;

"Λήγει το συμβόλαιο, δεν έχει ανανεώσει, σε έξι μήνες μπορεί να τον χάσει τσάμπα. Υπήρχε πρόταση από την Πεσκάρα μέσα στο καλοκαίρι και από την Γκρόζνι ύψους 1.5 εκατομμυρίου, αλλά υπήρχε απόσταση στο οικονομικό. Τώρα, λογικά έχουν πέσει οι απαιτήσεις".

Τι ισχύει με ΠΑΟΚ και Πάολο Φερνάντες

 "Η Σπαρτάκ Μόσχας είναι σε επαφές για να τον αποκτήσει, αλλά τα λεφτά είναι πολλά. Χθες έσκασε πρόταση από την Σπαρτάκ Μόσχας 800.000 ευρώ. Δεν ξέρω αν θα έδινε τέτοιο ποσό ελληνικό ομάδα, ήδη με τον ΠΑΟΚ φαίνεται ότι έχει παγώσει το θέμα". 

 Το ρεπορτάζ που αναφέρει ότι μπορεί να έρθουν "πακέτο" στην ΑΕΚ Φαν Φέερτ και Φερνάντες. 

"Είχε ακουστεί και στην αρχή του καλοκαιριού, αλλά νομίζω ότι δεν έχει χώρο ο Φερνάντες στην ΑΕΚ έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το ρόστερ τώρα. Έχει πάγκο τον Μάνταλο για παράδειγμα, να φέρει κι άλλον για να είναι στον πάγκο; Γιατί ο Φερνάντες είναι κλασσικό εξτρέμ. Αλλά το θεωρώ δύσκολο λόγω Φερνάντες, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν προτάσεις στο ένα εκατομμύριο ευρώ για την παραχώρησή του".

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χρυσή" συμφωνία ΑΕΚ για Φαν Βέερτ - Τον είχε… τάξει ο Μπέος - "Έκοψε" Ράιτ, Μπελφοντίλ ο Αλμέιδα! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags