Ο ΠΑΟΚ έχει χρησιμοποιήσει τα τελευταία χρόνια στην πρώτη ομάδα του αρκετά από τα παιδιά που ξεπήδησαν από τις ακαδημίες του. Τελευταία από αυτά ο Κουλιεράκης και Τσαούσης, όπως λίγο νωρίτερα ο Λύρατζης και ο Τσιγγάρας. Πρόκειται όμως για μία εξέλιξη που προέκυψε από τη φιλοσοφία και την τακτική του συλλόγου ή είναι προϊόν σειράς συμπτώσεων και συγκυριών;

Για το θέμα μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Κερμανίδης, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα».

 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλο σωματείο και δεν μπορεί κάποιος να βγει από σπόντα. Έχει οργανώσει τα τμήματα υποδομής. Παρέχει εκπαίδευση, φαγητό, εγκαταστάσεις και φιλοξενίας για τα παιδιά. Πήρε την ευκαιρία ο Λύρατζης; Αν δεν την άρπαζε, θα έπαιζε; Του έδωσαν την ευκαιρία και εκείνος ανταποκρίθηκε. Για να φτάσει ένας παίκτης να φτάσει στη μεγάλη ομάδα θα πρέπει να βρεθεί ένας άνθρωπος να τον προωθήσει. Οι προπονητές κοιτάζουν το αποτέλεσμα και δεν κοιτάζουν ένα παιδί. Ξέρουν στον ΠΑΟΚ ποια παιδιά έχουν προοπτικές αλλά το θέμα είναι πόσο εύκολο είναι να ανεβεί ένα παιδί;» είπε ο Παναγιώτης Κερμανίδης.

Ο βετεράνος άσου του Δικεφάλου κατέληξε λέγοντας: «Δεν ξέρω αν ο προπονητής του ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται και αν παρακολουθεί τα νέα παιδιά. Ο ΠΑΟΚ δουλεύει πολύ καλά με καλούς προπονητές και τα παιδιά φτάνουν σε υψηλό επίπεδο. Δεν εξαρτάται όμως από τα παιδιά αυτά. Όλα εξαρτώνται από το πλάνο της πρώτης ομάδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τινάζει την μπάνκα ο Σαββίδης με Έλληνα άσο - Deal με πάνω από 15 εκατομμύρια!