Η παρουσία του Ντιαντιέ Σαμασέκου στην αποστολή του Ολυμπιακού για το Αγρίνιο πέρασε κάπως σε δεύτερη μοίρα, λόγω της ταυτόχρονης επιστροφής του Κώστα Φορτούνη στην ομάδα. 

Ωστόσο μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι η παρουσία του Αφρικανού, ο οποίος ετοιμάζεται για πρώτη φορά να βρεθεί στο αρχικό σχήμα των Πειραιωτών. Ο αμυντικός μέσος απ’ το Μάλι ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον άφησε πίσω όλο το προηγούμενη διάστημα και πλέον, ετοιμάζεται να πάρει κι αυτός την ευκαιρία του από τον Μίτσελ.

Ο 26χρονος ήρθε με ένα πάρα πολύ καλό όνομα από τη Χόφενχαϊμ και την Bundesliga, ωστόσο στον Ολυμπιακό μετράει ελάχιστα λεπτά συμμετοχής απ’ το ματς με τον Ατρόμητο στο Φάληρο, όταν και αντικατέστησε τότε τον Ουί-Τζο στις καθυστερήσεις. Μην ξεχνάμε, ότι μιλάμε για τον ποδοσφαιριστή με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στο Ερυθρόλευκο ρόστερ (σ.σ. 13 εκατ. ευρώ, όσο έχει και ο Χάμες).

Η παρουσία του Σαμασέκου στην ενδεκάδα θα στείλει και τον Εμβιλά στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Σωκράτη. Έτσι, ο Σαμασέκου θα αγωνιστεί δίπλα στον Ιν Μπομ στον άξονα.