ΠΑΟΚ: Ο Ζοσέ Μπότο έχει πάρει εντολή από πολύ ψηλά (Ιβάν Σαββίδη), παράλληλα με την αναζήτηση φορ, 10αριού, να κάνει κι ένα “ξεσκαρτάρισμα” στο ρόστερ και να “ξεφορτωθεί” τον Ιανουάριο “ανενεργά” συμβόλαια. Όσα μπορεί. Επιλογές δικές του κατά κύριο λόγο. Παίκτες που κόστισε ακριβά η αγορά τους, έχουν μεγάλα συμβόλαια και δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα. Είναι μία κίνηση που την υπαγορεύει η λογική.

Οι χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις είναι ο Φελίπε Σοάρες και ο Νίκολας Κουαλιάτα. Για την αγορά του Πορτογάλου δόθηκαν πέρυσι τον Ιανουάριο κοντά στα τρία εκατ. ευρώ στην Μορεϊρένσε και για τον Κουαλιάτα 1,8 εκατ. ευρώ στους Γουόντερερς Μοντεβιδέο. Οι ετήσιες αποδοχές τους είναι πάνω – κάτω 800.000 ευρώ για τον καθένα! Ήδη, για τον Κουαλιάτα υπάρχει και το πρώτο ενδιαφέρον από το αμερικανικό πρωτάθλημα.

Προφανώς, η εντολή από ψηλά στον Μπότο είναι να κάνει τα αδύνατα – δυνατά και να βρει ομάδες για τον δανεισμό τους (το πιθανότερο με ρήτρα αγοράς). Έτσι, ο ΠΑΟΚ για όσο καιρό θα παίζουν δανεικοί τουλάχιστον θα πληρώνει ένα μέρος των συμβολαίων τους. Δεν αποκλείεται και η περίπτωση απευθείας πώλησης μεσοτιμής φυσικά, αφού οι παίκτες δεν παίζουν. Από την χασούρα, όμως, κέρδος δεν βγάζεις. Απλά προσπαθείς να την μειώσεις. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και ο Τόμας Μουργκ, που είναι “κληρονομιά” του Όλαφ Ρέμπε. Έχει συμβόλαιο 600.000 ευρώ τον χρόνο και “κάθεται”.

Στα Γιάννενα εδώ και καιρό ο τοπικός Τύπος αναπαράγει φήμες για ενδεχόμενη επιστροφή του Γιάννη Κάργα στον ΠΑΣ. Ήταν αρχηγός της ομάδας επί πολλά χρόνια και πίνουν νερό στο όνομά του στα Γιάννενα. Με την επιστροφή του Μιχαηλίδη γίνονται πέντε οι στόπερ (μαζί με Ίνγκασον, Κουλιεράκη, Νάσμπεργκ). Άρα, κάποιος θα είναι υπεράριθμος. Ο ΠΑΣ, φυσικά, ευχαρίστως θα ήθελε τον Κάργα δανεικό τον Ιανουάριο, εάν τον παραχωρούσε ο ΠΑΟΚ, για να μοιράζεται τον χρόνο με Εραμούσπε και Παντελάκη, αλλά αυτό είναι μία εντελώς θεωρητική κουβέντα. Δεν έχει γίνει συζήτηση μεταξύ των δύο ομάδων.

‘Αλλη μία περίπτωση πιθανού δανεισμού είναι ο Αντρέ Ρικάρντο. Δεν έχει μεγάλο συμβόλαιο (200.000 ευρώ) και για την αγορά του δεν δαπανήθηκαν πολλά (300.000 ευρώ ως τροφεία στη Φαμαλικάο), αλλά δεν παίζει καθόλου στην πρώτη ομάδα. Και οι Ράφα Σοάρες και Ζοάν Σάστρε ανήκουν στο γκρουπ του “ξεσκαρταρίσματος”, πλην, όμως, για να φύγουν πρέπει να αποκτηθούν πρώτα πλάγιοι αμυντικοί.

Δοθείσης της ευκαιρίας της διακοπής του πρωταθλήματος, λόγω Μουντιάλ, ο Μπότο έχει την χρονική άνεση για να διορθώσει αστοχίες του στις μεταγραφές και να προχωρήσει στο “ξεσκαρτάρισμα”. Άλλωστε, όλες οι ομάδες θα επιχειρήσουν την αναδιάταξη του ρόστερ φέτος τον χειμώνα, έναν μήνα νωρίτερα, αξιοποιώντας την διακοπή.

Πηγή: sfina.gr