Ολυμπιακός: Το νέο προπονητή των Πειραιωτών ψάχνει η διοίκηση του συλλόγου, μετά την απόλυση του Κάρλος Κορμπεράν, καθώς ο Ισπανός τεχνικός ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα και δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες.

Αυτό που έχει σημασία, τώρα, δεν είναι το να γίνει κριτική στα καλοκαιρινά λάθη, την ανανέωση στο συμβόλαιο του Μαρτίνς ενώ δεν είχε να δώσει άλλα στην ομάδα ή την επιλογή τού Κορμπεράν που δεν είχε το ειδικό βάρος και την εμπειρία για να διαχειριστεί καταστάσεις.

Αυτό που ενδιαφέρει, τώρα, είναι η επόμενη μέρα του συλλόγου, δηλαδή ποιος θα είναι ο νέος προπονητής που θα κληθεί να αναλάβει μέσα στη διακοπή του πρωταθλήματος και να διαχειριστεί το ρόστερ.

Οι επιλογές

Φαίνεται ότι, αυτή τη στιγμή, ότι ο Λοράν Μπλαν είναι το μεγάλο φαβορί για να έρθει στο Λιμάνι και να αναλάβει τον Ολυμπιακό. Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από το εξωτερικό. Επόμενη επιλογή στις στοιχηματικές εταιρίες, με απόδοση 7.00, είναι ο Καμπιάσο για τον οποίο επίσης έχετε διαβάσει στο sportdog. Ο Αργεντινός άσος έχει εμπειρία από την ομάδα, δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής στην Ελλάδα, ενώ έχει και το όνομα για να εμπνεύσει τους παίκτες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Σε απόδοση 9.00, ως τρίτη λύση, βρίσκεται ο Τσάμπι Αλόνσο, που έχει εμπειρία μόνο από τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Τέταρτη επιλογή, στο 11.00, είναι ο Χόρχε Σαμπάολι που έχει θητεία σε Σεβίλλη, Εθνική Αργεντινής και, προσφάτως, από τη Μαρσέιγ, ενώ είναι γεγονός ότι έχει πρωτότυπες ιδέες γύρω από το ποδόσφαιρο. Τέλος, υπάρχει και ο Μίτσελ με τους Τούχελ και Ζιντάν, αν και οι δύο τελευταίοι προφανώς είναι περίπου αδύνατο να έρθουν στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα τους. Η περίπτωση του Μίτσελ είναι διαφορετική, γιατί υπάρχει και η προηγούμενη θητεία στην ομάδα, άρα δεν χρειάζεται να τους εξηγήσει κάποιος πρόσωπα και καταστάσεις. Επίσης, έχει το μέγεθος για να εμπνεύσει τους παίκτες, με την απόδοσή του να βρίσκεται στο 13.00.

Παρόλα αυτά δεν θα υποστήριζε κάποιος ότι βρίσκεται σε κάποια προπονητική άνθησης και δεν αποκλείεται πιθανή έλευσή του να αρχίσει νέο κύκλο συζητήσεων για το κατά πόσο είναι ο κατάλληλος σε μια τόσο δύσκολη περίοδο...