Facebook Pixel Βόλος - ΑΕΚ: Τρομάζει κόσμο η ΑΕΚ - "Γάζωσε" τον Βόλο με γκολάρες - Στο -3 από Παναθηναϊκό! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-28 21:27:00

Τρομάζει κόσμο η ΑΕΚ - "Γάζωσε" τον Βόλο με γκολάρες - Στο -3 από Παναθηναϊκό! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τρομάζει κόσμο η ΑΕΚ - "Γάζωσε" τον Βόλο με γκολάρες - Στο -3 από Παναθηναϊκό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Κιτρινόμαυροι πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση και θριάμβευσαν με 4-0 στην έδρα του Βόλου. Μήτογλου, Πινέδα, Φαν Βέερτ και Γκαρσία οι σκόρερ της αναμέτρησης.

Σε ένα ματς, το οποίο ήταν σαν να παίζει εντός έδρας, αφού εκστράτευσαν πάνω από 8000 οπαδοί στην πρωτεύουσα του Νομού Μαγνησίας, η ΑΕΚ επικρατησε 4-0 του Βόλου για τη 15η αγωνιστική της Super League και παρέμεινε αήττητη για έντεκα διαδοχικά παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Η Ένωση συνεχίζει δεύτερη με 35 βαθμούς, 3 πίσω από τον Παναθηναϊκό (έχει ματς λιγότερο), ενώ οι Βολιώτες είναι πέμπτοι με 25.

Την επόμενη αγωνιστική οι «κιτρινόμαυροι», στην προσπάθεια που κάνουν για να ψαλιδίσουν τη διαφορά από τον πρώτο Παναθηναϊκό, έχουν μία ακόμα εκτός έδρας αποστολή, με τον ΠΑΣ, στα Γιάννινα, η οποία φαντάζει δυσκολότερη.

Ο Μήτογλου άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ στο 16', με τον Πινέδα να κάνει το 2-0 στο 30', τον Φαν Βέερτ να σκοράρει για τρίτο σερί ματς στο 35' και τον Γκαρσία να "γράφει το τελικό 4-0 στο 67'.

Βασικός ο Φαν Βέερτ

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολόγιζε στους τραυματίες Μάνταλο, Μοχαμαντί, Γκατσίνοβιτς και Ελίασον, ενώ ο Βίντα που επέστρεψε τη Δευτέρα από τη... μουντιαλική άδεια ήταν ανέτοιμος. Ο Αργεντινός τεχνικός έριξε στο αρχικό σχήμα τον Φαν Βέερτ που την προηγούμενη αγωνιστική «έλαμψε» κόντρα στη Λαμία, σκοράροντας τα δύο πρώτα του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ωστόσο προτίμησε να προτίμησε να προφυλάξει Τσούμπερ και Άμραμπατ, αφήνοντάς τους στον πάγκο.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τους Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί στην άμυνα (από δεξιά προς τα αριστερά) και τον Σιμάνσκι σε ρόλο κόφτη στον άξονα. Ο Γιόνσον έπαιξε λίγο πιο μπροστά με τους Γκαρσία και Πινέδα στις πτέρυγες και επιθετικό δίδυμο τον Αραούχο με τον Φαν Βέερτ.

«Καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την πρώτη τελική να καταγράφεται από τον Βόλο, με τον Πεσκίδα να βρίσκει πεδίο βολής εκτός περιοχής, αλλά το πλασέ του πήγε πάνω στον Αθανασιάδη. Στη συνέχεια η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, πίεσε ψηλά και προσπάθησε να ξεδιπλώσει τις επιθετικές της προσπάθειες κυρίως από δεξιά, με κύριους εκφραστές των ενεργειών τους Ρότα, Πινέδα και Γκαρσία.

Η πρώτη καλή στιγμή της Ένωσης προήλθε από στατική φάση, στο 4', όταν από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία, ο Κλέιμαν έπεσε στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε. Μετά από 8 λεπτά, ο Ρότα σούταρε εκτός περιοχής με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε για λίγα εκατοστά πάνω από τη συμβολή των δοκών. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, στο 15' απείλησαν με κεφαλιά του Πινέδα (αποκόπηκε από τον Σιέλη) και στο 16' βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ύστερα από ωραία συνεργασία των «κιτρινόμαυρων» και σέντρα του Αραούχο, ο Μήτογλου έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Βόλου, κέρδισε στον αέρα την κεφαλιά για το 0-1.

 

Η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της ένα λεπτό μετά! Ο Ρότα όμως δεν μετουσίωσε σε γκολ τη μπαλιά του Πινέδα, αφού αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Οι προσπάθειες της ΑΕΚ για ένα δεύτερο γκολ καρποφόρησαν στο 30'. Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε φοβερή ατομική προσπάθεια γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Πινέδα που με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση από τα όρια της περιοχής, εκτέλεσε τον Κλέιμαν.

Το 2-0 απελευθέρωσε ψυχολογικά τους παίκτες της Ένωσης που δεν έριξαν τον αγωνιστικό τους ρυθμό, εκμεταλλεύτηκαν τη χρονική συγκυρίας της κατάρρευσης του Βόλου και κατάφεραν να σημειώσουν γρήγορα και ένα τρίτο γκολ. Στο 35', μετά από λάθος του Ματίγια που έπεσε μόνος του, ο Αραούχο έδωσε στον Φαν Βέερτ που ελίχθηκε και εκτέλεσε τον Κλέιμαν για το 3-0, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

 
 

Κερασάκι στην τούρτα από Γκαρσία

Αν και το ματς είχε ουσιαστικά κριθεί από το πρώτο ημίχρονο, ο Λιβάι Γκαρσία είχε κέφια και στο δεύτερο μέρος, όντας ο πιο δραστήριος παίκτης του γηπέδου και ψάχνοντας συνεχώς το γκολ. Τελικά κατάφερε να το πετύχει και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο στο 67'. Στην πρώτη του ενέργεια στο παιχνίδι, ο Άμραμπατ έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά, με τον Γκαρσία να κάνει τρομερό άλμα και να "γράφει" το 4-0 με κεφαλιά.

 

Οι παίκτες της Ένωσης έριξαν ρυθμό στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ωστόσο δεν έπαψαν να αναζητούν πέμπτο γκολ. Στο 71' ο Γκαρσία έχασε την ισορροπία σε τετ α τετ με τον Κλέιμαν, ο οποίος νίκησε τον Αραούχο από κοντά τόσο στο 77' όσο και στο 87'.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Πίρινεν, Ουές, Ματίγια (76' Μεταξάς), Μπαριέντος, Μεσκίδα (46' Κούτσιας), Ντέλετιτς, Νοκέρ, Οζέγκοβιτς (72' Τάχατος)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί (75' Τζαβέλλας), Μήτογλου, Ρότα (75' Σιντιμπέ), Σιμάνσκι, Γιόνσον (65' Γαλανόπουλος), Πινέδα (65' Άμραμπατ), Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο, Φαν Βέερτ (65' Τσούμπερ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags