Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Η μεγαλύτερη νίκη στο πρωτάθλημα - Απίστευτος Χουάνκαρ "μεταμόρφωσε" και τον Μπερνάρ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-10 07:30:00

Η μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟ στο πρωτάθλημα - Απίστευτος Χουάνκαρ "μεταμόρφωσε" και τον Μπερνάρ!

Η μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟ στο πρωτάθλημα - Απίστευτος Χουάνκαρ "μεταμόρφωσε" και τον Μπερνάρ!

Γιατί είναι τόσο σπουδαίο αυτό που κάνει ο Ισπανός μπακ στο γήπεδο; Ο Χρήστος Δημόπουλος εξηγεί γιατί το διπλό του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο, είναι το πιο δύσκολο και το μεγαλύτερο σε αξία που έχει πετύχει η ομαδάρα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο φετινό πρωτάθλημα.

Κάθε φορά που νομίζεις ότι ο Παναθηναϊκός θα στραβοπατήσει, έρχεται και μία απάντηση ενός νέου πρωταγωνιστή, για ν' αναδείξει όσα γράφαμε στο blog του Sportdog μετά το "αιώνιο" ντέρμπι: Το μέταλλο και την αύρα που έχει η υπέροχη φετινή ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Στο Αγρίνιο ήταν η σειρά του Φώτη Ιωαννίδη ν' αποδειχθεί "χρυσή" αλλαγή, με τον Έλληνα επιθετικό να βρίσκει δίχτυα τρία μόλις λεπτά αφότου είχε περάσει στο γήπεδο ως αλλαγή. Για να κάνει αυτό το υπερπολύτιμο 0-1, χρειάστηκε η τρομερή σέντρα-ασίστ του Χουάνκαρ. Ο Ισπανός έκανε απίστευτο ματς κόντρα στον Παναιτωλικό και ήταν ο MVP για τους Πράσινους. Μιλάμε δεν σταμάτησε να ανεβοκατεβαίνει από αριστερά την πλευρά, ενώ από τα πόδια του ήρθε και η μεγαλύτερη ευκαιρία με την προβολή του Σπόραρ στο 66'.

Αυτά που προσφέρει ο Χουάνκαρ στον Παναθηναϊκό είναι ακόμα πιο σπουδαία, αν κανείς συνειδητοποιήσει τι ακριβώς κάνει στο γήπεδο. Όταν οι Πράσινοι επιτίθενται, ο Ισπανός παίζει ουσιαστικά ως εξτρέμ και όχι σαν μπακ, με τον Μάγκνουσον να καλύπτει αμυντικά τη θέση και αντίστοιχα τον αριστερό χαφ να κλείνει σε ρόλο είτε δεύτερου φορ (βλ. Βέρμπιτς), είτε δεκαριού (βλ. Μπερνάρ). Μάλιστα ο Χουάνκαρ και το πόσο καλά κάλυψε το αριστερό άκρο της επίθεσης, είναι και ο λόγος που ο Μπερνάρ κάνει σούπερ δεύτερο ημίχρονο στο Αγρίνιο, τη στιγμή που στο πρώτο μέρος ο Βραζιλιάνος ήταν εκτός αγώνα από τα δεξιά.

Παράλληλα, επειδή δεν είπαμε αρκετά για τον σκόρερ Ιωαννίδη, αξίζει μια αναφορά και στον 22χρονο στράικερ. Στο διπλό με τη Λαμία ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου. Με τον Ολυμπιακό κέρδισε το πέναλτι από τον Άβιλα για το 1-1 του Σπόραρ. Και τώρα με τον Παναιτωλικό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για την 11η νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα! Ο Ιωαννίδης αυτό που αποδεικνύει πέρα για πέρα στην πράξη, είναι ότι μπορεί να σταθεί ως αξιόπιστη επιλογή για τη γραμμή κρούσης πίσω από τον Σπόραρ.

Υ.Γ. Ο πανηγυρισμός της νίκης απέναντι στον Παναιτωλικό τελειώνει στο Αγρίνιο. Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο και το τρίποντο είναι μονόδρομος. Και είναι έτσι, διότι αν επικρατήσει ο Παναθηναϊκός θα ξέρει σίγουρα ότι η διαφορά του από τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ ή κι από τους δύο θα μεγαλώσει, από τη στιγμή που παίζουν μεταξύ τους τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρίχνει χρήμα ο Αλαφούζος - Βρήκε… Χουάνγκ ο ΠΑΟ - Φέρνει "βαρβάτο" εξτρέμ και μεταγραφή έκπληξη!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags