Facebook Pixel "Διπλό" στο Αγρίνιο η ΑΕΚ με γκολάρα Λιβάι και σούπερ Μουκουντί! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-17 21:55:00

"Διπλό" στο Αγρίνιο η ΑΕΚ με γκολάρα Λιβάι και σούπερ Μουκουντί! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Διπλό" στο Αγρίνιο η ΑΕΚ με γκολάρα Λιβάι και σούπερ Μουκουντί! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού! Στο νοσοκομείο ο Τζαβέλλας που έσπασε τζάμι στα αποδύτηρια λόγω εκνευρισμού μετά από ένταση στο ημίχρονο του αγώνα.

Στις νίκες επέστρεψε η ΑΕΚ μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Η Ένωση επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού, στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League. Οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ με τον Λιβάι Γκαρσία 48', ενώ στο 75' ο Μουκουντί που πέρασε αντί του Τζαβέλλα, διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Η ομάδα του "Δικέφαλου" αετού έχει 9 βαθμούς, ενώ οι Αγρινιώτες 7.

Κίνηση μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή από τον Παναιτωλικό

Μία πολύ σημαντική ιδιαιτερότητα ξεκίνησε το παιχνίδι στο Αγρίνιο! Οι παίκτες των δύο ομάδων βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, υπό τη συνοδεία ανθρώπων με παραδοσιακές φορεσίες που κρατούσαν πανό με μήνυμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Επρόκειτο για μία πολύ αξιόλογη χειρονομία από πλευράς της γηπεδούχου ομάδας, η οποία αγωνίζεται σε έναν νομό, στον οποίο υποδέχτηκε μέρος των μικρασιατών προσφύγων μετά τη τραγική σελίδα για τον Ελληνισμό της καθ'ημάς Ανατολής, το 1922.

Με Αραούχο και Ελίασον

Παρότι θεωρείτο εξαιρετικά αμφίβολος, ο Αραούχο ξεπέρασε το θέμα που είχε και μάλιστα ο Ματίας Αλμέιδα τον ξεκίνησε βασικό, ενώ η άλλη ενδιαφέρουσα παρατήρηση για την ενδεκάδα της Ένωσης ήταν η παρουσία του Ελίασον στο 4-3-3 του Αργεντινού τεχνικού. Ο Στάνκοβιτς υπερασπίστηκε τα δοκάρια, με τους Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας και Χατζισαφί να αποτελούν την αμυντική τετράδα από δεξιά προς αριστερά, ενώ οι Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς και Πινέδα ήταν η τριάδα στο κέντρο. Γκαρσία και Ελίασον έπαιξαν στα φτερά με τον Αραούχο στην κορυφή.

Πίεση και κυκλοφορία

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα είχαν εξαιρετική ανάπτυξη, με καλό πάσινγκ γκέιμ και κυκλοφορία της μπάλας. Ιδιαίτερα το πρώτο εικοσάλεπτο, ήταν ένα από τα καλύτερα στα προηγούμενα τέσσερα ματς των «κιτρινόμαυρων» στο πρωτάθλημα. Πολλοί παίκτες είχαν συμμετοχή για να δούμε αυτό το έργο, όπως ο Σιμάνσκι, ενώ είδαμε τον Αραούχο να έχει έναν πιο περιφερειακό λόγο, με Ελίασον, Λιβάι Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς ναν πατούν περισσότερο περιοχή. Μάλιστα σε μία φάση, είδαμε να ανεβαίνει ακόμα και ο Βίντα και να συμμετέχει σε επιθετική προσπάθεια, χωρίς να αυτό να σημαίνει, ότι ο Παναιτωλικός περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Ίσα ίσα που οι Αγρινιώτες είχαν και αυτοί κάποιες εξορμήσεις προς την εστία του Στάνκοβιτς, ο οποίος ομολογουμένως δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 2' σε σουτ του Αραούχο από καλή θέση με φάτσα στο τέρμα, αλλά η μπάλα αναπήδησε στο χορτάρι και έφυγε κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα το σουτ του Λιβάι μετά από σέντρα του Σιμάνσκι, κόντραρε σε αμυντικούς και έφυγε κόρνερ, ενώ το διαγώνιο σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 10' εξουδετερώθηκε από τον πρώην «κιτρινόμαυρο» Ανέστη.

Η πρωτή επιθετική απόπειρα του Παναιτωλικού σημειώθηκε στο 16' με το σουτ του Σενγκέλια, με την Ένωση να απαντά μετά από δύο λεπτά σε μία φάση που είχε εξαιρετική ανάπτυξη αλλά τον Αραούχο στο τέλος να μην καταφέρνει να σκοράρει. Στη συνέχεια ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και κράτησε μακριά την ΑΕΚ από την περιοχή, με αποτέλεσμα να επιχειρούνται μακρινά σουτ. Έτσι η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 36΄σε κεφαλιά του Τζαβέλλα, ενώ στο τέλος του ημιχρόνου τα νεύρα αυξήθηκαν με αποτέλεσμα να αποβληθούν συνεργάτες του Αλμέιδα και του Αναστασίου, ενώ στο γήπεδο είχαμε κιτρίνισμα σε Ρότα και Χατζηθεοδωρίδη.

Ατύχημα με Τζαβέλλα – Γκολάρα Λιβάι

Με το σφύριγμα της λήξης είχαμε ένταση μεταξύ των δύο ομάδων, η οποία προκάλεσε εκνευρισμός στους παίκτες. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση του Τζαβέλλα, ο οποίος δεν μπορούσε να συγκρατήσει το θυμικό του και ξέσπασε σε ένα τζάμι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να κληθεί ασθενοφόρο, προκειμένου να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Τη θέση του πήρε στο δεύτερο μέρος ο Μουκουντί, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έδειξε ατρακάριστος, ντρίπλαρε ανάμεσα σε δύο παίκτες του Παναιτωλικού που τον πίεζαν στο 52', αλλά εκείνος αντέδρασε τόσο ψύχραιμα όσο και παρακινδυνευμένα.

Βέβαια η ΑΕΚ είχε πάρει το προβάδισμα 4 λεπτά νωρίτερα, με ένα εξαιρετικό γκολ (προϊόν της υψηλής πίεσης – δουλειάς του Αλμέιδα) του Λιβάι Γκαρσία με μακρινό σουτ, με τη μπάλα να αναπηδά δύο φορές στο χορτάρι, πριν καταλήξει στα δίχτυα του Ανέστη. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και ανέβασε τις γραμμές του, καταφέρνοντας να δημιουργήσει απειλητικές στιγμές. Στο 56' οι Αγρινιώτες έχασαν πολύ καλή στιγμή με τον Καρέλη, ενώ στο 59' ο Μουκουντί έκανε άλλη μία καθοριστική επέμβαση κατά του Ντίας, πριν προλάβει να το... μπουμπουνίσει. Το ίδιο και στο 67' όπου ο Παναιτωλικός πήγε να πιάσει πάλι μπόσικη την άμυνα της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού.

Ο Γαλλοκαμερουνέζος όμως μας επιφύλαξε και μία έκπληξη στο ντεμπούτο του! Στο 75', ύστερα από εξαιρετική εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ, που είχε μπει αντί του Ελίασον στο 65', ο Μουκουντί πήδηξε στο πρώτο δοκάρι και πήρε επιβλητικά την κεφαλιά με τη μπάλα να χτυπά στον Μλάντερν και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-2, σε ένα καθοριστικό χρονικό σημείο. Και αυτό γιατί, ο Παναιτωλικός πίεζε πολύ ψηλά και γινόταν συνεχώς απειλητικός στα καρέ του Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ είχε μερικές ακόμα καλές στιγμές μέχρι τη λήξη, σε κεφαλιά του Μάνταλου στο 79', στο συρτό σουτ του Άμραμπατ στο 84' και μία κεφαλιά στο Λιβάι δύο λεπτά αργότερα. Το σκορ παρέμεινε μέχρι τέλους με την ΑΕΚ να επιστρέφει στις νίκες.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags