Ποιός είδε και δεν τον φοβήθηκε τον Ηλία Παπανικολάου στην εκπομπή «Leaders», το βράδυ της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου 2022, στο Star. Ο διευθυντής σύνταξης του δελτίου ειδήσεων του καναλιού ξέσπασε στην αποφώνησή του με αφορμή την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, το οποίο ζήτησε να απομακρυνθεί το άγαλμα του Δικέφαλου αετού, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, για το οποίο ενοχλήθηκαν και οι Τούρκοι.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής που καταπιάνεται με θέματα που άπτονται των ελληνικών συμφερόντων, άμυνας ασφάλειας και διεθνών σχέσεων, παρότι δηλωμένος Ολυμπιακός, εξοργίστηκε με τη συγκεκριμένη αντίδραση που σχετίζεται με το εντυπωσιακό γλυπτό έξω από την «Αγιά Σοφιά» και συνεχάρη τον εμπνευστή του ονόματος του γηπέδου και του συνολικού εγχειρήματος.

«Είμαι Ολυμπιακός από 5 χρονών παιδί. Δεν μπορώ να μείνω αδιάφορος, ασυγκίνητος, μπροστά στην τελευταία εβδομάδα, όπου ένα γήπεδο στην καρδιά της Αθήνας, ονομάζεται “Αγιά Σοφιά” και που απέξω υπάρχει ένας αετός, ένας δικέφαλος αετός που θυμίζει σε όλους μας τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Συγχαρητήρια σε όποιον σκέφτηκε το όνομα του γηπέδου και το άγαλμα.

Έρχομαι και εξοργίζομαι όμως, γιατί διαβάζω, ότι κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι, έχουν προτείνει να φύγει ο δικέφαλος αετός, από εκεί γιατί οξύνει τα πάθη! Εμείς δεν είμαστε μία χώρα που πρέπει να οξύνονται τα πάθη, θυμίζοντας τη χιλιόχρονη ιστορία του Βυζαντίου. Έπρεπε στη θέση εκεί να έχουμε κάτι άλλο που θέλουν αυτοί.

Να κοπεί η πλάκα τώρα. Ο δικέφαλος αετός στη Νέα Φιλαδέλφεια καλώς μπήκε. Εγώ θα έλεγα, να μπει ένας δικέφαλος αετός και σημαία του βυζαντίου έξω από κάθε γήπεδο της χώρας. Πόσα παιδάκια παιδάκια, σκεφτείτε εσείς, οι δημόσιοι καρεκλοκένταυροι, κωθωνοκέφαλοι, ρώτησαν τον μπαμπά τους “τί είναι αυτό, πες μου για τον δικέφαλο αετό, την ιστορία”. Πόσα μπήκαν μόνα τους να ψάξουν στο διαδίκτυο και τί δείχνει στους Τούρκους ένα γήπεδο που στην καρδιά της Αθήνας ονομάζεται Αγιά Σοφιά. Αυτό σκεφτεί πριν γράψετε μία από αυτές τις βλακώδεις εκθέσεις σας», ανέφερε ο έμπειρος δημοσιογράφος και παρουσιαστής.

Δείτε το στο 36:20:

 

Υπενθυμίζεται, ότι η διαδικτυακή εκπομπή «Leaders», της οποίας ηγείται ο Ηλίας Παπανικολάου μας ενημερώνει, κάθε Δευτέρα στις 21:00, για όλες τις πολιτικές, τις διεθνείς και τις οικονομικές εξελίξεις με την βοήθεια κορυφαίων ειδικών. Η μακροβιότερη εκπομπή στο διαδίκτυο, συνεχίζει για έκτη σεζόν, μάλιστα από φέτος με αγγλικούς υπότιτλους και ανανεωμένη λίστα καλεσμένων.

Στην εκπομπή της Δευτέρας 3.10 .2022, ο Αντιστράτηγος ε.α., γεωστρατηγικός αναλυτής και διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας Κωνσταντίνος Λουκόπουλος ανέλυσε πώς θα αποτρέψουμε μία αποβατική ενέργεια της Τουρκίας και ποια θα πρέπει να είναι η υβριδική αντεπίθεση της Ελλάδας προς τους γείτονες.

.Παρακολουθήστε όλες τις web exclusive εκπομπές του StarX στο www.starx.gr  και ακολουθήστε μας στα social media:

Facebook: Star.gr/webtv

Instagram: starx.