Πριν από μια εβδομάδα ακριβώς - και με αφορμή την τοποθέτηση Αλμέϊδα για τον Γκατσίνοβιτς, πως  θα πήγαιναν συντηρητικά με διαχείριση - έγραφα χαρακτηριστικά: "δεν θα μου κάνει εντύπωση πάντως αν ο "Γκάτσι" τελικά μέσα στην σεζόν, ειδικά με το που επανέλθουν Αμραμπατ & Τσούμπερ, ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ με... φόντο να είναι έτοιμος στα πλέι όφ"!

Τελικά δεν χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι τον Ιανουάριο αφού πριν καν έρθουν τα Χριστούγεννα, ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ΑΕΚ στο πρώτο γύρο μας... επιβεβαίωσε. Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς θα μπει στο χειρουργείο άμεσα, για να αντιμετωπίσει το σύνδρομο κοιλιακών - προσαγωγών. Υπολογίζεται πως σε ένα με ενάμιση μήνα θα είναι πίσω υγιής...

Το μεγάλο ερωτηματικό στην υπόθεση αυτή είναι γιατί χάθηκε περίπου ένας μήνας. Με την έννοια πως στην διακοπή του πρωταθλήματος και μετά την άδεια που δόθηκε στους παίκτες, ο διεθνής Σέρβος δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα. Ούτε στην Ολλανδία, ούτε μετά την επιστροφή της ομάδας στην βάση της...

Λέγεται μάλιστα πως ο ίδιος, ο Γκατσίνοβιτς, ήταν αυτός που τις προηγούμενες ημέρες πίεσε για να... οδηγηθεί στο χειρουργείο, όταν κατάλαβε το σώμα του και πως θα ήταν μάταιο να χανόταν κι άλλος χρόνος πηγαίνοντας σε ...καθεστώς διαχείρισης. Υπήρχε και το παράδειγμα του Τσούμπερ που  πήγαινε έτσι από την περασμένη σεζόν, με αποτέλεσμα να καταντήσει παίκτης... μιας ταχύτητας πριν οδηγηθεί στο χειρουργείο.

Η απώλεια Γκατσίνοβιτς για την ΑΕΚ είναι τεράστια, σε συνδυασμό πως θα της λείπει - τουλάχιστον μέχρι και τον Φεβρουάριο - και ο Ελίασον. Ο Σέρβος αποτελούσε "πυρηνικό όπλο" για τον Ματίας Αλμέιδα και δεν υπήρχε κάποιος από το υπάρχον ρόστερ να τον αντικαταστήσει. 

Τώρα αν ο Τσούμπερ, μετά την επέμβαση που έκανε για να αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα στους κοιλιακούς/προσαγωγούς, με το... καλημέρα της επιστροφής του παρουσιαστεί αναγεννημένος, τότε αλλάζει το πράγμα. Και ο Μάνταλος μπορεί στην Εθνική να παίζει με επιτυχία στα αριστερά, άλλο όμως, το παιχνίδι του Πογέτ κι άλλο του Αλμέιδα στην ΑΕΚ, με την ένταση και το Πρες στα κόκκινα.

Στο δια ταύτα: ο Γκατσίνοβιτς δεν σόκαρε την ΑΕΚ επειδή θα μπεί στο χειρουργείο αλλά επειδή για ένα σημαντικό διάστημα είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορεί να αντικατασταθεί απο τον Τσούμπερ (ερωτηματικό) ή τον Μάνταλο (δεν έχει αντίστοιχα χαρακτηριστικά), στην πολύ σύνθετη δουλειά που έκανε στο γήπεδο (γκολ, ασίστ, με σημαίνοντα ρόλο στην επιθετική άμυνα, το πρέσινγκ και τις μεταβάσεις που θέλει ο κόουτς Ματίας).

Τουλάχιστον για την δεξιά πτέρυγα θα υπάρχει από την 1η Ιανουαρίου διαθέσιμος ο Φερνάντες, επιστρέφει ο Άμραμπατ ενώ μην ξεχνάμε και τον ποιοτικό Λιβάι Γκαρσία (έχει δέσει βέβαια άψογα ως φουνταριστός στο νέο στυλ της ομάδας). 

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 80-20 για Μαντσίνι, όλα ανοιχτά - "Εντολή" Γιοβάνοβιτς για Βαγιαννίδη - Καραμπόλα Ράσκιν με Σιμάνσκι