Η ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας είναι από τα πιο καυτά θέματα στον Ολυμπιακό ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου κατά την οποία αναμένεται να κινηθεί και για στόπερ, εξτρέμ και επιθετικό. Και αυτό γιατί η ομάδα του Πειραιά από πέρσι αναζητεί μία λύση. Το καλοκαίρι πρόσθεσε στο δυναμικό της τον Λάιτνερ, εν τέλει όμως είδαμε, ότι ο Ισραηλινός δεν μπήκε στην εξίσωση, έπαιξε 3 ματς της Super League 2 με τον Ολυμπιακό Β', ο Μίτσελ τον πήρε στη χειμερινή προετοιμασία, αλλά δεν τον υπολογίζει στο rotation και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τον παραχωρήσει δανεικό.

Στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, έχουν παρελάσει τις τελευταίες ημέρες, για τη θέση του αριστερού μπακ έχουν παρελάσει ονόματα όπως του Μαζουακού (αγωνίζεται δανεικός στη Μπεσίκτας από τη Γουέστ Χαμ), του Φαν Άανχολτ της Γαλατασαράι, του Άμπνερ της Ατλέτικο Παραναένσε και του Ντουμπιά της Ανζέ.

Τις τελευταίες ώρες εμφανίστηκαν στο προσκήνιο δύο περιπτώσεις Ισπανών ποδοσφαιριστών που απασχολούν τους «ερυθρόλευκους». Πρόκειται για τον Τόνι Λάτο και τον Άαρον Μάρτιν. Πάμε να δούμε την κάθε μία ξεχωριστά.

«Μπλόκο» από Γκατούζο

Ο Λάτο είναι μία περίπτωση που δεν ακούγεται πρώτη φορά στον Ολυμπιακό. Το καλοκαίρι (τέλη Αυγούστου) το όνομα του είχε βρεθεί ξανά στο μικροσκόπιο των Πειραιωτών, την εποχή που η ομάδα καθοδηγείτο υπό τις οδηγίες του Κορμπεράν, όταν δεν προχώρησε η υπόθεση του Ζόρνταν Αμαβί της Μαρσέιγ. Ο 25χρονος αμυντικός ψαχνόταν να βρει ομάδα καθότι στη Βαλένθια δεν είχε χρόνο συμμετοχής, λόγω της παρουσίας του βασικού με την εθνική Ισπανίας, αριστερού μπακ, Χοσέ Γκαγιά.

Η υπόθεση επικοινωνιακά φερόταν να έχει προχωρήσει. Στο youtube είχαν διαρρεύσει δύο... βιαστικά βίντεο που τον καλωσόριζαν στο λιμάνι, παρουσιάζοντας τα χαρακτηριστικά του, κάτι που συμβαίνει σε πάμπολλες μεταγραφικές περιπτώσεις. Παρότι η ελληνική ομάδα είχε φτάσει πολύ κοντά στην πηγή, δεν... ήπιε νερό. Ο λόγος που «κόπηκε» η μεταγραφή ήταν ο Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος λόγω των τραυματισμών που υπήρχαν στο ισπανικό σύνολο έβαλε εμπόδια στη μετακίνηση. 

Ο Λάτο μάλιστα πήρε χρόνο από την αρχή του πρωταθλήματος, σκόραρε ένα καταπληκτικό γκολ (δείτε το γκολ στο βίντεο), ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη με 5-1 απέναντι στη Χετάφε για την 4ης αγωνιστική της La Liga και ο Ιταλός τεχνικός τον αποθέωσε για την επαγγελματική του νοοτροπία. Συνολικά έπαιξε 9 παιχνίδια, τα δύο ως βασικός, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει περισσότερο αγωνιστικό χρόνο (λόγω της παρουσίας του Γκαγιά, όπως προαναφέραμε) και πλέον έχει μπει ξανά στο μυαλό του η ιδέα της αποχώρησης.

 

Ο παίκτης αποτελεί προϊόν των Ακαδημιών της Βαλένθια. Το 2017 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και μετά από δύο χρόνια δόθηκε δανεικός για ένα εξάμηνο στην Αϊντχόφεν, όπου δεν πήρε όλο και όλο 1 λεπτό συμμετοχής και αυτό στα προκριματικά του Europa League στη νίκη με 3-0 απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού. Το δεύτερο μισό της χρονιάς (2019-2020) έπαιξε με την ίδια μορφή στην Οσασούνα με την οποία μέτρησε 8 συμμετοχές και 1 γκολ. Συνολικά μετρά στην καριέρα του 147 συμμετοχές, 4 γκολ και 7 ασίστ με την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να ανέρχεται στα 2.500.000 ευρώ.

Σαν τον... Χουάνκαρ

Όσον αφορά το στυλ του, οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι είναι ένα επιθετικό μπακ με καλό αριστερό πόδι, που ανεβαίνει συχνά μπροστά και συμμετέχει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Τα καλά του παιχνίδια τα έχει κάνει ερχόμενος από τον πάγκο, παίζοντας ως εξτρέμ. Έχει καλή σέντρα, τεχνική κατάρτιση, είναι σχετικά γρήγορος για τη θέση και αρκετά διεισδυτικός. Υστερεί κάπως ανασταλτικά, κάτι που μας θυμίζει... Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος φέτος έχει ακούσει αρκετή αρνητική κριτική, καθότι ο Ολυμπιακός έχει προβλήματα στα αριστερά.

Γνώστες του ισπανικού ποδοσφαίρου κάνουν λόγο στο Sportdog για μία περίπτωση που θα ταίριαζε στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς το επίπεδο είναι χαμηλότερο. Είναι κάτι σαν τον Χουάνκαρ του Παναθηναϊκού. Είναι ένας καλός μπακ-χαφ που μπορεί να αγωνιστεί ως αριστερός μπακ, αλλά επειδή το αμυντικό κομμάτι δεν ήταν το ισχυρό του στοιχείο, δεν μπόρεσε να κάνει μεγάλη καριέρα στη La Liga. Έτσι και αλλιώς είναι επιλογή Μίτσελ, ο οποίος τον γνωρίζει από την ισπανική αγορά και το γεγονός, ότι το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2023 αποτελεί τον μεγαλύτερο σύμμαχο στην υπόθεση.

Για τον ίδιο λόγο είναι εξαιρετικά ελκυστική και η περίπτωση του Άαρον Μάρτιν Καρικόλ, ο οποίος φέρεται να ζητάει μία νέα πρόκληση στην καριέρα του μετά τη Μάιντς, στην οποία ανήκει και φέτος μέτρησε 15 συμμετοχές με 3 γκολ και 2 ασίστ. Ο 25χρονος αμυντικός αποτελεί προϊόν των Ακαδημιών της Εσπανιόλ. Στη Γερμανία πήγε αρχικά ως δανεικός στην αρχή της σεζόν 2018-2019 και στη συνέχεια έγινε η πώληση με τη μεταγραφή να ανέρχεται στα 6.000.000 ευρώ. Τη σεζόν 2020-2021 είχε ένα πέρασμα για ένα εξάμηνο ως δανεικός από τη Θέλτα και το καλοκαίρι επέστρεψε στη Μάιντς. Δυνατό του στοιχείο είναι οι εκτελέσεις φάουλ. Εκτός από τον Ολυμπιακό, ο παίκτης φέρεται να έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και άλλων ομάδων (Εσπανιόλ, Τορίνο, Μπολόνια, Γαλατάσαραϊ, Μπεσίκτας), ενώ η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 7 εκατ.Ευρώ.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρούση στον μάνατζερ του Αϊτόρ από Ολυμπιακό - Ξεκάθαρο πλέον το φαβορί για τον Ισπανό!