Facebook Pixel Πόσο "πονάει" με Τομ και με Λιβάι! Τριάρα της ΑΕΚ στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-21 18:56:00

Πόσο "πονάει" με Τομ και με Λιβάι! Τριάρα της ΑΕΚ στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Πόσο "πονάει" με Τομ και με Λιβάι! Τριάρα της ΑΕΚ στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση επικράτησε 3-0 της ομάδας της Φθιώτιδας στην επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά τη διακοπή λόγω Μουντιάλ.

Νικηφόρα επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις η ΑΕΚ, μετά τη διακοπή λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Η Ένωση, αν και δυσκολεύτηκε απέναντι στη Λαμία, κατάφερε να επικρατήσει, σκοράροντας τρία γκολ στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. Ο Τομ Φαν Βέερτ άνοιξε το σκορ, σκοράροντας το παρθενικό του τέρμα σε επίσημο ματς των «κιτρινόμαυρων», το 2-0 σημείωσε ο Λιβάι Γκαρσία, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Ολλανδός με δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο τερματοφύλακας, Σαράνοφ, των φιλοξενούμενων, ο οποίος κατέβασε ρολά στο πρώτο μέρος.

Η ομάδα του Δικέφαλου αετού παρέμεινε δεύτερη με 32 βαθμούς, ενώ η Λαμία ενδέκατη με 9.

Η σύνθεση του Αλμέιδα

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την Ένωση σε διάταξη 4-1-3-1-1. Ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε την εστία, στην άμυνα πήραν θέση οι Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί από δεξιά προς τα αριστερά. Κόφτης μπροστά τους έπαιξε ο Σιμάνσκι και κοντά του στον άξονα ο Γιόνσον. Δεξιά τοποθετήθηκε ο Μάνταλος, αριστερά ο Πινέδα και μπροστά ο Αραούχο με τον Λιβάι Γκαρσία. Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο του ματς ήταν, ότι ο Αργεντινός άλλαζε συνεχώς θέση με τον Μεξικανό. Πότε ο «Τσίνο» έπαιζε αριστερά και ο Πινέδα μπροστά και πότε ο τελευταίος αριστερά και ο Αραούχο μπροστά.

«Μπλόκο» Σαράνοφ

Η ΑΕΚ μπήκε αρκετά ορεξάτη στο παιχνίδι και έδειξε από πολύ νωρίς τις διαθέσεις της! Ωστόσο βρήκε απέναντί της έναν πολύ καλό Σαράνοφ που κράτησε όρθια τη Λαμία. Στο 2' Μάνταλος και Ρότα έπαιξαν το ένα - δυο, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έσπασε τη μπάλα στο πέναλτι, ο Πινέδα να πλασάρει πάνω στον Σαράνοφ. Η επόμενη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 10'! Ο Μάνταλος βρήκε πεδίο βολής έξω απο την περιοχή, σούταρα, ο Σαράνοφο έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 18' και στο 21' μπλόκαρε κεφαλιά του Γκαρσία. Στο 22' το σουτ του Μάνταλου πήγε πάλι πάνω στον τερματοφύλακα της Λαμίας.

Οχτώ λεπτά αργότερα, ο Μάνταλος άνοιξε πολύ ωραία τη μπάλα για τον Αραούχο, αλλά το τελείωμα του Αργεντινού ήταν πολύ κακό. Η πιο μεγάλη ευκαιρία πάντως σημειώθηκε στο 34'. Ο Χατζισαφί έβγαλε γλυκιά σέντρα από αριστερά, ο Γκαρσία έπιασε την κεφαλιά αλλά και πάλι ο Σαράνοφ ήταν τη σωστή στιγμή, στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Η ΑΕΚ έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, αμυντικά δεν απειλήθηκε, αλλά προς το τέλος του ημιχρόνου κινδύνεψε! Στο 44' ύστερα από καλή ανάπτυξη της Λαμίας, η μπάλα πήγε στο ύψος της περιοχής, ο Τζανδάρης πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη.

Λύτρωση με Φαν Βέερτ

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ προσπάθησε να βάλει ένα γρήγορο γκολ και να απαλλαχθεί από το άγχος. Αλλά και πάλι δυσκολεύτηκε απέναντι στον Σαράνοφ! Στο 54' ο Σέρβος τερματοφύλακας απέκρουσε σουτ του Αραούχο (ύστερα από πάσα του Μάνταλου). Τα πράγματα άλλαξαν μετά την είσοδο του Φαν Βέερτ, στο 62', μία αλλαγή που έφερε τον Πινέδα κοντά στον Γιόνσον, τον Γκαρσία δεξιά και τον Μάνταλο αριστερά.

Πέντε λεπτά μετά η Ένωση κατάφερε, να παραβιάσει τα δίχτυα με θύτη τον Ολλανδό! Ο Μάνταλος σέρβιρε από δεξιά, ο πρώην παίκτης του Βόλου έπιασε σκαστή κεφαλιά και άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες επισκέψεις στα καρέ της Λαμίας, χωρίς όμως επιτυχία, ενώ πίσω έδειξαν μία χαλαρότητα που δεν στοίχισε. Στο 88' ο Λιβάι Γκαρσία βγήκε τετ α τετ με τον Σαράνοφ, τον πέρασε, έκανε το 2-0 και καθάρισε τη νίκη.

Στις καθυστερήσεις ο Φαν Βέερτ πέτυχε και δεύτερο τέρμα και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags