Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Γιώργος Σαββίδης: Αυτή είναι η ποινική υπόθεση που "εμπλέκουν" τον Γιώργο Σαββίδη - Οργισμένη ανακοίνωση ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-17 14:41:00

Αυτή είναι η ποινική υπόθεση που "εμπλέκουν" τον Γιώργο Σαββίδη - Οργισμένη ανακοίνωση ΠΑΟΚ

Αυτή είναι η ποινική υπόθεση που "εμπλέκουν" τον Γιώργο Σαββίδη - Οργισμένη ανακοίνωση ΠΑΟΚ

Οι εμπρησμοί και τα στοιχεία που ερευνούν οι εισαγγελικές Αρχές. Το Sportdog.gr παρουσιάζει την υπόθεση που ανάγκασε την ΕΕΑ να καλέσει σε εξηγήσεις τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο της ΠΑΕ.

Την οργισμένη αντίδραση του επίσημου ΠΑΟΚ προκάλεσε η κλήση της ΕΕΑ στον Γιώργο Σαββίδη, ώστε να δώσει εξηγήσεις σε ποινική υπόθεση που τον αφορά.

Το Sportdog.gr αποκαλύπτει πως η υπόθεση είναι του 2015 και με βάσει το κατηγορητήριο, προκύπτει εμπλοκή του μέχρι προχθές αντιποέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αφορά δύο εμπρησμούς που διαπράχθηκαν στην Ξάνθη και την Αθήνα. Ο πρώτος με στόχο Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του τότε τεχνικού της ΠΑΕ Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου και ο δεύτερος εναντίον Ι.Χ. αυτοκινήτου που ανήκει στη σύζυγο γνωστού μάνατζερ ποδοσφαιριστών.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος εμπρησμός έγινε στις 30 Αυγούστου 2015 σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην περιοχή της Ξάνθης, όπου οι δράστες έκαψαν το Ι.Χ. αυτοκίνητου ξαδέλφου του τότε προπονητή της ΠΑΕ Ξάνθης Λουτσέσκου. Ο δεύτερος ακολούθησε λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 14 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, όπου έγινε παρανάλωμα του πυρός όχημα ιδιοκτησίας της συζύγου γνωστού μάνατζερ, ο οποίος εκπροσωπούσε δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει πλέον από την Τούμπα.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες η δικογραφία που διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές Αρχές φέρεται να «εμπλέκει» τον Γιώργο Σαββίδη στην υπόθεση και για αυτό κλήθηκε για εξηγήσεις από την ΕΕΑ.

Οι αποφάσεις της ΕΕΑ

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέστειλε κλήση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στον Γεώργιο Σαββίδη για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 3 παρ. 1 εδ. β και 2 του ν. 2725/1999 («περί κωλυμάτων») σε συνδυασμό με το άρθρο 4 παρ. 1 εδ. α, 3, 7 και 14 του ν. 4809/2021, αναφορικά με το υπ. αριθμ. 303/24-06-2022 αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, με το οποίο παραπέμπονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης οι: 

1) Γεώργιος Σαββίδης του Ιωάννη 

2) Νίκος Σαββίδης του Ιωάννη

για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος από κοινού, σε απόπειρα τελεσθείσα με βία και απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο σώματος και ζωής, καθώς και με βία και απειλή βλάβης της επιχείρησης και του επαγγέλματος του παθόντος κατ’ επάγγελμα. 

Σύμφωνα με το προαναφερθέν άρθρο 3, παρ. 1 εδ. β  του ν. 2725/1999, ο Γεώργιος Σαββίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπέβαλλε προς την Επιτροπή μας στις 24-07-2022, Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία βεβαιώνει ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό του κανένα κώλυμα από του νόμου προβλεπόμενα. Η Υπεύθυνη Δήλωση αυτή, ήταν εξ αντικειμένου ψευδής, σύμφωνα με το 303/24-06-2022 αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.  

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νικόλαος Τζουλάκης

H κλήση αυτή προκάλεσε την ανακοίνωση-επίθεση του επίσημου ΠΑΟΚ κατά του Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Η στιγμή που όλοι περιμέναμε…

Η ΕΕΑ, των Τζουλάκηδων και των Αρκούδηδων, των αγαπημένων εργαλείων του Λευτέρη Αυγενάκη, έψαξε να βρει τη στιγμή της για να εκδικηθεί την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον διεθνή εξευτελισμό στο CAS σχετικά την πλεκτάνη της δήθεν πολυϊδιοκτησίας που πήγε να στήσει εναντίον της.

Σήμερα οι εντολοδόχοι της ΕΕΑ, καλούν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για εξηγήσεις σχετικά με προσωπική υπόθεση του Γιώργου Σαββίδη, γεγονός για το οποίο υπάρχει πλήρης άγνοια από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση η κατάληξη για εκείνους θα είναι η ίδια, ωστόσο εφιστούμε την προσοχή για ακόμη μια φορά στον Λευτέρη Αυγενάκη, που επιλέγει τη βεντέτα με τον ΠΑΟΚ.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σας απέδειξε ότι είναι ηθικά και νομικά ισχυρά κατοχυρωμένη, για να μη σας επιτρέψει να κάνετε εσείς τις προεκλογικές σας εξυπηρετήσεις.

Πλέον για εμάς αποτελεί ζήτημα τιμής η πολιτική σας τιμωρία και η οριστική σας αποχώρηση από τα αθλητικά δρώμενα της χώρας, ως ο πιο εμπαθής και επικίνδυνος υφυπουργός αθλητισμού της ιστορίας.

Ήδη η παραμονή σας στη θέση σας μας προκαλεί έκπληξη και δυσαρέσκεια για την Κυβέρνηση, που σας επιτρέπει να γελοιοποιείτε την ισονομία, τους θεσμούς και δυστυχώς και τη γενέτειρά σας»
.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags