Facebook Pixel Super League: Μεταγραφή ρεκόρ για μουντιαλικό εξτρέμ - Τον θέλουν 3 ελληνικές ομάδες - Έρχεται Ελλάδα ο... Μέσι!
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-30 10:00:00

Μεταγραφή ρεκόρ για μουντιαλικό εξτρέμ - Τον θέλουν 3 ελληνικές ομάδες - Έρχεται Ελλάδα ο... Μέσι!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Μεταγραφή ρεκόρ για μουντιαλικό εξτρέμ - Τον θέλουν 3 ελληνικές ομάδες - Έρχεται Ελλάδα ο... Μέσι!

Η σύγκριση του με τον Αργεντινό σταρ και τα ευφάνταστα γκολ. Ποιος είναι ο Ιρανός άσος που... φλερτάρει με τρεις μεγάλους συλλόγους της Super League; Τρομερά στατιστικά για εξτρέμ!

Το όνομα πλασαρίστηκε πολύ ζεστά από τους συμπατριώτες του! Στο Ιράν, όπως σας ενημέρωσε το Sportdog πριν μερικές ημέρες, έγραφαν, ότι ο Αλιρέζα Τζάχανμπακς της Φέγενορντ βρίσκεται στο στόχαστρο τριών ελληνικών ομάδων, οι οποίες μάλιστα είναι πρόθυμες να πληρώσουν για να αποκτήσουν τον 29χρονο εξτρέμ, που δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Στο κόλπο, αναφέρθηκε, ότι βρίσκεται και μία γερμανική ομάδα που έχει ήδη καταθέσει πρόταση στους Ολλανδούς.

Η μία ενδιαφέρουσα ομάδα από την πατρίδα μας ήταν δεδομένα ο Παναθηναϊκός, καθώς πριν λίγο καιρό είχε ακουστεί, ότι παρακολουθούσε την περίπτωσή του. Αν το όνομά του σας θυμίζει κάτι, είναι γιατί πιθανότατα να σας έμεινε στη μνήνη από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τον είδαμε να παίζει σε δύο παιχνίδια της Εθνικής Ιράν, στα γήπεδα του Κατάρ. Ήταν βασικός στην πρεμιέρα του ομίλου στην ήττα με 6-2 από την Αγγλία (έγινε αλλαγή στο ημίχρονο) και έπαιξε για 15 λεπτά στη νίκη με 2-0 κόντρα στην Ουαλία. Πριν το παιχνίδι με τα «λιοντάρια» είχε κατηγορήσει τα βρετανικά ΜΜΕ, ότι προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την εθνική ομάδα του Ιράν στο Μουντιάλ 2022, επειδή τον ρώτησαν για τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν στην πατρίδα του.

Μεταγραφή ρεκόρ

Ο Τζάχανμπας βρίσκεται στην Ευρώπη από το 2013, όταν η Ναϊμέγκεν πλήρωσε ένα ποσό της τάξεως των 250 χιλιάδων Ευρώ στην ιρανική, Νταμάς Γκιλάν. Την πρώτη σεζόν στην Ολλανδία είχε 39 εμφανίσεις, 9 γκολ και 5 ασίστ, τη δεύτερη (στη β'εθνική), 31 συμμετοχές, 13 γκολ, 18 ασίστ. Το 2015 η Άλκμααρ τον απέκτησε έναντι 1,8 εκατ.Ευρώ και τον πούλησε το 2018 (έχοντας αναδειχθεί πρώτος σκόρ της Eredivisie) στη Μπράιτον έναντι 19 εκατ.Ευρώ (17 εκατ.λίρες), έχοντας προσφέρει στην ομάδα του Ρότερνταμ 37 γκολ και 31 ασίστ σε 112 αγώνες. To χρηματικό ποσό αποτέλεσε ρεκόρ μεταγραφής στην ιστορία του βρετανικού συλλόγου.

 

Την πρώτη χρονιά στο Νησί δεν ξεκίνησε κατευθείαν βασικός, αλλά όταν κέρδισε θέση στην 11άδα άντεξε για 4 ματς, καθότι τραυματίστηκε και έχασε 17 παιχνίδια. Συνολικά κατέγραψε εκείνη τη σεζόν 25 εμφανίσεις (19 στην Πρέμιερ Λιγκ). Την επόμενη χρονιά έκανε 12 συμμετοχές με 2 γκολ και την τρίτη αγωνιστική περίοδο 25 ματς με 2 γκολ και 2 ασίστ. Τη σεζόν 2021-2022 επέστρεψε στην Ολλανδία με τη Φέγενορντ να τον αποκτά έναντι 1 εκατ.Ευρώ. Εκείνη τη σεζόν έπαιξε 42 ματς, έχοντας 8 γκολ και 4 ασίστ, ενώ την τρέχουσα περίοδο έχει αγωνιστεί σε 16 αναμετρήσεις με 2 γκολ και 3 ασίστ.

 

Σκοράρει και φτιάχνει γκολ

Όπως μπορείτε να συμπεράνετε από τα στατιστικά του, ο Ιρανός είναι ένας παίκτης που βρίσκει δίχτυα και «φτιάχνει» γκολ. Τον έχουν χαρακτηρίσει Ιρανό Μέσι, όχι λόγω ομοιότητας με τον Αργεντινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή, αλλα γιατί έχει πάντα στο νου του να σκοράρει. Έχει καλό κράτημα της μπάλας, καλή τεχνική και πολύ δυνατό σουτ με το δεξί, αν και χρησιμοποιεί (σε εκτελέσεις) με μεγάλη επιτυχία και το αριστερό. Έχει σκοράρει κάποια ευφάνταστα τέρματα. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί οπτικοακουστικό υλικό και μπορείτε να δείτε γκολ ψαλιδάκι, σουτ εκτός περιοχής, κεφαλιές, κρέμασμα τερματοφύλακα.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, στο Ιράν έλεγαν για ενδιαφέρον τριών ελληνικών ομάδων, με τον Παναθηναϊκό να ακούγεται ως μία εξ αυτών. Ο παίκτης δεν έχει τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε στη Φέγενορντ. Ωστόσο, πολύ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν, ότι το «Τριφύλλι» πάγωσε λίγο πριν τα Χριστούγεννα τις επαφές, λόγω επιθυμίας του ποδοσφαιριστή να παραμείνει στο Ρότερνταμ. Θέλει να το παλέψει, αφήνοντας το μέλλον του στην κρίση της ολλανδικής ομάδας και του μάνατζέρ του.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέγας Αλμέιδα - "Λίγος" ο ΠΑΟ μπροστά στην ΑΕΚ - Για πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ αν πάρει... Χάμες

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags