ΠΑΟΚ: Ο Ζοσέ Μπότο στην μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική ιστοσελίδα maisfutebol μίλησε για μια ακόμα φορά με τα καλύτερα λόγια για το ποδοσφαιρικό «πακέτο» που έχει ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης.

Αναμφίβολα ο «Κούλιε» είναι ένα από τα πρόσωπα για τον ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν, μόλις στα 19 του θεωρείται (και είναι) βασικός στην ενδεκάδα δίπλα στον Ίνγκι Ίνγκασον, δείχνοντας τις τεράστιες δυνατότητες του και σε παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων όπως αυτό στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό.

Ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής του Δικέφαλου σε ερώτηση που του τέθηκε για το νέο wonderkid των ακαδημιών της Μπενφίκα, τον Αντόνιο Σίλβα που στα 18 του ήδη η τιμή του είναι στα ύψη και τον έχει μονιμοποιήσει στην πρώτη ομάδα των «αετών» ο Ρότζερ Σμιντ, αναφέρθηκε για τον νεαρό κεντρικό αμυντικό του Δικεφάλου.

Είναι μόλις 18 ετών και ήδη η τιμή του καλπάζει στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο με συμμετοχές και στα παιχνίδια του Champions League ενώ ήδη αποκαλείται ως ο νέος Ρούμπεν Ντίας, που ήταν ο τελευταίος χρονικά στόπερ που έφυγε για ένα μεγάλο πρωτάθλημα με πολλά λεφτά. Δεδομένου πως αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός, ο Μπότο άρπαξε την ευκαιρία, αντιπαραθέτοντας το παράδειγμα του Κουλιεράκη.

O Ζοσέ Μπότο μιλώντας στους συμπατριώτες του ουσιαστικά αποκάλυψε και επιβεβαίωσε πως ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης αρχίζει και αρέσει σε αρκετές ομάδες στην Ευρώπη!

«Όταν έφυγα από την Μπενφίκα ήταν ακόμα 13 ετών ο Αντόνιο Σίλβα. Είναι έκπληξη, δεν τον ήξερα καλά. Η ωριμότητά του, μου προκαλεί έκπληξη. Στον ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο να έχουμε και ένα συνομήλικο του, τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, που παίζει από την αρχή της σεζόν. Ένας αριστεροπόδαρος σέντερ μπακ, που κατά τη γνώμη μου δεν έχει καμία σχέση με τον Αντόνιο, ίσως να είναι πιο γρήγορος από τον Σίλβα», είπε αρχικά ο Ζοσέ Μπότο για τον Κουλιεράκη και στην συνέχεια πρόσθεσε : «Αυτό αποδεικνύει ότι όταν οι προπονητές έχουν κότσια και κοιτάζουν μόνο την ποιότητα, η ηλικία δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Πάντα το χαίρομαι, όταν κάποιος δεν κοιτάζει την ταυτότητα. Και χαίρομαι που έχω κάποιον στην ομάδα μου που ήδη προκαλεί την περιέργεια των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων».

Ο Ζοσέ Μπότο εκτός από τον Κωνσταντίνο Κουλιερακη, στα όσα είπε στους συμπατριώτες του, στάθηκε και στον Ντόμινικο Κοτάρσκι, μιλώντας για τον Κροάτη τερματοφύλακα και για την παρουσία πολλών σκάουτερ στο «Καραϊσκάκης» στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

«Ο τερματοφύλακάς μας, ο Ντόμινικ Κοτάρσκι, ήδη προκαλεί μεγάλη περιέργεια σε αρκετές ομάδες. Σε αυτό το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό υπήρχαν πολλοί σκάουτερ, το οποίο μάλιστα σχολιάστηκε πολύ, γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει μεγάλη εμπιστοσυνη στους νέους παίκτες και για αυτο στο πρωτάθλημα το ελληνικό δεν έρχονται συχνά τόσοι σκάουτερ για να δουν ποδοσφαιριστές. Στον ΠΑΟΚ έχουμε πέντε παίκτες κάτω των 22 ετών στην ενδεκάδα και αυτό προκαλεί την  έλευση πολλών σκάουτερ στους αγώνες μας ανεξαρτήτως έδρας».

Πηγή: sfina.gr