Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Έκπληξη και στους οπαδούς ΠΑΟ το πέναλτι - Έτσι άλλαξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ - Μπορεί πρωτάθλημα"
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-08 20:11:00

"Έκπληξη και στους οπαδούς ΠΑΟ το πέναλτι - Έτσι άλλαξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ - Μπορεί πρωτάθλημα"

του Γιώργου Κτενά
"Έκπληξη και στους οπαδούς ΠΑΟ το πέναλτι - Έτσι άλλαξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ - Μπορεί πρωτάθλημα"

Ο Γ. Χελάκης αναλύει το ντέρμπι και την επόμενη μέρα των δύο ομάδων. Τι συνέβη στη φάση που έκρινε το ντέρμπι, οι κορυφαίοι του γηπέδου και η δουλειά του Ισπανού προπονητή που φαίνεται στο χορτάρι. Πώς μπορούν οι Πειραιώτες να μπουν και πάλι γερά στο κόλπο του τίτλου;

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Στο μεγάλο ντέρμπι αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο sportdog ο Γιώργος Χελάκης, δημοσιογράφος που είναι μπαρουτοκαπνισμένος στα μεγάλα παιχνίδια και με τεράστια θητεία στο ρεπορτάζ.

Πώς είδε το ντέρμπι της Λεωφόρου, τι είπε για τη φάση του πέναλτι και τι πιστεύει για το πρώτο διάστημα της παρουσίας το Μίτσελ στο Λιμάνι; Τι λέει για το ενδεχόμενο να κατακτήσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και πώς θα βοηθήσει η διακοπή λόγω του Μουντιάλ τους Πειραιώτες; Οι απαντήσεις ακολουθούν.

"Ο Μίτσελ διάβασε σωστά το παιχνίδι του ΠΑΟ - Ο Πασχαλάκης ελευθέρωνε την μπάλα - Καλύτερος του γηπέδου ο Μπρινιόλι"

"Ήταν καλό παιχνίδι, που είχε τεχνική και από τους δύο προπονητές. Ο Μίτσελ είχε διαβάσει σωστά, όπως αποδείχθηκε, το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και ήξερε πως στα πρώτα 20-25 λεπτά θα δεχτεί μεγάλη πίεση και ψηλά. Για να μην έχει προβλήματα έκανε δύο πράγματα: Το πρώτο ήταν ότι έπαιξε άμυνα στα 2/3 του γηπέδου και δεν έβγαινε να ανταποδώσει ψηλά την πίεση, για να κρατήσει κοντά τις γραμμές του, και το δεύτερο ήταν ότι αντί να ξεκινήσει επιθέσεις από πίσω, άφηνε τον Πασχαλάκη να ελευθερώνει την μπάλα", ανέφερε αρχικά, μέσω του sportdog, ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Στη συνέχεια του ματς ο Ολυμπιακός όχι μόνο ισορρόπησε το ματς, αλλά με την ποιότητα των παικτών του στη μεσαία γραμμή πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δημιουργησε φάσεις για γκολ αλλά έπεσε πάνω στον καλύτερο παίκτη του ντέρμπι, τον Μπρινιόλι, που είχε καθοριστικές επεμβάσεις. Καθοριστικό σημείο στο ματς ήταν ο τραυματισμός και η αποχώρηση του Παλάσιος, γεγονός που αφαίρεσε από τον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να επιτεθεί με τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Χάρη στο παιχνίδι του Χουάνγκ, στο ασταμάτητο ποδοβολητό του, και τις πολύ σωστές πάσες του ο Ολυμπιακός έμεινε κυρίαρχος στο ματς μέχρι το τέλος".

"Χωρίς προφανή λόγο σήκωσε το χέρι ο Άβιλα - Έκπληξη και στους οπαδούς του ΠΑΟ το πέναλτι - Αυτοί ήταν οι καλύτεροι του γηπέδου"

Η φάση του πέναλτι, που έχει ξεσηκώσει θύελλα συζητήσεων;

"Σε δύο πράγματα θα σταθώ: Το πρώτο είναι ότι ο Άβιλα ενώ έχει την μπάλα μπροστά του και η μπάλα έχει κατεύθυνση προς το κόρνερ, χωρίς κανέναν προφανή λόγο σηκώνει το χέρι του και το φέρνει στο στήθος του αντιπάλου του. Και το δεύτερο είναι ότι ο διαιτητής αντί να εφαρμόσει το πνεύμα του κανονισμού, προς έκπληξη ακόμα και των οπαδών του Παναθηναϊκού κάνει τυπική εφαρμογή και δίνει πέναλτι. Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που θα καταλογιζόταν τέτοιο πέναλτι εις βάρος της και δεν θα αγανακτούν εις βάρος του διαιτητή".

 

Ποιοι ξεχώρισαν στο γήπεδο;

"Καλύτεροι του γηπέδου είναι ο Χουάνγκ, ο Μπρινιόλι, ο Παπασταθόπουλος, ο Χάμες και ο Παλάσιος μέχρι την ώρα που αποχώρησε από το γήπεδο".

"Έτσι συμμόρφωσε τον Ολυμπιακό Μίτσελ - Σημαντικές πιθανότητες για να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός - Σε αυτό θα βοηθήσει η διακοπή"

Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ παρουσιάζεται διαφορετικός και, σε κάθε περίπτωση, καλύτερος.

"Ο Μίτσελ έχει λίγο παραπάνω από έναν μήνα στην ομάδα, είναι σαφές ότι την έχει συμμορφώσει αγωνιστικά, κατανέμοντας ρόλους και η καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού δεν μπορεί να είναι άσχετη από το γεγονός ότι για πρώτη φορά έπαιξε με την ίδια 11άδα που είχε και στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος".

Ο Ολυμπιακός με την εμφάνιση στη Λεωφόρο φώναξε παρών στη μάχη του πρωταθλήματος.

"Κανένα πρωτάθλημα δεν κρίθηκε από την 11άδα αγωνιστική, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ διατηρούν ισχυρό προβάδισμα και οι μεταφυσικές τοποθετήσεις περί υποτίμησης της καρδιάς του πρωταθλητή, δεν με αφορούν. Αλλά ο Ολυμπιακός έχει το υψηλότερο ταβάνι με βάση τους παίκτες του από κάθε άλλη ελληνική ομάδα. Στον βαθμό που θα το πλησιάζει σε κάθε ματς, τότε, ναι, έχει σημαντικές πιθανότητες για να πάρει το πρωτάθλημα".

Η διακοπή λόγω του Μουντιάλ κόβει τη φόρα στην ομάδα;

"Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα υπό διαμόρφωση, ο προπονητής θα επωφεληθεί από τη διακοπή για να λύσει ένα βασικό της προβλημα που είναι η φυσική κατάσταση Και της ομάδας συνολικά αλλά και παικτών με υψηλή ποιότητα, όπως ο Χάμες και ο Μαρσέλο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πωλούνται το 2023 τα "golden boys" ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού - Υπογραφές με KL Sportsbase, ήρθε η Ντόρτμουντ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags