Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Σεμινάριο από Μαρσέλο, μεγάλη κίνηση με Μπιέλ - Το όνειρο Μαρινάκη - Μη ξεγράφουν τον Ολυμπιακό"
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-11 10:00:00

"Σεμινάριο από Μαρσέλο, μεγάλη κίνηση με Μπιέλ - Το όνειρο Μαρινάκη - Μη ξεγράφουν τον Ολυμπιακό"

του Γιώργου Κτενά
"Σεμινάριο από Μαρσέλο, μεγάλη κίνηση με Μπιέλ - Το όνειρο Μαρινάκη - Μη ξεγράφουν τον Ολυμπιακό"

Η καλύτερη τετράδα άμυνας, τα γκολ Ελ Αραμπί και το κράξιμο στην ΑΕΚ! Πώς και πόσο αλλάζει η ομάδα του Πειραιά μετά τις τελευταίες μεταγραφές, ποιοι παίκτες πρέπει να κάνουν το... κάτι παραπάνω από εδώ και πέρα, τι σημαίνει η έλευση του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ και τα προγνωστικά για το γε

Ολυμπιακός: Γεμάτη είναι η ερυθρόλευκη επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, κυρίως λόγω της έλευσης στην Ελλάδα του Μαρσέλο, αλλά και λόγω όλων των υπόλοιπων προσθέσεων και αφαιρέσεων που έχουν γίνει στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Ο Μιχάλης Μαχαίρας, δημοσιογράφος που γνωρίζει καλά το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, ανέλυσε στο sportdog τις κινήσεις του τελευταίου διαστήματος αλλά και τι θα πρέπει να περιμένουμε στη συνέχεια από τους Πειραιώτες.

"Τρελαμένος ο Μαρσέλο - Συγκινήθηκε ο Μαρινάκης - Με Μανωλά, Σισέ, Βρσάλικο στην άμυνα"
 

Μιχάλη, ο Ολυμπιακός κινείται σε ρυθμούς Mαρσέλο - Πώς ήταν η εμπειρία 25.000 οπαδοί να τον αποθεώνουν στο Καραϊσκάκη, με τον Μαρινάκη να είναι εμφανώς συγκινημένος;

Ο «ερυθρόλευκος» κόσμος έδειξε για ακόμη μια φορά τη δυναμική του. Προφανώς μπόρεσε να επηρεάσει θετικά ακόμη και παίκτες επιπέδου Μαρσέλο, ο οποίος έδειξε κι εκείνος τρελαμένος με όσα έζησε. Τί κι αν έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του; Τί κι αν ήταν αρχηγός στην κορυφαία -ίσως- ομάδα του πλανήτη; Η μαγεία στον Ολυμπιακό είναι το κάτι άλλο. 

Ο ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, είδαμε όλοι πως συγκινήθηκε. Όνειρό του είναι να δει την ομάδα που αγαπά ψηλότερα. Την αγαπάει όσο κι ένας απλός φίλαθλος, απλά εκείνος έχει τη δυνατότητα να έχει τις τύχες της στα χέρια του. Σίγουρα, σε μία ιστορική μέρα που θα μνημονεύεται στο μέλλον, ένιωσε συγκίνηση. 

Τέλος, όσο για την εμπειρία, καθώς βρέθηκα κι εγώ στο «Γ. Καραϊσκάκης», ήταν κάτι μαγικό. Κάτι σίγουρα πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά γήπεδα. Νομίζω άξιζε σε έναν από τους κορυφαίους που έχουν κλωτσήσει τη «στρογγυλή θεά». Μακάρι να δούμε στο γήπεδο όσα περιμένουμε από εκείνον. 

Βέβαια, σειρά πλέον μετά τα πανηγύρια έχει καθαρά το αγωνιστικό. Χρειάζονται νίκες και πειστικές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Ποια είναι τα στοιχεία που θα δώσει ο Μαρσέλο στον Ολυμπιακό; Προκύπτει από το ρεπορτάζ αν θα παίξει στη φυσική του θέση ή λόγω της ποιότητάς του μπορεί να αξιοποιηθεί και αλλού;

Φαντάσου μια προπόνηση με παρόντα τον Μαρσέλο στο Ρέντη. Πρόκειται για «ειδικό σεμινάριο». Φανταστείτε τί έχουν να κερδίσουν από εκείνον οι νεαρότεροι ποδοσφαιριστές και δη, οι συμπαίκτες που αγωνίζονται στην ίδια θέση. Μιλάμε για «καθηγητή». 

Με άκρα Βρσάλικο – Μαρσέλο και δίδυμο στόπερ Σισέ, Μανωλά (Παπασταθόπουλο, Ρέτσο) δε νομίζω να έχουμε δει καλύτερη αμυντική γραμμή τα τελευταία χρόνια. Θεωρώ πως θα αγωνιστεί κυρίως στη θέση του, όμως ένας παίκτης επιπέδου Μαρσέλο, μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολυεργαλείο. Σάμπως δεν μπορεί να βγάλει ασίστ ως… εξτρέμ, αν χρειαστεί; Ή ως δημιουργός; Θεωρώ πάντως πως ο Ολυμπιακός έχει τους παίκτες για την κάθε θέση. Άρα, θα «αναστενάξουν» οι αντίπαλοι με τον Μαρσέλο, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. 

"Εγκέφαλος ο Χουάνγκ - Μετράει πολύ η μεταγραφή Ρέτσου - Μεγάλη κίνηση ο Μπιέλ - Τότε θα ξαναπάρει μπρος ο Αραμπί"
 

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μια δεύτερη μεταγραφική περίοδο μέσα στο καλοκαίρι, για να διορθώσει όσα θεώρησε ο Κορμπεράν ότι δεν είχαν γίνει σωστά από τον Πέδρο Μαρτίνς. Πώς είδες τις κινήσεις που έγιναν;

Λάθη δεν κάνει όποιος δεν τολμάει στη ζωή του. Όμως, υπάρχει και χώρος για διορθώσεις. Έτσι κι έγινε στον Ολυμπιακό. Ευτυχώς, τα περισσότερα κενά έχουν κλείσει, και μάλιστα με εγνωσμένης αξίας και ποιότητας παίκτες. 

Βλέπουμε από το ντεμπούτο του τον Ίνμπομ Χουάνγκ, να έχει αγαπηθεί από τους φιλάθλους του Θρύλου. Κάνει όλα όσα χρειάζονται στον αγωνιστικό χώρο. Επιθετικά, αλλά και αμυντικά. Καταφέρνει και κόβει στο κέντρο επιθέσεις των αντιπάλων. Έχει την κάθετη πάσα, η μπάλα περνάει δεκάδες φορές από τα πόδια του. Πρόκειται για εγκέφαλο! 

Ο έτερος Χουάνγκ (Ουί-Τζο) θέλει σίγουρα λιγάκι χρόνο προσαρμογής. Άλλωστε, στη θέση που αγωνίζεται έχει και υψηλότατο ανταγωνισμό. Σίγουρα, έχει εμφανιστεί και άτυχος. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει στην Τρίπολη, αλλά πολύ περισσότερο επί του Ιωνικού. Στην τρομερή ευκαιρία με κενή εστία. Γκολ που απλά… δεν χάνεται! Όμως, δεν αγχώνομαι, θεωρώ πως θα το βρει κι εκείνος στη συνέχεια! 

Σχετικά με τον Μπόουλερ, είναι ένας ποδοσφαιριστής τον οποίο γνωρίζει αρκετά ο Κάρλος Κορμπεράν. Ξέρει γιατί τον έφερε και τί μπορεί να πάρει από εκείνον. Εικόνα εμείς ακόμη δεν έχουμε καλή με τον παίκτη στα «ερυθρόλευκα», αφού τον είδαμε λίγο κόντρα στη Ναντ σε ένα περίεργο ματς, άρα αναμένω με ανυπομονησία τα όσα μπορεί να δείξει στο χορτάρι. Πάντως είμαι πολύ αισιόδοξος. 

Η κίνηση Ρέτσου για εμένα μετράει πολύ. Παιδί προερχόμενο από τα σπλάχνα του συλλόγου, γνωρίζει το πού βρίσκεται και αγαπάει τον Ολυμπιακό. Άλλωστε, στάζει μέλι για εκείνον όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Συναισθηματικά δεμένος με τον σύλλογο. Αγωνιστικά θα τον δούμε ως στόπερ, αλλά και στα μπακ. Ευκαιρία για εκείνον να βρει ξανά τον ρυθμό του. Μακριά φυσικά από τραυματισμούς και ατυχίες, όπως είχε τον προηγούμενο καιρό στο εξωτερικό. Τέλος, μιλάμε και για έναν πιο έμπειρο παίκτη, με περισσότερες πολύτιμες εικόνες, μόλις στα 24 του! Δεν είναι και λίγο… 

Ο Ντε Λα Φουέντε σίγουρα ξέρει μπάλα, σίγουρα έχει στοιχεία που θέλει για να είσαι εξτρέμ και να ξεχωρίσεις. Όμως, χρειάζεται ακόμη χρόνο προσαρμογής για να δείξει τον πραγματικό του εαυτό. 

Τέλος, ο Πεπ Μπιέλ είναι παικταράς! Τολμάω να το πω, διότι τον γνωρίζω κι από την Κοπεγχάγη. Μεγάλη κίνηση από τον Ολυμπιακό που τον έφερε. Ακόμη μια οικονομική υπέρβαση Μαρινάκη. Παράτησε το Champions League και τα όποια «βλέμματα» εκεί, για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Κάτι σημαίνει αυτό. Όσο για το τί μπορεί να κάνει; Γκολ και ασίστ στο ντεμπούτο του. Τρομερός εκτελεστής στημένων φάσεων. Δε θα χρειάζεται να μπαίνει ο Βαλμπουενά μετά το 65’ για να δούμε ένα κόρνερ της… προκοπής. 

Υπάρχει ολόκληρη κουβέντα για το γεγονός ότι ο Αραμπί δεν έχει γκολ από φάση μέχρι στιγμής στη σεζόν. Υπάρχει φόβος για τον Μαροκινό και ευρύτερα για το σκοράρισμα του Ολυμπιακού φέτος;

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν ξέχασε το… τόπι που ξέρει! Έχει γράψει ιστορία στον Ολυμπιακό κι αυτό έγινε λόγω της αξίας και της ποιότητάς του, που δεν αμφισβητούνται. Σίγουρα περνάει μια περίοδο ντεφορμαρίσματος, όμως η αρχή έγινε με τον Ιωνικό (έστω και με πέναλτι). Όσο περνάει το διάστημα και υπάρχουν οι παίκτες που θα του χαρίσουν το «εύκολο» γκολ, τότε θα πυροβολεί ξανά κατά «ριπάς». Θεωρώ σημαντικό να βρει ο Ολυμπιακός το εύκολο γκολ. Όταν δεν το βρίσκει, δυσκολεύεται και ήταν ο βασικός λόγος που είχε τις φετινές απώλειες. 


"Με αυτό ξενέρωσε ο Ζινκερνάγκελ - Φαβορί ο Ολυμπιακός - Κράξιμο στην ΑΕΚ"


Πώς σχολιάζεις τη μετακίνηση του Ζινκερνάγκελ στη Σταντάρ Λιέγης;

Ο Δανός μεσοεπιθετικός φάνηκε να… ξενέρωσε με το κόψιμο στην ευρωπαϊκή λίστα. Όμως, νομίζω πως αυτό έγινε δικαίως. Οι προσδοκίες για εκείνον ήταν μεγάλες, όμως είδαμε πως δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στον Πειραιά. Ακόμη και οι… εκτελέσεις κόρνερ ήταν απογοητευτικές. Τον πίστευα αρκετά από τα φιλικά στην καλοκαιρινή προετοιμασία, όμως εν τέλει δεν κατάφερε να πείσει.  Καλά έκανε κι ο ίδιος, κοιτάζοντας το μέλλον του.

Τέλος, με όποια εικόνα έχουμε μέχρι στιγμής, πες μου δύο λόγια για το πώς βλέπεις μέχρι στιγμής Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη.

Αυτό που πρέπει να τονίσω αρχικά είναι πως το πρωτάθλημα έχει δρόμο. Κανείς δεν μπορεί να… ξεγράψει τον Ολυμπιακό, επειδή δεν είναι αυτήν τη στιγμή πρώτος. Είδαμε τον ΠΑΟ να παίρνει μία νίκη με 1-0 επί του Λεβαδειακού, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε κι εκείνος να γκελάρει. Ομολογουμένως υπάρχει τεράστια δίψα για κατάκτηση πρωταθλήματος, άλλωστε το τελευταίο είναι το 2010. Διψασμένοι είναι όλοι όμως. Και όσο υπάρχει ο Ολυμπιακός στην εξίσωση, παραμένει διαχρονικά το φαβορί. Ειδικά μετά τις προσθήκες του τελευταίου 15νθημέρου. 

ΠΑΟΚ κι Άρης, μετά το ισόπαλο μεταξύ τους ματς, νομίζω βολεύτηκαν. Άλλωστε, στον Βορρά είναι σημαντική η επικράτηση ενός εκ των δύο, κάτι που θεωρούν και επιτυχία στο «ταμείο» της σεζόν. Η ισοπαλία άφησε και τους δύο ευχαριστημένους. Σίγουρα θα δούμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. 

Τέλος, η ΑΕΚ βρίσκεται στον… αστερισμό της «OPAP Arena». Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τις προσπάθειες, όμως βλέπω κι αρκετό… κράξιμο στον Μελισσανίδη. Κάτι που σημαίνει ότι με το γήπεδο μόνο… δεν παίρνεις τίτλους. Θα δούμε ποια ομάδα θα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια στο πρωτάθλημα, αλλά και ποια θα περάσει αλώβητη από την επαρχία. Όπως, λέω και ξαναλέω, η επαρχία δίνει το πρωτάθλημα! 

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χαφ με συμβόλαιο 2.5 εκατ. για Ολυμπιακό - Αρχοντικό στυλ, καλή δημιουργία - Τον έκοψε ο Σάντος"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags