ΚΕΔ: Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας (19/12) μέσω της οποίας σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ Στηβ Μπένετ ήρθε σε επαφή με τους διαιτητές της αναμέτρησης Καλλιθέα - Ολυμπιακός Β', ενημερώνοντας ότι αποδέχονται την ευθύνη τους και ζητούν συγγνώμη, ενώ τονίζεται ότι "χωρίς VAR δεν θα μπορούσε να αλλάξει", κάνοντας γνωστό παράλληλα ότι τιμωρήθηκαν.
"Μετά το περιστατικό στον σημερινό αγώνα της Super League 2 στην Καλλιθέα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας μίλησε αυτοπροσώπως με τους διαιτητές που είχαν οριστεί να τον διευθύνουν.
Έχοντας εξετάσει τα πλάνα της αναμέτρησης, είναι σαφές ότι οι διαιτητές έκαναν ένα ξεκάθαρο και προφανές λάθος και χωρίς VAR η απόφαση δεν θα μπορούσε να αλλάξει. Ο βοηθός διαιτητής είδε μια εικόνα που θεώρησε ότι ήταν παράπτωμα χειρισμού της μπάλας με το χέρι. Οι διαιτητές αποδέχονται την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις τους και ζητούν συγγνώμη για το λάθος τους.
Ως αποτέλεσμα η ΚΕΔ έχει τιμωρήσει ήδη τους διαιτητές του αγώνα και θα λάβει για αυτούς τα κατάλληλα εσωτερικά πειθαρχικά μέτρα.
Η ΚΕΔ θα παρέχει επίσης πρόσθετη επιμόρφωση και εκπαίδευση για να διασφαλίσει ότι το επίπεδο απόδοσης πληροί τις απαιτήσεις και τα πρότυπα που αναμένονται από όλους τους διαιτητές αυτού του επιπέδου", αναφέρει η ανακοίνωση.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο