Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Κίνηση ματ Αλμέιδα, "έσβησε" Χάμες και Χουάνγκ - Κλείνει στόματα ο Σωκράτης - "Λάθος" από Μίτσελ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-13 22:28:00

Κίνηση ματ Αλμέιδα, "έσβησε" Χάμες και Χουάνγκ - Κλείνει στόματα ο Σωκράτης - "Λάθος" από Μίτσελ!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Κίνηση ματ Αλμέιδα, "έσβησε" Χάμες και Χουάνγκ - Κλείνει στόματα ο Σωκράτης - "Λάθος" από Μίτσελ!

Το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και η εγγύηση Πασχαλάκης! Το σωστό κοουτσάρισμα του Αργεντινού προπονητή, η ανώτερη Ένωση στο Γ. Καραϊσκάκης και ο μαγικός Γκατσίνοβιτς δεν αρκούσαν για να έρθει το διπλό, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που άντεξε αμυντικά, ωστόσο δημιουργικά εγκλωβίστηκε.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία στο Καραϊσκάκη, σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι που μοιάζει εντελώς παράδοξο το γεγονός ότι έμεινε στο 0-0. Ολυμπιακός και ΑΕΚ είχαν από ένα ημίχρονο έκαστος και δημιούργησαν ουκ ολίγες ευκαιρίες για γκολ, όμως δεν τις αξιοποίησαν.

Η ΑΕΚ ήταν σαφώς καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, με κύριο όπλο το διαρκές πρέσινγκ των μέσων της, που είχε ως αποτέλεσμα η Ένωση να κάνει πολλά κλεψίματα, να κρατήσει την μπάλα πολύ περισσότερο στην κατοχή της και να βγάλει εκτός παιχνιδιού τούς Χάμες Ροντρίγκες και Χουάνγκ Ιν-Μπομ. Μόνο ο δεύτερος κατάφερε να κάνει κάπως αισθητή την παρουσία του περνώντας κάποιες επικίνδυνες κάθετες, τη στιγμή ο δεύτερος είχε πάντα τον Γιόνσον επάνω του σαν "βδέλλα" αλλά και ντουμπλάρισμα αμυντικών σε πολλές περιπτώσεις. Χαρακτηριστική είναι η οδηγία του Μίτσελ προς τον Κολομβιανό, καθώς τον προέτρεψε να δίνει την μπάλα με τη μία, βλέποντας δύο παίκτες να πέφτουν επάνω του. Με αυτόν τον τρόπο η ΑΕΚ πέτυχε αυτό που ήθελε, δηλαδή το να πάρει την μπάλα από τα πόδια του Χάμες και να μην τον αφήσει να "τρυπήσει" την άμυνα με την έφεση που διαθέτει σε κοντινές και μακρινές μεταβιβάσεις.

Από την πλευρά της η Ένωση είδε τον Γκατσίνοβιτς να βρίσκεται σε καταπληκτική βραδιά και να περνά κάθετες πάσες... όποτε ήθελε. Ο Σέρβος αυτή τη φορά δεν βρέθηκε σε θέσεις για να εκτελέσει ο ίδιος, όμως λειτουργούσε εξαιρετικά ως "σκαλοπάτι" σχεδόν σε όλες τις εξαιρετικές συνεργασίες της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο. Ο Γκατσίνοβιτς δημιούργησε τουλάχιστον τρεις καθαρές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, οι οποίες δεν έγιναν γκολ. Γενικότερα ο Δικέφαλος έπαιξε κατά διαστήματα υπέροχο ποδόσφαιρο στο πρώτο 45λεπτο, βγάζοντας συνδυασμούς που σπανίως βλέπουμε από τις ελληνικές ομάδες. Ο Αλμέιδα έχει πείσει πλέον και τον κάθε δύσπιστο για την ποιότητα της δουλειάς του και αυτό είναι ένα μεγάλο συν για τους Κιτρινόμαυρους.



Ο Λιβάι Γκαρσία θα μπορούσε να έχει βρει δίχτυα σε τρεις περιπτώσεις, αλλά οι Παπασταθόπουλος και Πασχαλάκης τον νίκησαν (16', 67'), ενώ στο 37' έκανε ένα κάκιστο -για την κλάση του- τελείωμα. Επί τη ευκαιρία, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Παπασταθόπουλος έκανε μία ακόμα σούπερ εμφάνιση σε δεύτερο σερί ντέρμπι και... έκλεισε στόματα. Αυτόν τον Σωκράτη θέλουν να βλέπουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και ελπίζουν πως ο τραυματισμός που αποκόμισε δεν θα αποδειχθεί σοβαρός. Αντίστοιχα, ο Πασχαλάκης δικαιώνει τους Ερυθρολεύκους για την επιλογή τους να τον αποκτήσουν, αφού στα παιχνίδια που έχει υπερσπασπιστεί την εστία της ομάδας μέχρι στιγμής, είναιο σχεδόν αψεγάδιαστος! Κυρίως σε αυτόν οφείλουν οι Πειραιώτες ότι κράτησαν το μηδέν κόντρα στην ΑΕΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα δεδομένα του ματς άλλαξαν, καθώς η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βγάλει την ενέργεια του πρώτου μέρους. Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Ρότα, Μοχαμάντι και φυσικά ο συγκλονιστικός Αραούχο έτρεξαν πάρα πολύ και δεν ήταν δυνατόν να βγάλουν 90 λεπτά στον ίδιο ρυθμό. Αντιθέτως, ήταν ο Ολυμπιακός αυτός που λίγο έλειψε να σκοράρει εκμεταλλευόμενος το πρέσινγκ-κλέψιμο του Μασούρα στον Βίντα (49'), σε μία φάση που ο έμπειρος Κροάτης αμυντικός αδράνησε όχι μία αλλά δύο φορές.

Ο Μασούρας ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του γηπέδου και αυτός που έδωσε την ασίστ για το ακυρωθέν γκολ του Χάμες στο 58'. Συνεπώς η επιλογή του Μίτσελ να τον βγάλει από το ματς στο 60' για να περάσει τον Γκάρι Ροντρίγκες προκάλεσε ερωτηματικά και δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό. Το ίδιο ισχύει και για τη διακοπή λόγω καπνογόνων, που έκοψε τον ρυθμό των Ερυθρολεύκων σε ένα χρονικό σημείο που πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο. Παράλληλα, η διακοπή έδωσε την ευκαιρία στους κουρασμένους μέσους της ΑΕΚ (σ.σ. δεν είναι τυχαίο που στο γκολ του 58' ο Χάμες βρέθηκε για πρώτη και μάλλον μοναδική φορά αμαρκάριστος) να πάρουν ανάσες.

Μετά τη διακοπή, το παιχνίδι ισορρόπησε. Η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Γκαρσία στο 67' και ο Ολυμπιακός είχε απίθανη διπλή ευκαιρία με Παπασταθόπουλο και Γκάρι στο 74'. Στο τελευταίο 20λεπτα αμφότερες οι ομάδες έμοιαζαν κουρασμένες, με τις ευκαιρίες για γκολ να προκύπτουν μόνο από στημένες φάσεις, μέχρι να φτάσουμε στο τελικό σφύριγμα.

ΥΓ. Μπράβο σε Ρότα και Ντόι, που εντυπωσίασαν σε ένα ακόμα παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Ο πρώτος έχει καταφέρει να κρατήσει τη θέση του στην ενδεκάδα παρά την παρουσία του Σιντιμπέ, ενώ ο δεύτερος κάνει τους Ερυθρόλευκους να αισιοδοξούν ότι βρήκαν στόπερ για... 15 χρόνια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για αυτό ακυρώθηκε το γκολ του Χάμες στο ντέρμπι με την ΑΕΚ - Βγήκαν τα... μοιρογνωμόνια (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags