ΠΑΟΚ - Ραζβάν Λουτσέσκου: Στο επίκεντρο έχει βρεθεί, ξανά, ο Ρουμάνος τεχνικός από τη στιγμή που ο Δικέφαλος δεν τα πηγαίνει καλά μέχρι στιγμής φέτος (αποκλείστηκε στην Ευρώπη και δεν φαίνεται να έχει ώθηση στο πρωτάθλημα για την ώρα), με αποτέλεσμα να υπάρχει μια σχετική μουρμούρα γύρω από το πρόσωπό του.

Γιατί ναι μεν ο Λουτσέσκου έχει τεράστια δημοφιλία ανάμεσα στους οπαδούς του Δικέφαλου, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι οπαδοί! Είναι και οι αδιάφοροι με το ποιος είναι προπονητής, αλλά και εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορεί ο Λουτσέσκου να τα καταφέρει ξανά στον Δικέφαλο.

Κύρια κριτική που γίνεται στον Ραζβάν είναι ότι δεν βάζει μικρούς ηλικιακά ποδοσφαιριστές στην 11άδα, αν και κάτι τέτοιο πρακτικά δεν ισχύει: Από τον Πέλκα, τον Λημνιό και τον Λέο Ζαμπά, μέχρι τώρα τον Κοτάρσκι και τον Ντάντας, ο Λουτσέσκου μια χαρά αξιοποιεί στην 11άδα πιτσιρικάδες. Περισσότερο μύθος είναι όλα αυτά που ακούγονται, παρά πραγματικότητα.

Ενδεικτικό σε αυτή τη συζήτηση, είναι ότι δεν ζήτησε έμπειρο τερματοφύλακα αλλά εμπιστεύτηκε σε μια τόσο νευραλγική θέση τον Κοτάρσκι. Να προσθέσουμε κάτι που αναφέρουν άνθρωποι του περιβάλλοντός του; Ποιος μπορεί, καλύτερα από τον Λουτσέσκου, να μάθει τακτική στα νέα παιδιά του ΠΑΟΚ; Κάθε μέρα κάνει τακτική στην προπόνηση, σε σημείο να είναι κουραστικός.

Η σχέση Λουτσέσκου-Μπότο

Η σχέση του Λουτσέσκου με τον Μπότο είναι ένα κεφάλαιο από μόνη της. Γιατί ναι μεν βγαίνει προς τα έξω ότι υπάρχει... κάτι ανάμεσά τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι φώναζε για να έρθει τεχνικός διευθυντής εδώ και καιρό ο Λουτσέσκου. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να παρέμβει στην ατζέντα τού τεχνικού διευθυντή. Ειδικά για τους Πορτογάλους παίκτες που, θεωρητικά και πρακτικά, ο Μπότο τούς ξέρει καλύτερα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η σχέση τους δεν μπορεί να έχει τα πάνω και τα κάτω της, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι να έχει πρόοδο η ομάδα από τη μεταξύ τους συνεργασία. Ο Ιβάν τούς είχε ενημερώσει ότι θα κριθούν στο τέλος της σεζόν, με μια πρώτη "σούμα" να γίνεται τον προσεχή Γενάρη.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστροφή Ιβάν με μεταγραφή 4 εκατομμυρίων - Επαφές με μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα - Πρόταση Μπότο!