Ολυμπιακός: Τον Ντιαντέ Σαμασέκου ετοιμάζεται να βάλει στην 11άδα των Πειραιωτών ο Μίτσελ και το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Ανέστη Ζαχαράκη, που γνωρίζει όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα το γερμανικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να μάθουμε από πριν τι θα δούμε.

Δηλαδή ποια είναι τα στοιχεία που θα δώσει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ειδικά από τη στιγμή που ο Εμβιλά λογικά θα λείψει από τη θέση 6, δεδομένου ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναμένεται να μετατοπιστεί ξανά στην άμυνα.

20 εκατ. στα χαφ του Ολυμπιακού - "Δεν έχει τέτοιον παίκτη ο Μίτσελ - Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός"

"Δεν ξέρω την κατάσταση που βρίσκεται, γιατί είναι καιρό εκτός αγώνων. Τον είχε πάρει 20 εκατ. ευρώ η Χόφενχαϊμ από τη Σάλτσμπουργκ και τον πήρε για να πάει στη Γερμανία καλά και από εκεί να βρεθεί στην Πρεμιερ Λιγκ. Είναι 6άρι με δημιουργικά χαρακτηριστικά, κόβει καλά, δίνει ενέργεια, έχει κοψίματα, τέτοιον παίκτη δεν έχει ο Ολυμπιακός", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στο τέλος πρόσθεσε:

"Δεν έχει επαφή με γκολ αλλά έχει καλή πρώτα μπάλα και το κυριότερο χαρακτηριστικό είναι η ένταση, η ενέργεια και το γεγονός ότι ανακτά την μπάλα και βοηθάει στην μετάβαση. Γενικά είχε στοιχεία για να παίξει σε καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό".

 Με τη φανέλα της Χοφενχάιμ τι έχει κάνει;

"Στη Χόφενχαϊμ είχε δύο καλές σεζόν, την τρίτη άρχισε να χάνει έδαφος και φέτος η Χόφενχαϊμ που δεν είχε χώρο στο ρόστερ της για εκείνον, καθώς πλέον ήταν 4ος στην ιεραρχία, τον έδωσε δανεικό. Αυτή την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός. Δεν είναι για το ελληνικό πρωτάθλημα, στο κομμάτι της ενέργειας και της έντασης είναι σε άλλο επίπεδο από αυτό που βλέπουμε στον Ολυμπιακό".

"Βάλτον με τον Χουάνγκ - Πρεσάρει ψηλά - Η καλύτερη μεταγραφή φέτος"

Με ποιον ταιριάζει να παίξει στην 11άδα;

"Θέλει καλύτερα τον Χουάνγκ, να υπάρχει πλάι του δηλαδή ένας παίκτης για να περνάει την μπάλα μπροστά. Δεν έχει την 40άρα μπαλιά του Εμβιλά, αλλά είναι πολύ πιο δυνατός για να πρεσάρει ψηλά".

 Η τιμή του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο παραμένει στα 13 εκατ. ευρώ πάντως.

"Είναι ο μοναδικός στο ρόστερ του Ολυμπιακού, μαζί με τον Χάμες, με τέτοιο ποσό. Αλλά ο Σαμασέκου έχει και μεταπωλητική αξία. Πτωτική η πορεία του, αλλά τα πρώτα χρόνια στη Χόφενχαϊμ ήταν γεμάτες σεζόν, έπαιζε βασικός σε ομάδα πάνω από τον μέσο όρο στη Γερμανία. Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη μεταγραφή φέτος, μαζί τον Χουάνγκ".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος τα ρίσκα στο Λιμάνι - Το πήρε πάνω του ο Μαρινάκης, σκάει μεγάλη μεταγραφή - Ανεβαίνει επίπεδο