Facebook Pixel «Απόδραση» από το Γεντί Κουλέ! Το «καθάρισε» με Νάρεϊ ο ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-18 21:08:00

"Αυτοκτονία" στο Γεντί Κουλέ! Ο Διαμαντής στέρησε απ’τον ΠΑΟΚ το διπλό (ΒΙΝΤΕΟ)

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Αυτοκτονία" στο Γεντί Κουλέ! Ο Διαμαντής στέρησε απ’τον ΠΑΟΚ το διπλό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισόπαλο 1-1 το ματς στο Γεντί Κουλε, όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγείτο αλλά δέχτηκε γκολ στις καθυστερήσεις.

Ισόπαλοι 1-1 ήρθαν ΟΦΗ και ΠΑΟΚ στο Γεντί Κουλέ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγείτο μέχρι τις καθυστερήσεις με γκολ του Νάρεϊ που ήταν ο πρωταγωνιστής των "ασπρόμαυρων", οι οποίοι έχασαν πολλές ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ, ο Διαμαντής όμως στις καθυστερήσεις ισοφάρισε και έτσι έκλεψε τους βαθμούς από την πρώην ομάδα του.

Ο Λουτσέσκου έστησε την ομάδα του σε διάταξη 4-2-3-1 με τον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης και τους Ζίβκοβιτς και Νάρεϊ στα πλάγια. Ο Κοτάρσκι υπερασπίστηκε τα γκολπόστ, με την αμυντική τετράδα να αποτελούν οι Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης και Βιεϊρίνια. Ανασταλτικοί χαφ ήταν ο Ντάντας με τον Κούρτιτς με τον Ντούγκλας να παίζει μπροστά τους ως επιτελικός μέσος.

Γκολ με Νάρεϊ που ακύρωσε ο επόπτης, αλλά μέτρησε το VAR

Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά έκανε πολλά λάθη και ριψοκινδύνεψε απέναντι σε έναν πολύ επικίνδυνο ΟΦΗ, ο οποίος ενόχλησε τον Κοτάρσκι με Γκερέρο (3') και Ντίκο (5'). Ευτύχησε όμως να προηγηθεί στο 8' με τον Νάρεϊ, που πέτυχε ένα γκολ ύστερα από σέντρα του Βιεϊρίνια, το οποίο ακυρώθηκε από τον επόπτη που σήκωσε σημαία, μέτρησε όμως το VAR. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο σκόρερ πήγε να “φτιάξει” τον Ολιβέιρα, αλλά η άμυνα του ΟΦΗ πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Πορτογάλου. Οι Κρητικοί απείλησαν στο 22' με μία σέντρα σουτ του Λάρσον που μπήκε επικίνδυνα από δεξιά στην περιοχή και εξέθεσε ξανά την αριστερή πλευρά της άμυνας, με τον Βεϊρίνια εν τέλει να αποχωρεί τραυματίας τρία λεπτά μετά από τη συγκεκριμένη φάση.

Στο 31' ο ΠΑΟΚ έχασε άλλη μία ευκαιρία να σκοράρει. Ο Νάρεϊ έκανε υπέροχη προσπάθεια από τα δεξιά, έβγαλε στον Ντάντας, που γύρισε στον Ολιβέιρα, εκείνος έστρωσε στον Αουγκούστο το σουτ του οποίου αποκρούστηκε από τον Στέφενς. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι ομάδες μοιράστηκαν από μία ευκαιρία, στο 36' με τον Ντιουσέ να χάνει μεγάλη στιγμή για την ισοφάριση, από πλεονεκτική θέση, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Νάρεϊ βρήκε τον Ολιβέιρα, αλλά πάλι ο Πορτογάλος δεν ζύγισε σωστά το σουτ και έχασε το γκολ.

Διακοπή και πολλές ευκαιρίες

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά! Στο 47' έχασε μεγάλη ευκαιρία σε σουτ του Νάρεϊ που απέκρουσε ο Στέφενς, ενώ στο 48' ο Κουλιεράκης βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, πήρε την κεφαλιά, η οποία ήταν άστοχη. Μετά το 60' έγινε μία επτάλεπτη διακοπή, εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας από τα καπνογόνα και όταν συνεχίστηκε το παιχνίδι ο ρυθμός μειώθηκε, κάτι στο οποίο συνετέλεσαν και οι αλλαγές των δύο ομάδων.

Τη μονοτονία “έσπασε” ο Ζίβκοβιτς στο 75'! Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έπιασε ένα γεμάτο, μονοκόμματο σουτ, που πήγαινε για δίχτυα, η μπάλα κόντραρε όμως σε αμυντικό του ΟΦΗ και έφυγε κόρνερ. Στο 80' το σουτ του Νάρεϊ κόντραρε, ενώ στο 83' παρόμοια προσπάθεια του Τόμας από το ύψος της περιοχής, απέκρουσε ξανά ο Στέφενς που ήταν καταλυτικός παράγοντες που το σκορ διατηρήθηκε τόσο χαμηλά. 

Λύτρωση στις καθυστερήσεις

Ο ΟΦΗ πίεσε στα λεπτά των καθυστερήσεων, οι οποίες λόγω της διακοπής ξεπέρασαν τα 10 λεπτά. Ωστόσο φαινόταν πως δεν θα μπορούσε να μετουσιώσει την προσπάθειά του σε κάποια αξιόλογη ευκαιρία που θα τον οδηγούσε στην ισοφάριση. Μάλιστα στο 98' έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Ντίκο μέσα στη μικρή περιοχή. Στο τέλος των καθυστερήσεων όμως κατάφερε να κάνει το 1-1. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Διαμαντής βρέθηκε μόνος και κάρφωσε τον Κοτάρσκι.

Έτσι ο ΟΦΗ έχει 4 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ 11.


 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags