Facebook Pixel Λεβαδειακός - ΑΕΚ: Συνεχίζει το... κυνήγι του Παναθηναϊκού η ΑΕΚ - Πέρασε και από την Λιβαδειά με MVP Λιβάι!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-24 19:57:00

Συνεχίζει το... κυνήγι του Παναθηναϊκού η ΑΕΚ - Πέρασε και από την Λιβαδειά με MVP Λιβάι!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Συνεχίζει το... κυνήγι του Παναθηναϊκού η ΑΕΚ - Πέρασε και από την Λιβαδειά με MVP Λιβάι!

Ο Λιβάι Γκαρσία "ξεκλείδωσε" ακόμη ένα τρίποντο για την Ένωση, καθώς το γκολ του Αφρικανού στο 50' τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Με πέναλτι ξανά του Λιβάι και το τελικό 2-0 στο 70ο λεπτό. Μόνο νίκες μετρά η ΑΕΚ μετά την ήττα στη Λεωφόρο, φτάνοντας για την ακρίβεια τις 5 συνεχόμενες στο πρωτάθλημα και τις 6 συνολικά μαζί με το Κύπελλο!

Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-2: Η ΑΕΚ μπορεί να δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο απέναντι στον Λεβαδειακό, ωστόσο στο δεύτερο μέρος μπήκε με το... μαχαίρι στα "δόντια" και με δύο γκολ του Λιβάι αρχικά στο 50' από εξαιρετική ασίστ του Ελίασον στην αντεπίθεση, κι ακολούθως με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 70', διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για ακόμη ένα τρίποντο της Ένωσης. Παραμένουν στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό οι Κιτρινόμαυροι.

Το ματς

Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο ξεκίνησε το παιχνίδι στη Λιβαδειά, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να απειλήσει τον Λεβαδειακό, αλλά να μην βρίσκει κενούς χώρους στην καλά οργανωμένη άμυνα του γηπεδούχων. Ο Λιβάι Γκαρσία ήταν αρκετά δραστήριος από την πλευρά της Ένωσης στην εκκίνηση, με τον Γκατσίνοβιτς πάντως να καταγράφει την πρώτη τελική του ματς στο 13' χάρη σε ένα σουτ που επιχείρησε ο Σέρβος, αλλά κόντραρε και δεν ανησύχησε τον Μάρκοβιτς.

Γενικώς το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό από την αρχή, κάτι που λειτουργούσε εις βάρος των Κιτρινόμαυρων που ήθελαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς ήρθε για την ΑΕΚ στο 20ο λεπτό, με τον Αραούχο να κάνει την ντρίπλα και το σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα για λίγο άουτ. Στο 25' ακολούθησε ακόμη ένα σουτ του Γκατσίνοβιτς, το οποίο όμως ήταν αδύναμο και μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού χωρίς να δυσκολευτεί.

Στο 42' η Ένωση έφτασε σε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν συγκεκριμένα ο Πινέδα έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα (όπως και ο Αραούχο πριν) για λίγο έξω. Έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με τον Λεβαδειακό να έχει καταφέρει να περιορίσει σε σημαντικό βαθμό επιθετικά τους Κιτρινόμαυρους, χωρίς ποτέ βέβαια να απειλήσουν ούτε σε αντεπιθέσεις.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να αγγίξει το γκολ, καθώς στο 47' ο Σιμάνσκι γύρισε ωραία στον Λιβάι Γκαρσία, ο τελευταίος έκανε το σουτ, αλλά οι αμυντικοί του Λεβαδειακού έπεσαν πάνω στην μπάλα με αποτέλεσμα να κοντράρουν και να την στείλουν σε κόρνερ.

Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, διότι τρία λεπτά μετά ήρθε η στιγμή που έψαχνε η Ένωση. Για την ακρίβεια στο 50' Οι Κιτρινόμαυροι έκλεψαν στη μεσαία γραμμή, έφυγαν υποδειγματικά στην κόντρα, ο Ελίασον έβγαλε εξαιρετική σέντρα και ο Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά νίκησε τον Μάρκοβιτς για το 0-1 στο ματς!

Ο Λεβαδειακός στο 65ο λεπτό έκανε για πρώτη φορά κάπως αισθητή την παρουσία του, με τον Λούα Λούα κάνει το σουτ και τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει σταθερά. Ένα λεπτό μετά (σ.σ. 66') η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γκατσίνοβιτς από τον Χάμοντ. Ο VAR οδήγησε τον διαιτητή Βεργέτη να επανεξετάσει τη φάση, οδηγώντας τον σε onfield review, με τον ρέφερι να εμμένει στην αρχική του υπόδειξη αφού την είδε και ο ίδιος. Την εκτέλεση από τα 11 βήματα ανέλαβε και πάλι ο Λιβάι Γκαρσία, ευστοχώντας για το 0-2 της Ένωσης!

Στο 72' ο Λεβαδειακός σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για να μειώσει το σκορ, με τον Μουτίνιο να βγαίνει σε τετ-α-τετ απέναντι στον Αθανασιάδη και να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ! Το 2-0 δεν άλλαξε ποτέ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης στη Βοιωτία, με την ΑΕΚ να περνά δια χειρός Λιβάι Γκαρσία και από τη Λιβαδειά, παραμένοντας έτσι σταθερά στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Οι ενδεκάδες

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παναγιώτου, Νίκας, Μεχία, Χάμοντ (81' Σκβάρκα), Μουτίνιο, Λούα Λούα (85' Γιαννιώτας), Τορό (63' Πέτρε).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Πινέδα (72΄' Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (79' Μάνταλος), Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία (90+1' Γαλανόπουλος).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags