Facebook Pixel Γιώργος Τζαβέλλας: Τα είπε όλα ο Τζαβέλλας - Ατάκες... φωτιά για ΠΑΟΚ, Άρη, Σαββίδη, Λουτσέσκου και... κλίκες (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-15 20:38:00

Τα είπε όλα ο Τζαβέλλας - Ατάκες... φωτιά για ΠΑΟΚ, Άρη, Σαββίδη, Λουτσέσκου και... κλίκες (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τα είπε όλα ο Τζαβέλλας - Ατάκες... φωτιά για ΠΑΟΚ, Άρη, Σαββίδη, Λουτσέσκου και... κλίκες (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη συνέντευξη στους Betarades έδωσε ο αμυντικός της Ένωσης όπου αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που έχουν ακουστεί για τον ίδιο όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται στα ελληνικά και ξένα γήπεδα.

Γιώργος Τζαβέλλας: Χείμαρρος ο Έλληνας αμυντικός που μιλώντας στους Betarades αναφέρθηκε στην σχέση του με τον ΠΑΟΚ και σε δύο σημεία παρεξήγησης σε ματς με τον Άρη, ενώ μίλησε για τις σχέσεις του με τους Ιβάν Σαββίδη, Αγγελο Αναστασιάδη και τον αισθάνθηκε ότι αδικήθηκε από τις σκληρές δηλώσεις που είχε κάνει ο Βλάνταν Ιβιτς και τον έθεσαν εκτός ομάδας.

Για την Τούμπα και την σχέση του με τον ΠΑΟΚ:  «Για μένα διίστανται οι απόψεις, προφανώς έπαιξε ρόλο η άποψη του Μπακασέτα. Εχω ερθει κοντά σε ομάδες, δεν έχω μπει ποτέ στην διαδικασία να μιλήσω. Εχω απεριόριστο σεβασμό για τους συλλόγους που έχουν ενδιαφερθεί για μένα. Δεν θα είχα κόλλημα να πάω σε καμία ομάδα. Πολλοί μπορεί να λένε ότι είχαν ταυτιστεί με τον ΠΑΟΚ, εγώ δεν πήγαν να φιλήσω ποτέ καμία φανέλα και να το παίξω ΠΑΟΚτσής. Ίσως να ακουγόταν έτσι γιατί παθιαζόμουν. Το ίδιο θα έκανα αν έπαιζα εδώ (σ.σ. Αγια Σοφιά στο ματς με τον Ιωνικό), θα είχα τρελαθεί δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό. Ελεγα πάντα για την ατμόσφαιρα της Τούμπας, γιατί έχω δει μεγάλα παιχνίδια εκεί και εκπληκτική ατμόσφαιρα, είναι ένα γήπεδο καμίνι. Αλλά αυτό που είδα εδώ (σ.σ. στην Αγιά Σοφιά), σήκωσα τα χέρια ψηλά». Παρουσιαστής: «Το ξεπέρασε..., Τζαβέλλας: «ναι...»

Για το αν παρεξηγείται το παθιασμένο στυλ παιχνιδιού του: «Δεν εμφανίστηκα χθες, παίζω χρόνια. Ο καθένας το παίρνει όπως θέλει… Άλλος το γουστάρει, θα σου πει «μου αρέσει αυτό που κάνει ο Τζαβέλλας», άλλος μπορεί να λέει «δεν θέλω να τον βλέπω αυτόν». Δεκτό, δεν έχω κόμπλεξ, δεν είμαι όμως κάτι αντί στην ζωή μου... Για παράδειγμα αυτό που συνέβη πέρυσι με τον Αρη, στο γκολ του Αραούχο. Αντιολυμπιακός ή τι ομάδα υποστήριζα μικρός. Δεν υποστηρίζω τίποτα. Κι εγώ γεννήθηκα και ήμουν μία ομάδα μικρός, κι εγώ στο Χαριλάου ήθελα αντί για 2-1, να γίνει 1-2 και πάλι μπορεί να πανηγύριζα το ίδιο, αυτή είναι η δουλειά μου πάντα. 

Όταν είμαι σε μία ομάδα, παθιάζομαι όσο γουστάρω από την στιγμή που δεν κάνω ζημιά με κάρτες. Το έχω βελτιώσει αυτό, παλιά έπαιρνα πολλές κάρτες. Δεν έχω καμία ταμπέλα του αντί. Δεν νιώθω τίποτα για κανένα, δεν θέλω να με αγαπάνε. Όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ, δεν είπα ποτέ «ΠΑΟΚάρα» και τώρα το παίζω κάτι άλλο. Όσο καιρό είμαι στην ΑΕΚ θα είμαι ο ίδιος. Φυσικά αν χρειαστεί να βελτιώσω κάτι θα το κάνω για να βελτιώσω εμένα και την ομάδα. Αλλά δεν πάω να «πουλήσω». Τα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ, το έχουν καταλάβει, παλιά ήταν πιο έντονο ότι ήταν κάποιος στην ομάδα έγινε ΠΑΟΚτσής. Ημουν στην ομάδα περνούσα καλά και μου ‘βγαινε στο γήπεδο»

Γιατί ζήτησα συγνώμη μετά το ματς με τον Αρη: «Είναι σημαντικό να μετανιώνεις και να το λες και θα σας πω κάτι που είχα πει και στο δικαστήριο τότε και χαίρομαι που το κατάλαβαν. Το θέμα είναι τι μετανιώνεις. Όταν κάποιοι προσπαθούν να «παντρέψουν» μία άσχημη μέρα με έναν πανηγυρισμό, με κάτι που είπα και έπιασε η κάμερα γιατί γούσταρα το γκολ του Αραούχο, δεν έχει καμία σχέση. Το να ζητήσω συγνώμη για όλο αυτό που προκλήθηκε, ενώ μπορούσα να το είχα αποφύγει, είναι κάτι άλλο. 

Γι’ αυτό η δήλωση εκείνη την μέρα ήταν ξεκάθαρη, δεν είχε καμία σχέση με το παιδί. Απορώ πώς το σκέφτηκαν αυτό και πήγαν να το παντρέψουν, είναι ντροπή. Όταν μπαίνει ένα τέτοιο γκολ, αν βάλεις μία κάμερα σε μία γωνία θα ακούσεις 50 τέτοια. Πέρυσι παίξαμε ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ, με τον ΠΑΟΚ και βάζει ένα γκολ ένας παίκτης και πάει προς το σημείο που ήταν λίγοι οπαδοί μας (σ.σ. της ΑΕΚ) και… έριχνε γαλλικά και έβριζε ένα λεπτό. Δεν είδα να γίνεται κάτι. Θέλω να πω ότι όταν πανηγυρίζουν έντεκα παίκτες ένα γκολ, όλο και κάποιος θα πει κάτι. Ζητώ λοιπόν συγνώμη για τον ντόρο που προκλήθηκε, δεν αφήνω όμως κανένα να παντρέψει τον πανηγυρισμό με το παιδί (σ.σ. Αλκη)».

Για περιστατικά που μπορούσε να αποφύγει: «Μία δήλωση που είχα κάνει για τον Αρη ως παίκτης του ΠΑΟΚ, τότε που είπα ότι δεν πηγαίναμε εκεί την επόμενη σεζόν επειδή θα έπεφτε ο Αρης, θα μπορούσα να την είχα αποφύγει. Ο Αρης είναι μία μεγάλη ομάδα και δεν θα έπρεπε να κάνω αυτή την δήλωση. Επρεπε να σκέφτομαι ότι θα ξανάρθουμε και θα κερδίσουμε, όπως έγινε με την ΑΕΚ.

Για την σχέση του με τους οργανωμένους των ομάδων που έπαιξε: «Όσες φορές έχω μιλήσει, και αναφέρομαι στον ΠΑΟΚ γιατί εδώ στην ΑΕΚ δεν έχει τύχει, προσπαθούσα να καταλάβω την θέση τους και να τους μεταφέρω ως αρχηγός το δικό μας σκεπτικό. Οι οπαδοί παίζουν τεράστιο ρόλο στην πορεία μίας ομάδας μια σεζόν και δεν θα πρέπει να είναι ούτε εκτός, ούτε εντός ομάδας, αλλά εκεί στην θέση που πρέπει να αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στην ομάδα και να προσπαθούν να την βοηθάνε. Να υπάρχει καλή χημεία, ομάδας, οπαδών, διοίκησης. Όταν πήγα στον ΠΑΟΚ την πρώτη σεζόν ήταν ο Σάλπι, μετά έφυγε και βγήκα εγώ μπροστά και πήρα τη σκυτάλη. Θυμάμαι ένα ματς με τον Ηρακλή, το 0-1, ήμουν στην φάση που γλιστράω και βάζει γκολ ο Λεοζίνιο. Βγήκα έξω να μιλήσω, είχε περίπου 800 άτομα, προσπαθείς κάπου να τους πείσεις, τι να πείσεις εκείνη την ώρα… Στην Αλάνια που ήμουν, με χειροκροτούσαν πολύ, δεν είναι για μένα αυτό. Δεν υπάρχει μέρα που δεν φτιάχνομαι με την ένταση. Ενα 80% τοις εκατό πέφτουν έξω που νομίζουν ότι νευριάζω, Ετσι θέλω να φαίνεται, εγώ τρέφομαι από την ένταση, δεν μου αρέσει να πάω σε ματς χωρίς κόσμο.

Για τον Κουλιεράκη: «Δεν κατάφερα να τον πετύχω σε προπόνηση Εθνικής. Σημαντικό να πάρει τα παιχνίδια του, ο Λουτσέσκου δίνει ευκαιρίες, είναι προσγειωμένος μαθαίνω, να κρατήσει χαμηλά την μπάλα, να μείνει στο ποδόσφαιρο γιατί το γύρω γύρω μόνο κακό μπορεί να κάνει. Και εφόσον παίζει σε μία μεγάλη ομάδα, να πάει στο εξωτερικό με μεταγραφή που είναι ό,τι καλύτερο σε αυτή την ηλικία».

Για τον Γκαρσία και τον Μπερμπάτοφ: «Τον Πάμπλο τον πέτυχα στα τελειώματά του, δεν έπαιζε και ήταν τρελαμένος, δεν δεχόταν αυτή η προσωπικότητα ότι δεν θα παίζει. Ο Μπερπάτοφ μιλούσε μία φορά την εβδομάδα, ωραίος τύπος, πολλή προπόνηση, επαγγελματίας. Εμένα λίγο μου μιλούσε. Δεν το ‘παιζε φίρμα, έκανε την προπόνησή του και μέχρι εκεί. Δεν ενοχλούσε κανένα».

Για το αν ήταν ψυχή αποδυτηρίων στον ΠΑΟΚ: «Εμένα μου αρέσει αυτό. Να μιλάω. Είναι ωραίο να είσαι παρέα στα αποδυτήρια, να πας για καφέ με συμπαίκτες, να πειράζεις κάποιον. Ο Αμραμπατ για παράδειγμα, θέλει δέκα άτομα να του μιλάνε».

Για το αν τον ενοχλεί η ατάκα ότι έφυγε ο ίδιος και ήρθαν οι τίτλοι στον ΠΑΟΚ: «Δεν έφυγα μόνο εγώ. Για να έρθει μία επιτυχία σε μία ομάδα δεν αρκούν ούτε ένας, ούτε δύο μήνες, Όταν πήγα στον ΠΑΟΚ ήταν νέα κατάσταση και νέα διοίκηση που προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της. Εγινε μεγάλη προσπάθεια και από τους ιδιοκτήτες που είχαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και δεν ήταν μόνο οικονομικό. Όποιος νομίζει ότι οι τίτλοι ήρθαν γιατί έφυγε κάποιος ή ήρθε κάποιος άλλος σε δύο μήνες, δεν γνωρίζει από ποδόσφαιρο. Η δουλειά που έγινε στα δύσκολα χρόνια έγινε από πολλούς».

Για την φήμη ότι είχε πολύ καλή σχέση με τον Ιβάν και του τηλεφωνούσε απευθείας: «Ποτέ… Το τηλέφωνό μου δεν είχε χτυπήσει ποτέ, αν είχε συμβεί θα το έλεγα. Την ανανέωσή μου την κάναμε σε πέντε λεπτά, πολύ απλά, δεν ήταν οικονομικό το θέμα. Όχι, όμως, η σχέση μας δεν ήταν πάνω από το επαγγελματικό.Ήταν καθαρά επαγγελματική και συνεχόμενη. Μας καλούσε σε skype ή όταν ερχόταν μας έβλεπε ο ίδιος τους αρχηγούς. Απλά εγώ, όταν μου ζητηθεί η γνώμη μου, όταν θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω την έλεγα και έτσι πορευόμουν και ως ένας από τους αρχηγούς. Οι συσκέψεις skype ήταν μεγάλης διάρκειας και το να βλέπω ένας επιχιειρηματίας αυτού του βεληνεκούς να αφιερώνει τρεις ώρες ήταν πολύ σημαντικό».

Για την σχέση του με Αναστασιάδη και Ίβιτς: «Δεν με έστειλε στην β’ ομάδα, εγώ ρώτησα την διοίκηση. Για να μην υπάρχει τεταμένο κλίμα αν μπορώ να πάω στην β ομάδα και πήγα. Σε ό,τι γίνεται στην ζωή μου προσπαθώ πάντα να βρω το δικό μου φταίξιμο. Όταν ήμουν πιο μικρός δεν κράταγα το στόμα μου κλειστό, ήμουν παρορμητικός και ό,τι σκεφτόμουν το έλεγα. Δεν λέω ότι είναι κακό αυτό, αλλά σημασία έχει πώς το λες. Εγώ τότε μέσα στην τρέλα μου το έλεγα. Μπορεί μέσα μου να θεωρώ ότι δεν είχα καμία εμπλοκή σε όλο αυτό, σε πράγματα που είναι αστεία να συζητήσουμε, ότι είχα απόλυτο δίκιο, αλλά έπρεπε να τα διαχειριστώ διαφορετικά. Επρεπε να είμαι πιο ήρεμος», είπε ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags