Μία έκπληξη επεφύλαξε ο Μίτσελ στην αποστολή του Ολυμπιακού για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, το οποίο είναι αρκετά κρίσιμο, ειδικά μετά την ήττα της ομάδας του Πειραιά από τη Καραμπάγκ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Europa League. Ο Ισπανός τεχνικός συμπεριέλαβε τον Ανδρέα Ντόι. Πρόκειται για 19χρονο αμυντικό χαφ, τον οποίο ανέβασε από τον Ολυμπιακό Β', ο οποίος βέβαια είχε βρεθεί και στην αποστολή για το πρόσφατο ευρωπαϊκό ματς.

Πέταγε από τη χαρά του για Ολυμπιακό

Το όνομά του, το είχαμε συναντήσει τον περασμένο Φλεβάρη. Στις 10 εκείνου του μηνός, οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωση επέκτασης της συνεργασίας με 5 «μικρούς». Ανάμεσά τους ήταν και το όνομα του Ντόι. Γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται όμως από την πόλη Σκόδρα, το οποίο είναι σημαντικό πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της βορειοδυτικής Αλβανίας. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε σε ηλικία 6 ετών στον ΑΟ Ιάσων, στο Ίλιον. Ξεκίνησε ως δεκάρι μετά οπισθοχώρησε ως αμυντικός χαφ, αλλά γενικά μπορούσε να καλύψει όλες τις θέσεις, όπου είχε πρόβλημα η ομάδα του.

Στου Ρέντη πήγε το 2016 όταν ήταν 13 χρονών. Ο ίδιος θυμάται τη μέρα που του ανακοίνωσαν, ότι θα πάει στον Ολυμπιακό με τις καλύτερες αναμνήσεις. Την είδηση την πληροφορήθηκε από την ίδια τη μητέρα του που τον πληροφόρησε τηλεφωνικώς ότι τον επέλεξαν για την Κ15 της ομάδας του Πειραιά. «Πέταγα από τη χαρά μου στην πλατεία που ήμουν με τους φίλους μου. Θυμάμαι, ότι έλεγα σε όποιον έβρισκα μπροστά μου, ότι πήγα στον Ολυμπιακό, ακόμα και στους παππούδες που κάθονταν στα παγκάκια», είχε αναφέρει σε φίλους του για τη στιγμή. Η χαρά είχε και αιτία, αφού ο Ντόι είναι οπαδός του Ολυμπιακού. Μάλιστα το αγαπημένο του σύνθημα είναι το «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό».

Στην αγαπημένη του ομάδα δυσκολεύτηκε στην αρχή, όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος. Έψαχνε να βρει τα πατήματά του σε μία ομάδα με πολύ πιο δύσκολη και κουραστική προπόνηση. Οι ρυθμοί ήταν διαφορετικοί, αλλά βρήκε τον δρόμο του. Του άρεσε όμως η πειθαρχία που συνάντησε και η προπόνηση που έκανε. Το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα, στις Ακαδημίες, ήταν με τον Απόλλωνα ως βασικός. Μάλιστα είχε βγάλει και ασίστ. Το πρώτο του γκολ ήταν κόντρα στον Πανιώνιο.

Έξυπνος παίκτης, μπορεί το Box to box

Στην Κ15 των Πειραιωτών είχε για έναν χρόνο προπονητή τον Γιώργο Παπακωστούλη, ο οποίος μίλησε στο Sportdog και προσπάθησε να αποκρυπτογραφήσει τα χαρακτηριστικά του, ώστε να πλάσουμε εικόνα για τον ποδοσφαιριστή.

«Εγώ τον έβαζα να παίζει αμυντικό χαφ. Είναι ψηλό παιδί (1,90 μ.) με βαρύ κορμί. Είναι δυνατός στις μονομαχίες, καλός με τη μπάλα στα πόδια και έχει δυνατότητα να παίξει το “box to box”. Το μόνο πρόβλημα που είχε ήταν στην ταχύτητα, προσπαθούσε όμως να καλύψει το μειονέκτημα με τη γρήγορη σκέψη του. Διάβαζε το παιχνίδι και τους αντιπάλους. Είναι αρκετά έξυπνος. Διατηρούσε θέση, κουβαλούσε μπάλα και είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι. Όσον αφορά τον χαρακτήρα του είναι παιδί που σέβεται αυτό που κάνει. Είναι ήρεμος και δουλεύει πολύ», αναφέρει ο νυν τεχνικός του Σαρωνικού Αναβύσσου.

Διέλυσε τη Μπαρτσελόνα με γκολάρα

Στο βιογραφικό του ο Ντόι έχει ένα φανταστικό γκολ με την Κ17 των «ερυθρόλευκων». Το 2019 οι μικροί, υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Μαυρογενίδη, είχαν συμμετάσχει σε τουρνουά στο Μιχάλοβτσε της Σλοβακία. Εκεί σημείωσαν τεράστια νίκη με 4-1 εις βάρος της αντίστοιχης ομάδας της Μπαρτσελόνα. Το 2-0 σημείωσε ο Ελληνοαλβανός μέσος, ο οποίος πήρε τη μπάλα στο κέντρο, κανείς από τους Ισπανούς δεν μπορούσε να αναχαιτίσει την επέλασή του, συνέκλινε, ξεμαρκαρίστηκε, βρήκε πεδίο βολής, σούταρε με το αριστερό, παρότι δεξιοπόδαρος και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο, για να εξακριβώσετε του λόγου το αληθές.

 

Ίνδαλμά του ο Τσάβι

Ο Ντόι έχει συμμετοχές και με τις μικρές εθνικές της Ελλάδας! Συγκεκριμένα έχει 6 με την Κ17 και 3 με την Κ19. Ωστόσο διάλεξε να παίξει στην Κ21 της Αλβανίας, που σημαίνει, ότι η πρόθεσή του είναι να παίξει και στην πρώτη ομάδα της χώρας καταγωγής του.

Υπάρχουν και μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τον παίκτη του Ολυμπιακού. Ποδοσφαιρικό του είδωλο είναι ο Τσάβι, επειδή έπαιζε στη θέση που αγωνίζεται. Στο δίλημμα Ινιέστα-Τσάβι όμως επιλέγει τον πρώτο, λόγω των επιθετικών του αρετών. Εκτιμά πολύ τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο προπονητής που θα ήθελε να τον προπονήσει όμως είναι ο Γιούργκεν Κλοπ, γιατί μπορεί να “φτιάξει” παίκτες.   

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκλεισε το θέμα Σισέ, "μήνυμα" Μίτσελ σε Σωκράτη - Ο στόπερ που έδιωξε ο Μαρτίνς και τώρα… οργιάζει