Facebook Pixel Φώτης Ιωαννίδης: Ο από μηχανής θεός του Παναθηναϊκού! Στα δύσκολα «καθαρίζει» ο Φωτάρας
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-29 12:31:00

Ο από μηχανής θεός του Παναθηναϊκού! Στα δύσκολα "καθαρίζει" ο Φωτάρας

του Νίκου Στεργίου
Ο από μηχανής θεός του Παναθηναϊκού! Στα δύσκολα "καθαρίζει" ο Φωτάρας

Έρχεται από τον πάγκο, σκοράρει και δίνει λύσεις! Δείχνει, ότι αποτελεί σημαντικό γρανάζι στη μηχανή του «Τριφυλλιού».

​Είναι ο άνθρωπος που κάνει τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό από τα τέλη του πρώτου γύρου. Γιατί έρχεται από τον πάγκο, σκοράρει και δίνει λύσεις στο Τριφύλλι. Έτσι και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, στη Λεωφόρο για τη 15η αγωνιστική της Super League.

Έτσι όπως εξελίχθηκε έμοιαζε χαμένο, παρότι οι «πράσινοι» είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα από το 8' λόγω της αποβολής του Γιοχού, δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που είχαν, οι Κρητικοί σε μία από τις σπάνιες αντεπιθέσεις τους βρήκαν τέρμα. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς με την πλάτη στον τοίχο σφυροκόπησαν την εστία του Μανδά, έκαναν φάσεις, είχαν δοκάρι, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα, επιβεβαιώνοντας τη ρήση του αείμνηστου Όσιμ.

Στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων όμως, μίλησε ξανά ο από μηχανής θεός του Παναθηναϊκού. Ο Γιοβάνοβιτς έριξε στη μάχη τον Ιωαννίδη στο 60' και o «Φωτάρας» τον δικαίωσε και πάλι. Κλειστή ντρίπλα στην περιοχή, σουτ και 1-1. Οι «πράσινοι» γλίτωσαν την ήττα μέσα στο σπίτι τους και γλίτωσαν μεγαλύτερη απώλεια βαθμών, παραμένοντας αήττητοι.

 

Και ο Ιωαννίδης διατήρησε την εικόνα που έχτισε πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Μουντιάλ, δείχνοντας ότι αποτελεί ένα σημαντικό γρανάζι στη μηχανή του «Τριφυλλιού». Η ιστορία ξεκινά από τις αρχές του Νοέμβρη.

Το Sportdog ξετυλίγει τον μίτο της πορείας του ποδοσφαιριστή. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κέρδισε το πέναλτι, απ'το οποίο προήλθε η ισοφάριση για το τελικό 1-1. Στο Αγρίνιο ήταν ξανά πρωταγωνιστής, καθώς με δικό του γκολ η ομάδα του έφυγε νικήτρια (με 1-0) απέναντι στον Παναιτωλικό. Στο τελευταίο ματς του πρώτου γύρου, ήταν ο άνθρωπος που «ξεκλείδωσε» τον Ατρόμητο στη νίκη με 2-0.

 

«Δεν μάσαγε από μικρός»

Ο Ιωαννίδης ξεχώριζε από μικρός για το ποδοσφαιρικό του θράσος. «Δεν φοβόταν να παίζει απέναντι σε πιο έμπειρους παίκτες με πιο δυνατά κορμιά. Δεν μάσαγε. Διαθέτει ατελείωτες φυσικές δυνάμεις και καλή τεχνική κατάρτιση», είχε αναφέρει στο Sportdog πριν από δύο χρόνια ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Χαλκίδος, Θανάσης Στρατής, της ομάδας δηλαδή στην οποία ο φορ των «πρασίνων» έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα.

Ο Λεβαδειακός όμως ήταν η ομάδα, στην οποία ο Φώτης Ιωαννίδης ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Στη Λιβαδειά πήγε το 2016, όταν ήταν 16 ετών. Έπαιξε στην Κ-20 και από τη σεζόν 2017-2018 άρχισε να παίρνει συμμετοχές στην πρώτη ομάδα. Τη σεζόν 2018-2019 πέτυχε 3 γκολ σε 20 εμφανίσεις και τη 2019-2020 πέτυχε 5 τέρματα στον ίδιο αριθμό παιχνιδιών. Ήταν η αγωνιστική περίοδος που του έδωσε το εισιτήριο για τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό.

Ένας από τους ανθρώπους που έζησαν τον Φώτη Ιωαννίδη και παρακολούθησαν την πορεία και την εξέλιξή του είναι ο Δημήτρης Φαράντος. Ο νυν σκάουτερ της Λαμίας είχε μιλήσει στο Sportdog τον Νοέμβριο για τον άσο του «Τριφυλλιού» και εξέφρασε την άποψη, ότι θα έχει ακόμα πιο θετική εξέλιξη, αν πάρει και άλλο χρόνο συμμετοχής.

«Δεν πανικοβάλλεται»

«Ήταν ένα ταλέντο που ήταν ευδιάκριτο από μικρός. Εκτός ότι ήταν πολύ καλός στα τεχνικά θέματα, είχε και τη σωματοδομή για να γίνει στράικερ», θυμάται.

Για τον παράγοντα της ομάδας της Φθιώτιδας, μεγάλο προσόν του παίκτη είναι η ψυχολογία του. «Δεν στρεσάρεται, δεν πανικοβάλλεται. Δεν θα επηρεαστεί το ηθικό του, αν χάσει μία ευκαιρία. Αυτό που είναι να κάνει, θα το κάνει», σημειώνει ο κ. Φαράντος.

Στο ματς με τη Λαμία ο Ιωαννίδης αγωνίστηκε για 71 λεπτά και ο πρώην παράγοντας του Λεβαδειακού είδε κάποια στοιχεία που του έκαναν εντύπωση. «Δουλεύει στο αμυντικό κομμάτι και φάνηκε πολύ βελτιωμένος σε φυσική κατάσταση. Είναι πιο δυνατός και ανθεκτικός στο σκληρό παιχνίδι. Η ταχύτητα είναι δύσκολο να διορθωθεί, γιατί είναι γονιδιακό ζήτημα. Ο Φώτης όμως ξέρει να ρολάρει το σώμα του πολύ καλά», υποστηρίζει.

Ο παράγοντας Γιοβάνοβιτς

«Δεν με εκπλήσσει η πορεία του μέχρι τώρα. Αν πάρει χρόνο συμμετοιχής θα έχει πολύ μεγαλύτερη εξέλιξη. Σίγουρα τον έχει βοηθήσει η ομάδα και ο προπονητής. Είναι μέσα σε πειθαρχημένη ομάδα, η οποία φαίνεται ότι δουλεύει σωστά», επισημαίνει και πλέκει το εγκώμιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

«Είναι χαμηλών τόνων και ξέρει τον τρόπο να παίρνει αυτό που πρέπει να πάρει από τους παίκτες του. Για μένα το κυριότερο ατού του Γιοβάνοβιτς είναι, ότι μπορεί και συνθέτει ομάδα. Έχει έναν κορμό που τον στήριξε. Κάνει δύο προσθήκες και τους στηρίζει. Παίρνει άλλους δύο και τους στηρίζει. Τους προσθέτει μέσα στο σύνολο που έχει φτιάξει.

Είναι ένας προπονητής που γνωρίζει καλά την ομάδα του. Είναι σημαντικό ο προπονητής να ξέρει την ομάδα του. Όλοι κάνουν σκάουτινγκ στην αντίπαλη ομάδα. Αλλά το θέμα είναι να ξέρεις την ομάδα του. Έχει το χάρισμα να διαβάζει τις ανάγκες της ομάδας του. Επικοινωνεί με τους παίκτες του».

Ο κ. Φαράντος αναγνωρίζει τον πολύ καλό χαρακτήρα του Φώτη Ιωαννίδη, γιατί με όποιον προπονητή συνεργάστηκε κέρδισε την εμπιστοσύνη τους και πήρε πράγματα από τον καθένα. «Και με τον κ. Μάντζιο και με τον κ. Καραγεωργίου και με τον κ. Ανιγκό είχε με όλους τους προπονητές του πολύ καλές σχέσεις. Γι'αυτό και τον πίστευαν. Κάθε ένας από αυτούς είχε συμμετοχή στην εξέλιξή του. Με τον Καραγεωργίου θυμάμαι ένα παιχνίδι που κέρδισε ο Λεβαδειακός στην Ξάνθη με δικό του γκολ. Του έδινε αυτοπεποίθηση στο να παίξει. Με τον Μάντζιο και τον Ανιγκό δούλεψε ατομικά», λέει.

Καραγεωργίου: «Μεγάλη διαφορά του Φώτη! Γίνεται καλή δουλειά στον Παναθηναϊκό»

Τα λόγια του κ. Φαράντου είχε επιβεβαιώσει μιλώντας στο Sportdog και ο Νίκος Καραγεωργίου. «Όταν ήμουν στον Λεβαδειακό ήταν νέο παιδί. Τότε ξεκινούσε την προσπάθειά του στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού πδοοσφαίρου. Τα προσόντα του τα σωματικά είναι εξαιρετικά. Εκείνη την εποχή όμως ήθελε δουλειά. Συγκρίνοντας το τώρα με το τότε μπορούμε να πούμε, ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά. Είναι σημαντικό για τους νέους παίκτες να παίζουν.

Όταν αγωνίζονται μετρούν τις δυνάμεις τους με τους αντίπαλους παίκτες. Στην περίπτωση ενός επιθετικού, όπως ο Φώτης, μετρά τις δυνάμεις με τα αντίπαλα σέντερ μπακ. Κατά την προσωπική μου άποψη, έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Φαίνεται όμως, ότι η δουλειά που γίνεται στον Παναθηναϊκό είναι πολύ καλή και ελπίζω να συνεχιστεί έτσι και να φτάσει ο παίκτης ακόμα ψηλότερα», αναφέρει ο έμπειρος τεχνικός που συνεργάστηκε με τον Ιωαννίδη.

Ο 22χρονος διεθνής επιθετικός μετρά φέτος 18 εμφανίσεις με 3 γκολ και 1 ασίστ, δίνοντας λύσεις στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος τον έχει διαχειριστεί ιδανικά και πλέον παίρνει πράγματα από αυτόν. Κάθε γκολ που σκοράρει ισχυροποιεί τη θέση του στην Εθνική, με την οποία μετρά 4 συμμετοχές, στις τρεις από τις οποίες πήρε φανέλα βασικού από τον Γκουστάβο Πογιέτ. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags