Το θετικό αποτέλεσμα που πήρε ο Ολυμπιακός εκτός έδρας παιχνίδι με την Κάραμπαγκ σχολίασε μέσω του sportdog ο Βασίλης Βούζας.

Ο παλαίμαχος άσος του συλλόγου, κι άλλοτε προπονητής στα τμήματα υποδομής των Πειραιωτών, αναφέρθηκε στην αλλαγή συστήματος στη διάρκεια του αγώνα, στην παρουσία των Ντόι και Πασχαλάκη, αλλά και στην απόφαση του Μίτσελ να ξεκουράσει παίκτες ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

"Σκέφτηκε τον ΠΑΟΚ ο Μίτσελ - Δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία του Ολυμπιακό - Τρίτη θέση"

"Αν δούμε τη σύνθεση που επέλεξε να αγωνιστεί ο προπονητής, σίγουρα σκέφτεται αρκετά το ματς με τον ΠΑΟΚ γιατί ξεκούρασε βασικούς παίκτες. Κι αν δούμε και τη διάταξη και τον τρόπο που αγωνίστηκε, το ζητούμε ήταν να μην δεχτεί γκολ και να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Η Κάραμπαγκ δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο, ίσως στο πρώτο μαρς εκμεταλλεύτηκε πολύ τα λάθη του Ολυμπιακού και έφερε αυτό το αποτέλεσμα", ανέφερε αρχικά ο Β. Βούζας στο sportdog και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Σίγουρα σκέφτεται την τρίτη θέση τώρα ο Ολυμπιακός. Επιθετικά ήταν ακίνδυνος εκτός από μία-δύο περιπτώσεις, πράγμα που δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Ήταν παιχνίδι σκοπιμότητας, με διπλό χαρακτήρα: Να κρατήσει την ομάδα ζωντανή στο τρένο της Ευρώπης αλλά και να δώσει λεπτά ξεκούρασης για αρκετούς παίκτες που ηταν καταπονημένοι και ήθελαν ανάσες ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ξέρουν πολύ καλά ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Ολυμπιακό και θα πρέπει να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα που είναι μόνο η νίκη".

"Αυτό έγινε με την αλλαγή συστήματος - Ευέλικτος προπονητής ο Μίτσελ - Έτσι είδα τον Πασχαλάκη"

Πώς είδατε την αλλαγή του συστήματος κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου;

"Η διάταξη γύρισε σε 4-4-2 και έτσι ενισχύθηκε στους πλάγιους χώρους, δύο αμυντικά χαφ που ήταν καλύτεροι από ο,τι στο πρώτο ματς, και το δίδυμο Παπασταθόπουλου και Ντόι δεν είχε αρκετή πίεση για να δυσκολευτούν - Γιατί δεν έφτανε εύκολα η μπάλα στην περιοχή. Για να γίνει αυτή η αλλαγή πρέπει ο προπονητής να είναι αρκετά ευέλικτος και να έχει 2-3 πλάνα τακτικής και στρατηγικής. Η αλλαγή στο σύστημα βγήκε, ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε στη συνέχεια φάσεις και θεωρείται επιτυχημένη με το θετικό αποτέλεσμα που πήρε.".

Πώς είδατε την πρώτη παρουσία του Πασχαλάκη με την ερυθρόλευκη φανέλα;

"Ήταν θετική παρουσία, έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει, είναι έμπειρος τερματοφύλακας, έχει παιχνίδια σε ντέρμπι και Ευρώπη. Έτοιμος να προσφέρει αν του ζητηθεί".

"Πασχαλάκης ή Τζολάκης με ΠΑΟΚ; - Ρίσκο ο Μίτσελ με Ντόι - Να κυριαρχήσει στο ντέρμπι"

Θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι βασικός και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί;

"Αν ήταν άλλο παιχνίδι και δεν υπήρχε η ιδιαιτερότητα Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, θα ήμουν σίγουρος για τον Πασχαλάκη ότι θα παίξει - Με την έννοια ότι είναι πολύ πιο έμπειρος. Από την άλλη ο Ολυμπιακός θέλει να επενδύσει σε νεαρό τερματοφύλακα και ο Τζολάκης έχει όλο το πακέτο για να στηριχθεί και να αποδείξει ότι καλώς έχει επενδύσει πάνω του ο Ολυμπιακός και μπορεί να εξελιχθεί για να προσφέρει στην ομάδα και να κάνει καριέρα".

Η παρουσία του Ντόι;

"Είναι ρίσκο από τον προπονητή να τον αξιοποιήσει σε τέτοιο ματς, μετά από την εμφάνιση με ΟΦΗ, αλλά ο Μίτσελ δεν έχει πρόβλημα να το κάνει. Στην προηγούμενη θητεία είχε βάλει τον Βέργο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στήριξε την επιλογή του να τον χρησιμοποιήσει στην αρχική 11άδα, τον έριξε πάλι στα βαθιά με αρκετό ρίσκο, αλλά αν δούμε τις βαθμολογίες μαζί με τον Σωκράτη, ήταν πετυχημένο το πείραμα. Πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει για να έχει ξανά ευκαιρίες, θεωρώ ότι θα πάει σε πιο ορθολογικό σχήμα με τον ΠΑΟΚ και ίσως σε αυτό".

Τέλος πείτε μου δύο λόγια για το ντέρμπι με ΠΑΟΚ.

"Ο ΠΑΟΚ είναι περίπου στην ίδια κατάσταση που είναι ο Ολυμπιακός, δηλαδή προσπαθεί να βρει μια κανονικότητα, διάταξη και σύνθεση για να αποκτήσει χημεία. Μασούρας, Ροντρίγκες, Χάμες, Μακαμπού έχουν ξεκουραστεί, όπως και οι Σισέ-Μπα. Νομίζω ότι θα δούμε διαφορετικό παιχνίδι, γιατί θα προσπαθήσει να επιτεθεί, να κάνει παιχνίδι κυριαρχίας, έχει παίκτες και λύσεις. Απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που ψάχνεται αυτή την περίοδο".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή Μίτσελ, στην εξέδρα δύο top ονόματα - Μεγάλο λάθος με Κίτσο - Τρομερή κίνηση Πασχαλάκη!