Ολυμπιακός: Τα φιλικά του επί ισπανικού εδάφους ολοκλήρωσε η ομάδα του Μίτσελ, καθώς η μίνι προετοιμασία των πρωταθλητών φτάνει στο τέλος της.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Γούναρη, που έχει φορέσει τη φανέλα τού Ολυμπιακού ενώ ήταν και προπονητής της ομάδας, προκειμένου να μας πει για τις αλλαγές που έχει δει, την επανεμφάνιση του Μαρσέλο, αλλά και το αν μπορούν οι Πειραιώτες να κατακτήσουν ξανά το πρωτάθλημα φέτος.

"Αυτό θα ωφελήσει τον Ολυμπιακό - Άλλο φιλικά, άλλο επίσημα - Τι μετράει στον Ολυμπιακό"

"Είναι βελτιωμένος προς το καλύτερο και αυτό αφορά το σύνολο, την ομάδα. Η διακοπή θα τον ωφελήσει πολύ για τον εξής λόγο: Άλλαξε προπονητή και θέλει χρόνο για να περάσει τις ιδέες του. Άρα θα ωφελήσει τον Ολυμπιακό και τον προπονητή που έχει μέρες δουλειάς με τους παίκτες του", σχολίασε αρχικά ο παλαίμαχος άσος και στη συνέχεια πρόσθεσε για εκείνα που έχει αλλάξει ο Μίτσελ:

Τι έχει αλλάξει ο Μίτσελ;

"Είναι τελείως διαφορετικά τα φιλικά από τα επίσημα παιχνίδια. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι ο Μίτσελ είναι πεπειραμένος προπονητής. Αλλά τα αποτελεσματα κρίνονται στα επίσημα. Κάποια καλά σημάδια όμως είναι ενδεικτικά. Αυτό που μετράει στον Ολυμπιακό είναι οι τίτλοι, όλοι με βάση αυτό κρίνονται".

"Βελτιωμένος ο Μαρσέλο - Θα μπορούσε να επανέλθει; - Φονιάς ο Ελ Αραμπί, Ανεβασμένος ο Κασάμι, εγγύηση ο Πασχαλάκης"

Ποια είναι η άποψη που έχετε για τον Μαρσέλο;

"Δείχνει βελτιωμένος τα μέγιστα στην Ισπανία. Την αξία του δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς. Το πρόβλημα είναι αν μπορούσε να επανέλθει στα φυσιολογικά όρια, γιατί είχε μεγάλο διάστημα αποχής".

Ανεβασμένος είναι και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί;

"Είναι πολύ ευχάριστη η παρουσία του. Μιλάμε για τον Ελ Αραμπί που είναι φονιάς, μιλάμε για τον Μαρσέλο που είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης κ.λπ. Αυτοί οι παίκτες αν βρουν τον εαυτό τους, θα βοηθήσουν πολύ. Ο Κάσαμι πήγε καλά επίσης, ενώ μου αρέσει και ο Πασχαλακης - Δίνει εγγύηση κάτω από τα γκολπόστ, κάτι που το εκπέμπει με την αγωνιστική συμπεριφορά του".

"Εκεί χρειάζεται ενίσχυση - Υπέρ του Φορτούνη ο χρόνος - Αεροβία αντοχή"

Πού χρειάζεται ενίσχυση ο Ολυμπιακός όπως τον είδατε στην Ισπανία;

"Στους ακραίους μπακ χρειάζεται ενίσχυση. Ο Ολυμπιακός θέλει δύο ακραίους μπακ που να έχουν επιθετικά χαρίσματα, με ανεβασμένη αερόβια αντοχή, χρειάζονται αντοχές μεγαλύτερος από έναν χαφ που κινείται κατά πλάτος του γηπέδου. Και να έχουν δυνατά πόδια για να βγάζουν δυνατές σέντρες για να αξιοποιούνται οι επιθετικοί παίκτες. Και, φυσικά, στις επιστροφές να έχουν καλά αμυντικά χαρίσματα. Γιατί όταν παίζεις στον Ολυμπιακό πρέπει να είσαι σε όλα καλός".

Στην Ισπανία ήταν "ανεβασμένος" και ο Φορτούνης. Μπορεί να συνυπάρξει με τον Χάμες;

"Ο Χάμες είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης, βοήθησε και θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο όσο προσαρμόζεται. Με τον Χάμες κυλάει ο χρόνος υπέρ του. Για τον Φορτούνη μπορούμε να πούμε το ίδιο, αν και το παιδί είχε αναπάντεχος τραυματισμούς και το ποδόσφαιρο είναι αδίστακτο. Σε θέλει έτοιμο διαρκώς, ο κόσμος θέλει κάθε Κυριακή τη νίκη, χρειάζεται δουλειά και υπομονή μαζί του γιατί είχε μείνει έξω για καιρό".

Παρότι ο Ολυμπιακός είναι μακριά από την κορυφή, κανείς δεν τον βγάζει από την εξίσωση του πρωταθλήματος.

"Γιατί όλοι ξέρουν ότι είναι καλύτερη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός που είναι πρώτος στη Λεωφόρο ήταν πολύ τυχερός και πανηγύρισε την ισοπαλία στο τέλος. Αλλά είναι άλλο το να είσαι καλύτερος και άλλο να το δείχνεις κάθε Κυριακή με σοβαρότητα στο γήπεδο. Δεν είσαι αστέρι που λάμπει και φεύγει, χρειάζεται διάρκεια και να το αποδεικνύεις κάθε Κυριακή στο γήπεδο".