Στιβ Μπένετ: Συνέντευξη στην ΈΡΑ ΣΠΟΡ έδωσε ο Βρετανός ο πρόεδρος της ΚΕΔ αι μίλησε μεταξύ άλλων για την παρουσία του στην κεφαλή της ελληνικής διαιτησίας, τον δεύτερο γύρο που έρχεται, αλλά και το ντέρμπι της Λεωφόρου, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας όλων στην Ελλάδα.

«Ο δεύτερος γύρος θα έχει καλύτερες διαιτησίες, αφού οι περισσότεροι είδαν τη διαφορά στον πρώτο. Στόχος είναι να βελτιώσουμε την εικόνα και ευελπιστώ πως θα τα καταφέρω. Λάθη γίνονται και θα γίνονται σε όλο τον κόσμο και στο ελληνικό πρωτάθλημα και πάνω σ' αυτά δουλεύουμε όλα τα μέλη της ΚΕΔ. Είμαι μόλις πέντε μήνες στην Ελλάδα, αλλά πιστεύω πως έχω την ικανότητα να τα καταφέρω .Μελετώ την κουλτούρα των Ελλήνων και προσπαθώ να μπω στη σκέψη σας. Είναι ρίσκο να εργάζεσαι στην Ελλάδα στον τομέα της διαιτησίας, όμως και ποια δουλειά σε υψηλό επίπεδο δεν αποτελεί ρίσκο; Ουσιαστικά πρέπει  να αλλάξει η νοοτροπία όλων στην Ελλάδα, αν θέλετε να δείτε καλύτερα αποτελέσματα», ανέφερε. 

Ο 61χρονος πρώην διαιτητής FIFA, ξεκαθάρισε για τους ορισμούς πως: «Εγώ είμαι υπεύθυνος αποκλειστικά για τους ορισμούς. Υπάρχει πίεση, αλλά δεν επηρεάζομαι. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία παρέμβαση από κανέναν, ούτε από τον Πρόεδρο με τον οποίο σε άλλα συμφωνώ και σε άλλα διαφωνώ όταν συζητάμε στο πλαίσιο της λειτουργίας. Αν τυχόν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι ένας λόγος να σκεφτώ την αποχώρηση μου από την ΕΠΟ». 

Για το πέναλτι στη Λεωφόρο, στον αγώνα Παναθηναικός-Ολυμπιακός: «Οι φίλαθλοι φορούν χρωματιστά γυαλιά σ' όλο τον πλανήτη, όπως και στην Ελλάδα άρα χαίρονται για πέναλτι υπέρ των ομάδων τους. Να τονίσω όμως πως οι διαιτητές πρέπει να λαμβάνουν την απόφαση μέσα στο γήπεδο και να την λαμβάνουν πρώτοι κι όχι ο VAR. Ο VAR πρέπει να αναρωτηθεί, αν για αυτόν υπάρχει ξεκάθαρο λάθος για να παρέμβει .Ο διαιτητής επί προκειμένω καταλόγισε φάουλ, με τον VAR  να παρεμβαίνει για το αν ήταν εντός η εκτός περιοχής κι όπως είδαν όλοι στο τέλος ήταν εντός περιοχής. Ξεκαθαρίζω, πως για την ΚΕΔ σημασία έχει η απόφαση να λαμβάνεται από τον διαιτητή εντός γηπέδου κι έτσι έγινε», είπε ο Στιβ Μπένετ.