Facebook Pixel Ολυμπιακός: Εξτρέμ από Μπαρτσελόνα για Ολυμπιακό - "Προετοιμασία με Τσάβι - Να κάνει το... μπαμ στην Ελλάδα"!
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-24 10:00:00

Εξτρέμ από Μπαρτσελόνα για Ολυμπιακό - "Προετοιμασία με Τσάβι - Να κάνει το... μπαμ στην Ελλάδα"!

του Γιώργου Κτενά
Εξτρέμ από Μπαρτσελόνα για Ολυμπιακό - "Προετοιμασία με Τσάβι - Να κάνει το... μπαμ στην Ελλάδα"!

Γιατί δεν μένει στην Ισπανία και ποια η συμφωνία για να πιάσει Λιμάνι! Οι Πειραιώτες εξετάζουν μία εξαιρετική περίπτωση παίξτη, που έχει παραστάσεις από υψηλό επίπεδο, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Ποια τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και τι έκανε στη φετινή σεζόν.

Ολυμπιακός: Το όνομα του Άλεξ Κογιάδο συνδέθηκε ξανά με τους Πειραιώτες, μετά από το περασμένο καλοκαίρι, δεδομένου ότι ο 23χρονος άσος αποτελεί μια πρώτης τάξης λύση για την μεσοεπιθετική γραμμή των Ερυθρόλευκων (παίζει τόσο ως εξτρέμ όσο και ως 10άρι).

Οι Ερυθρόλευκοι ψάχνουν για παίκτη που να μπορεί να παίξει, κυρίως, στα φτερά, και το wοnderkid των Μπλαουγκράνα μπορεί να αποτελέσει μια πρώτης τάξης λύση!

Ο Κογιάδο αυτή τη στιγμή είναι με τη μορφή δανεισμού στην Έλτσε από την Μπαρτσελόνα, όμως στην Ισπανία αναφέρουν ότι θα ήθελε να δοκιμάσει άμεσα την τύχη του στο εξωτερικό. Εδώ είναι που έρχεται και κουμπώνει στο ρεπορτάζ η ομάδα τού Μίτσελ αλλά και η Σασουόλο, που επίσης έχει δείξει ενδιαφέρον.

Ο Κογιάδο, φέτος, έχει 10 συμμετοχές (8 στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο) με τη φανέλα της Έλτσε, η τιμή του ανέρχεται στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο στα 5 εκατ. ευρώ και έχει συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα μέχρι το καλοκαίρι του 2024 - Άρα θα μπορούσε να προχωρήσει ο δανεισμός του με οψιόν αγοράς.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Λυκάκη, δημοσιογράφο που παρακολουθεί το ισπανικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να αποκαλύψουμε το προφίλ του εξτρέμ που ενδιαφέρον τους Ερυθρόλευκους.

"Αρχηγός στην Μπαρτσελόνα - Εξτρέμ με ανάποδο πόδι - Δεν θα ζητήσει λεφτά για να τον δώσει"

Βαγγέλη, δύο λόγια για τον Κογιάδο;

"Ήταν καλό πρότζεκτ στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, στη β΄ ομάδα πρόπερσι έκανε πολύ καλή χρονιά αλλά δεν τον βοήθησε η Μπάρτσα για να αναδειχθεί - Ήταν και αρχηγός της β΄ ομάδας της σεζόν. Είναι δημιουργικός, κυρίως μεσοεπιθετικός, αν και αυτός ξεκίνησε ως δεξί εξτρέμ με ανάποδο πόδι (είναι αριστεροπόδαρος)".

Τι έκανε την τελευταία σεζόν;

"Πέρσι στη Γρανάδα που πήρε χρόνο συμμετοχής, έπαιξε σαν 10άρι πίσω από τον επιθετικό. Φέτος το καλοκαίρι έκανε προετοιμασία με την Μπαρτσελόνα, αλλά δεν υπάρχει χώρος για εκείνον. Ήταν και στις ΗΠΑ για τα φιλικά της Μπαρτσελόνα πριν από λίγο καιρό. Έπειτα δόθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Έλτσε".

Τι μπορεί να ζητήσει η Μπαρτσελόνα για να δώσει ακόμα κι έναν παίκτη που δεν υπολογίζει;

"Τίποτα δεν θα ζητήσει για τον Κογιάδο: Ή θα τον δώσει δανεικό, μήπως κάνει μεγάλο μπαμ, και τον πάρει πίσω το ερχόμενο καλοκαίρι, ή θα διατηρήσει κάποιο υψηλό ποσοστό μεταπώλησής του, αν τον παραχωρήσει με μεταγραφή. Χρήματα, πάντως, δε νομίζω να ζητήσει, τουλάχιστον κάποιο ποσό που είναι απαγορευτικό".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη… γωνία ο Ολυμπιακός για το νέο διαμάντι του ΠΑΟΚ - Ο ατζέντης του Μαζουακού μιλάει και με ΑΕΚ! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags