Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Βρήκαν διαιτητές, κανονικά το ντέρμπι - "Καμένο χαρτί" ο Μπένετ - Ήξερε ο Μπαλτάκος για Σιδηρόπουλο!
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-08 21:47:00

Βρήκαν διαιτητές, κανονικά το ντέρμπι- "Καμένο χαρτί" ο Μπένετ- Ήξερε ο Μπαλτάκος για Σιδηρόπουλο!

GOALάρες by Εvaggelistis
Βρήκαν διαιτητές, κανονικά το ντέρμπι- "Καμένο χαρτί" ο Μπένετ- Ήξερε ο Μπαλτάκος για Σιδηρόπουλο!

Ο... Άγγλος ασθενής πώς την πάτησε η ΕΠΟ με την αντικατασκοπεία! Ο Ευάγγελος Μίχος μεταφέρει στο Sportdog.gr όλο το παρασκήνιο με τον ορισμό Σιδηρόπουλου στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ, το οποίο θα διεξαχθεί κανονικά την Κυριακή. Ποιοι γνώριζαν, τι δεν περίμεναν και τι θα γίνει στην επόμενη ημέρα.

Δεν χρειάστηκε κάν να γίνει το δεύτερο ντέρμπι του πρωταθλήματος, το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ κι αφού είχε προηγηθεί το Άρης - ΠΑΟΚ, για να πάρει φωτιά όχι η... Καλαμαριά αλλά όλη η Big 4. Εξαιτίας της απόφασης του Αγγλου Αρχιδιαιτητή Μπένετ να ορίσει μετά απο χρόνια Έλληνα διαιτητή σε ελληνικό ντέρμπι και μάλιστα τον Σιδηρόπουλο ( ο οποίος, παρεμπιπτόντως, όταν βλέπει ... τριφύλι" και "πράσινο" κάτι παθαίνει).

Ήταν μια απόφαση (Σιδηρόπουλος στο αθηναϊκό ντερμπι) που αρχικά την πιστώθηκε και πλέον την χρεώνεται αποκλειστικά ο Μπένετ. Παρόλο που δεν ήταν μόνο δική του!! Θεωρητικά την πήρε για να βοηθήσει τον ... Έλληνα διαιτητή (σε αντίθεση με τον Κλάτενμπεργκ), στην πράξη τον "έκαψε", τον ...πήγε πιο πίσω (τουλάχιστον την ημέρα που χωρίς αμφιβολία/καχυποψία/τοξικότητα θα μπορεί να σφυρίζει ξανά ντέρμπι).

Ο Μπαλτάκος που υποστήριξε πως δεν ήξερε  και δεν είχε  σχέση σε αυτή την απόφαση του Μπένετ και  αρχικά υπεραμυνθηκε της επιλογής του Αγγλου αρχιδιαιτητή πως η ΚΕΔ είναι αυτόνομη κι ανεξάρτητη, ατύχησε και στα δυο. Και δεν έπεισε κανέναν. Αλλωστε μετά τον γενικό ξεσηκωμό όλης της Big 4 εναντίον... Μπένετ και Σιδηρόπουλο ο πρόεδρος της ΕΠΟ τα γύρισε, τον άδειασε κι απαίτησε κι αυτός να αλλάξει τον ορισμό, να βρει και βάλει ξένο "αντι-Σιδηρόπουλο"! Ουσιαστικά ο ίδιος, ο Μπαλτάκος διέψευσε τον εαυτό του και τα λεγομένα του περί ανεξαρτησίας της ΚΕΔ.

Ο Μπαλτάκος ασφαλώς και ήταν ενήμερος για την επιλογή Σιδηρόπουλου να σφυρίξει το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ. Ο στόχος αυτού του ορισμού δεν ήταν το εν λόγω ντέρμπι αλλά σιγά, σιγά να περάσουν και στα επόμενα Έλληνες διαιτητές. Συγχρόνως ήθελε να...κόψει κι αντιδράσεις. Ο Μπαλτάκος αν δεν  ήξερε και δεν ήταν σύμφωνος, όταν έγινε η διαρροή θα μπορούσε να πεί στον Μπένετ να το αλλάξει. Όπως δηλαδή αναγκάστηκε να κάνει μετά την... λαική (ολων των Μπίγκφοράτων) απαίτηση.

Και ο Μπένετ δεν είναι χθεσινός, συνεργάτης του  Κλάντεμπεργκ ήταν, για να μην γνωρίζει την τοξικότητα που κυριαρχεί και τι θα συνέβαινε αν έβαζε Έλληνα διαιτητή - και μάλιστα τον Σιδηρόπουλο - στο αθηναικό ντέρμπι. Το έκανε όμως, γιατί προφανώς είχε το μπουστάρισμα του Μπαλτάκου. Γιατί θεωρητικά στις ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ λογοδοτεί αλλά στην πράξη λογοδοτεί σττον Μπαλτάκο. Για αυτό και όταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ τον ΔΙΕΤΑΞΕ να το πάρει πίσω ο Αγγλος  υπάκουσε άμεσα.

Πού την έπαθαν Μπαλτάκος και Μπένετ; Δεν περίμεναν πως θα γινόταν η διαρροή της Τετάρτης, δεν τους συνέφερε και δεν ήταν... έργο δικό τους. Λειτούργησε η αντίπαλη "αντικατασκοπεία", που το... μπουμπούνησε και όλο το  έργο γύρισε μπουμεραγκ σε πρόεδρο της ΕΠΟ και σε ΚΕΔ!!

Στο δια ταύτα : ο Μπένετ  μέσα σε 24 ώρες κατάφερε να αποτελεί καμμένο χαρτί! Δεν έχει συμβεί ξανά ΠΑΕ να διαμαρτύρονται για ορισμό και ο Aρχιδιαιτητής να τον παίρνει πίσω.  Πλέον έχει δημιουργηθεί δεδικασμένο με  τον Μπένετ κι αυτό θα ξανασυμβεί μέσα στη σεζόν.

Ουσιαστικά ο Μπένετ απο Άγγλος Αρχιδιαιτητής στην Ελλάδα, είναι...Αγγλος ασθενής στην ΕΠΟ. Η αμφισβήτηση και η καχυποψία που υπάρχει για αυτόν δεν είναι αναστρέψιμη. Και αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να παραιτηθεί ή να τον...παραιτήσουν οι δικοί του!! Αυτό είναι το συμπέρασμα της πολύ έμπειρης και ενημερωμένης διαιτητικής πιάτσας.

ΥΓ. Το ντέρμπι θα γίνει κανονικά την Κυριακή αφού έχουν βρεθεί διαιτητές...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ντροπή με Σιδηρόπουλο, ξεφτιλίστηκε ο Μπένετ - Αυτός τον επηρέασε - Θα είχαμε χαρακίρι Μπαλτάκο…"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags