Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Δεν θα αφήσει τίποτα να πάει χαμένο ο Γιοβάνοβιτς - Κερδίζει το μεγάλο στοίχημα με τον Παλάσιος
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-11 13:01:00

Δεν θα αφήσει τίποτα να πάει χαμένο ο Γιοβάνοβιτς - Κερδίζει το μεγάλο στοίχημα με τον Παλάσιος

του Κώστα Γκόντζου
Δεν θα αφήσει τίποτα να πάει χαμένο ο Γιοβάνοβιτς - Κερδίζει το μεγάλο στοίχημα με τον Παλάσιος

Το Τριφύλλι επιστρέφει για να αποδείξει γιατί είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για όσα έπρεπε να κάνουν οι Πράσινοι στην προετοιμασία στην Κύπρο, για την κομβική απουσία του Αργεντινού εξτρέμ, αλλά και για το ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ποδόσφαιρο που έπαιξε μέχρι τώρα η ομάδα.

Δεν υπάρχουν και πολλά να πει κάποιος από την σούμα της μίνι προετοιμασίας που έκανε ο Παναθηναϊκός στην Κύπρο στην διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεών του λόγω Μουντιάλ.

Κι αυτό γιατί έγινε φανερό πως ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς έριξε το βάρος του κυρίως στην ψυχολογική προετοιμασία του βασικού κορμού της ομάδας του και κυρίως στην επαναφόρτιση τόσο σωματικά όσο και ψυχικά των βασικών του ποδοσφαιριστών.

Μια ματιά άλλωστε στις συνθέσεις των φιλικών και κυρίως στον χρόνο συμμετοχής που έδωσε σ' αυτά στους λεγόμενους βασικούς του ο Γιοβάνοβιτς, δείχνει ξεκάθαρα πως τα φιλικά αυτά ήταν κυρίως για τους παίκτες του που δεν είχαν πάρει πολλά παιχνίδια μέχρι τώρα και για κάποιους που ήθελε να δει κατά πόσο μπορούν να ενσωματωθούν άμεσα στην εικοσάδα της πρώτης γραμμής.

Λογικά όλα αυτά και εδώ που τα λέμε, ο Παναθηναϊκός με βάση την εικόνα του στο πρωτάθλημα μέχρι την διακοπή, δεν είχε ανάγκη και από κάτι άλλο.

Ούτε να μονταριστεί είχε ανάγκη, ούτε να βελτιώσει την συνοχή και την ομοιογένεια της ομάδας του, ούτε φυσικά να δουλέψει εντατικά σε θέματα τακτικής, αποτελεσματικότητας και όλα τα σχετικά.

Όλα αυτά ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς τα έχει κατακτήσει και αναπτύξει στο μέγιστο βαθμό μέχρι τώρα όπως έδειξε μέσα στο γήπεδο σ' αυτό το πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος.

Και το μεγάλο ζητούμενο γι' αυτή την ομάδα, δεν είναι να δουλέψει όλα αυτά όπως κάνουν αναγκαστικά κάποιες άλλες ομάδες αυτό το διάστημα, αλλά να μπορέσει να διατηρήσει αν όχι στον ίδιο βαθμό τουλάχιστον σε κοντινό με το μέχρι την διακοπή επίπεδο, όλα τα στοιχεία που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός και που τον έκαναν να προηγείται με τόσο εντυπωσιακό στα όρια του ισοπεδωτικού στην βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

Γι' αυτόν τον στόχο λοιπόν, ο Γιοβάνοβιτς, δεν είχε να δουλέψει και πολλά πράγματα στην προετοιμασία στην Κύπρο.

Το θέμα ήταν να προσέξει όσο γίνεται περισσότερο να μην έχει απώλειες από τραυματισμούς και σ' αυτόν τον τομέα με εξαίρεση ίσως τον Ιωαννίδη αλλά και τον Κουρμπέλη δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα.

Το άλλο μεγάλο στοίχημα σε αυτόν τον τομέα επίσης, που είναι και ιδιαίτερα καθοριστικό για τον Παναθηναϊκό με την επανέναρξη των υποχρεώσεών του, ήταν η όσο γίνεται ταχύτερη και πιο άρτια επιστροφή του Παλάσιος στην ενεργό δράση και στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού.

Ο Αργεντίνος ήταν φανερό από την πρώτη στιγμή του τραυματισμού του ότι έλλειψε και πολύ μάλιστα από τον Παναθηναϊκό και είναι άλλο τόσο φανερό πως είναι κομβική για την συνέχεια η άμεση επανένταξή του στην ενδεκάδα.

Στο μέτωπο αυτό, τα νέα και οι ενδείξεις από την μίνι προετοιμασία στην Κύπρο μάλλον ευχάριστα είναι για τον Γιοβάνοβιτς και τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Παλάσιος φαίνεται να είναι σε καλό επίπεδο για να μπει αμέσως στις μάχες που ξεκινάνε αυτή την εβδομάδα.

Από κει και πέρα και σε σχέση με τις εντυπώσεις που άφησαν όσοι κατά κάποιο τρόπο "δοκιμάστηκαν" σ' αυτά τα φιλικά στην Κύπρο ο μόνος αρμόδιος να κρίνει και να βγάλει συμπεράσματα για την από δω και πέρα αξιοποίησή τους είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει από την Κύπρο λογικά έτοιμος να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε.

Να είναι δηλαδή ανταγωνιστικός, αποτελεσματικός, οργανωμένος, συμπαγής και πνευματικά έτοιμος να αποδείξει και πάλι μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, ότι αυτά που κατέκτησε μέχρι τώρα με τις εμφανίσεις του ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ που έπαιξε στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, δεν έχει σκοπό ούτε να τα αφήσει να πανε άκλαφτα και χαμένα, ούτε να τα παραχωρήσει και πρακτικά αλλά και σαν εντυπώσεις στους ανταγωνιστές του.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπακ από Ελλάδα με 350.000 για ΠΑΟ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags