Ατρόμητος - ΠΑΟΚ: Τι κι αν ο Δικέφαλος του Βορρά φαινόταν ότι θα καταφέρει να πάρει ακόμα ένα τρίποντο, διευρύνοντας το σερί του και στέλνοντας… μήνυμα τόσο στον Άρη, ενόψει του επερχόμενου ντέρμπι, αλλά κρατώντας και απόσταση από τον Ολυμπιακό. Τελικά, κατάφερε με το 1-1 στο Περιστέρι να κάνει και πάλι, φέτος, ένα βήμα πίσω πληρώνοντας την ολιγωρία του στην άμυνα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου για ακόμα ένα παιχνίδι δεν κατάφερε να εξαργυρώσει την υπεροχή της σε όλο το ενενηντάλεπτο και ειδικά στο πρώτο μέρος, που μπορούσε να το έχει σκορ ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή για ακόμα έναν αγώνα το σύνολο… φωνάζει ότι χρειάζεται παίκτες τον Γενάρη οι οποίοι θα καταφέρουν τόσο να ενσωματωθούν άμεσα, όσο και να ανεβάσουν το επίπεδο αφού πολλές φορές φάνηκε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα στη δημιουργία. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Ο Ιβάν Σαββίδης πρέπει να βάλει για ακόμα μια φορά… πλάτη και να αγοράσει παίκτη-ες που θα βοηθήσουν το σύνολο… χθες! Και φυσικά οι επιλογές να μην θυμίζουν τις καλοκαιρινές.

Παράλληλα μετά από αρκετό καιρό ο Δικέφαλος εμφάνισε ζήτημα στην άμυνα, χωρίς να έχει ευθύνη ο Κοτάρσκι, για το γκολ που δέχθηκε μιας και η κεφαλιά του Κούεν ήταν πραγματικά… άπιαστη. Το μεγάλο… ερωτηματικό μετά την αναμέτρηση στο Περιστέρι ήταν για πρώτη φορά την φετινή σεζόν ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης. Ο νεαρός, που από την πρώτη στιγμή που μπήκε και έπαιξε φέτος έδειξε να μπορεί να δώσει πολλά στην άμυνα του ΠΑΟΚ, στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο φάνηκε χωρίς συγκέντρωση τις περισσότερες φορές, ενώ η λάθος τοποθέτηση που έκανε στην φάση με τον Ροτάριου λίγο έλειψε να κοστίσει ακριβά. Σίγουρα ο ντόρος των ημερών σχετικά με ενδιαφέρον και προτάσεις από συλλόγους του εξωτερικού μπορεί να του έχουν χαλάσει το… μυαλό, όμως είναι αναγκαίο όταν μπαίνει στο γήπεδο οι σκέψεις του να τελειώνουν και να κάνει την δουλειά του.

Για να μην λέμε μόνο τα αρνητικά πρέπει να σημειώσουμε και την εξαιρετική, για ακόμα φορά, παρουσία του Γιάννη Κωνσταντέλια. Ο νεαρός έκανε για ακόμα ένα παιχνίδι… όργια με αποκορύφωμα την… αλήτικη ασίστ στον Ολιβέιρα, αλλά και την ενέργειά του πριν το δοκάρι του Σοάρες, δείχνοντας ικανός να ξεπεράσει σε αξία τον Τζιόλη και να κάνει το βήμα εκτός Ελλάδας σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Παράλληλα η παρουσία του εκθέτει και τον Λουτσέσκου που ενώ έψαχνε 10αρι και έστηνε με… αλχημείες την ομάδα, έπρεπε να φτάσει 30 Οκτωβρίου για να του δώσει φανέλα βασικού, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, και φυσικά από τότε ο μικρός να την έχει πάρει… σπίτι του. Άξια αναφοράς βέβαια είναι και η αγωνιστική άνοδος του Νέλσον Ολιβέιρα με τον Πορτογάλο να συνεχίζει να βρίσκει δίχτυα για τέταρτο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος και πέμπτο αν βάλουμε στην εξίσωση και το παιχνίδι Κυπέλλου με την Καλαμάτα. Ο 31χρονος φορ δείχνει να έχει αναγεννηθεί με την παρουσία του Κωνσταντέλια στην ενδεκάδα, αφού έχει βρει παίκτη που τον… ταΐζει σωστά και πλέον μένει να έχει και συνέχεια η απόδοσή του.

Πλέον ακολουθεί το ντέρμπι με τον Άρη, κακό δαίμονα τα τελευταία παιχνίδια για τον ΠΑΟΚ, που θα κρίνει πολλά τόσο αγωνιστικά όσο στην ψυχολογία της ομάδας. Το σίγουρο είναι, παρά το πισωγύρισμα στο Περιστέρι, ότι όσο περνάει ο καιρός ο Δικέφαλος θα γίνεται καλύτερος. Μένει να φανεί αν θα μπορέσει με τις κατάλληλες κινήσεις να… πετάξει ακόμα ψηλότερα.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δεν γυρίζει στην Ελλάδα ο Σαββίδης - Ψάχνει να πουλήσει"