Ο Τάσος Δουβίκας ήταν από τους παίκτες που συζητήθηκαν πολύ μετά το εντυπωσιακό «ξεπέταγμά» του στη Super League με τη φανέλα του Βόλου. Όσο κι αν το όνομα του ταλαντούχου επιθετικού «έπαιξε» κατά καιρούς στα ρεπορτάζ όλων των μεγάλων ελληνικών ομάδων, ο ίδιος επέλεξε να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό και έτσι τον Ιούλιο του 2021 πήρε μεταγραφή για την Ουτρέχτη.

Στην πρώτη του σεζόν στην Ολλανδία ο διεθνής φορ τα πήγε μια χαρά, πετυχαίνοντας 9 γκολ και μοιράζοντας 3 ασίστ στην Eredivisie. Το φετινό του ξεκίνημα είναι εξίσου ενθαρρυντικό, καθώς έχει σκοράρει 4 φορές σε 9 συμμετοχές μέχρι στιγμής και έχει όλα τα φόντα να ξεπεράσει την περυσινή του επίδοση. Ωστόσο, παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός ότι έχουν αναπτυχθεί φήμες που κάνουν λόγο για πιθανή αποχώρησή του από την ολλανδική ομάδα τον προσεχή Ιανουάριο.

Μάλιστα, δεν λείπουν τα σενάρια περί επαναπατρισμού και «ψυθιρίζεται» ότι ο ΠΑΟΚ βλέπει πολύ ζεστά την περίπτωσή του!

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει ξεκάθαρο ζήτημα στη θέση του σέντερ φορ, με τους Ολιβέιρα και Τόμας να μην «πείθουν» ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος. Συνεπώς αναμένεται να γίνει κίνηση για την απόκτηση βασικού επιθετικού και μόνο τυχαία δεν είναι η σύνδεση με τον Δουβίκα, σε επίπεδο φημολογίας. Μην ξεχνάμε ότι ο 23χρονος επιθετικός ακούστηκε έντονα για τους Θεσσαλονικείς και το καλοκαίρι του 2021 - ελέω και των καλών σχέσεων του Αχιλλέα Μπέου με τον Ιβάν Σαββίδη - προτού τελικά κλείσει το deal με την Ουτρέχτη.

Τη στιγμή που ακούγεται ότι ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα για τον Δουβίκα, στα ρεπορτάζ γίνονται εκτενείς αναφορές και για ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό!

Παρεμπιπτόντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Πειραιώτες παρακολουθούν εδώ και πολύ καιρό τον Έλληνα διεθνή, Επί ημερών Πέδρο Μαρτίνς, ο Πορτογάλος τεχνικός φέρεται να είχε εκφραστεί θετικά για την απόκτηση του υψηλόσωμου φορ από την Ουτρέχτη, μιας και τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση. Ο ΠΑΟΚ μοιάζει να είναι το φαβορί, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πιθανή επιστροφή Δουβίκα στην Ελλάδα, όμως δεν αποκλείεται να έχουμε… μάχη εάν ο Ολυμπιακός «χτυπήσει» την πόρτα της Ουτρέχτης.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή με το 10αρι στην Τούμπα - Πιαζόν για ΠΑΟΚ, αρέσει ο Λιβάγια - Από Ελλάδα ο αντι-Βλαχοδήμος