Facebook Pixel Ιωνικός - Ολυμπιακός: Με μπαλάρα και γκολάρες πέρασε από τη Νίκαια ο Ολυμπιακός - Μείωσε από την ΑΕΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-03 23:25:00

Με μπαλάρα και γκολάρες πέρασε από τη Νίκαια ο Ολυμπιακός - Μείωσε από την ΑΕΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Παναγιώτη Νικολάου
Με μπαλάρα και γκολάρες πέρασε από τη Νίκαια ο Ολυμπιακός - Μείωσε από την ΑΕΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ολυμπιακός ανεβάζει στροφές και μετά την πεντάρα στον Αστέρα Τρίπολης, πέρασε και από την έδρα του Ιωνικού με το τελικό 2-0. Μπακαμπού και Φορτούνης τα γκολ.

Ιωνικός - Ολυμπιακός: Αυτός ναι, είναι Ολυμπιακός! Οι Ερυθρόλευκοι ανεβάζουν σταθερά στροφές και μετά την πεντάρα στον Αστέρα Τρίπολης στο Φάληρο, πέρασαν και από την έδρα του Ιωνικού με το τελικό 2-0. Μπακαμπού και Φορτούνης τα γκολ, μείωσαν στο -3 την απόσταση από την δεύτερη οι Πειραιώτες, παραμένοντας παράλληλά στο -10 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Το ματς

Εμφανώς καλύτερα μπήκε στη Νίκαια ο Ολυμπιακός, με τον Μπιέλ μόλις στο 4ο λεπτό να παίρνει την μπάλα στην περιοχή, να περνάει έναν παίκτη, αλλά το πλασέ του κόντραρε τελευταία στιγμή και δεν απείλησε με τελική την εστία του Ιωνικού. Οι Ερυθρόλευκοι φαινόταν ότι βρίσκονταν στη μέρα τους, με τον πρωτοεμφανιζόμενο Ροντινέι μεταξύ άλλων να έχει αρκετά ανεβάσματα και να δείχνει, μερικές μόνο, από τις επιθετικές του αρετές.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες ήρθε στο 13', όταν από ωραία συνεργασία στη μεσαία γραμμή, ο Φορτούνης πήρε την μπάλα στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε για λίγο δίπλα από το δοκάρι των γηπεδούχων. Οι συνεργασίες διαδέχονταν η μία την άλλη, με το γκολ για την ομάδα του Μίτσελ να έμοιαζε θέμα χρόνου

Όντως, λοιπόν, η υπεροχή του Ολυμπιακού μετουσιώθηκε σε προβάδισμα στο 34ο λεπτό. Οι Πειραιώτες... έκρυψαν την μπάλα στη συνεργασία Ινμπόμ-Χάμες, με τον Νοτιοκορεάτη να βγάζει σε τετ-α-τετ τον Μπακαμπού και τον τελευταίο να εκτελεί ιδανικά τον Χουτεσιώτη για το Ερυθρόλευκο 0-1! Το κερασάκι στην "τούρτα" του πρώτου μέρους έβαλε ο Φορτούνης στο 40', που με εκπληκτικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί "Γ" για το 0-2! Σκορ, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε αρχικά με το πόδι πατημένο στο "γκάζι". Στο 54' έφτιαξε μάλιστα ωραία συνεργασία με Μπιέλ και Ρέαμπτσιουκ, ο δεύτερος έκανε τη σέντρα, ο Χάμες έπιασε το βολέ αλλά χωρίς δύναμη, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη.

Ο Χάμες είχε κι άλλη καλή στιγμή στο 56ο λεπτό, ωστόσο την πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ μπλόκαρε εκ νέου σταθερά ο τερματοφύλακας του Ιωνικού. Με την πάροδο του χρόνου οι Ερυθρόλευκοι, έχοντας φυσικά τον πλήρη έλεγχο, άρχιζαν να κατεβάζουν σταδιακά ρυθμό. Την ίδια στιγμή, ο Ιωνικός δεν μπορούσε να καταστεί ούτε κατ' ελάχιστο απειλητικός.

Στο 80' ο Ολυμπιακός σπατάλησε μοναδική στιγμή για το 3-0, με τον Σωκράτη συγκεκριμένα να παίρνει την κεφαλιά έπειτα από το κόρνερ του Χάμες, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια. Το 2-0 δεν άλλαξε ποτέ μέχρι το σφύριγμα της λήξης (έχασε και τετ-α-τετ ο Ελ Αραμπί στο 90'), με τους Πειραιώτες να παίρνουν άνετα και εύκολα τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Οι ενδεκάδες

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Σάκιτς, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Τσιριγώτης, Ρουμπουλάκου (81' Χ. Ιωαννίδης), Μασάς (51' Μάντζης), Βαλεριάνος, Άοσμαν (65' Καμπράλ), Φαντιγκά (81' Κάνιας), Λοβέρα (65' Ελευθεριάδης).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Ίνμπομ Χουάνγκ (84' Σαμασέκου), Εμβιλά, Φορτούνης (66' Μασούρας), Μπιέλ (74' Γκάρι Ροντρίγκες), Χάμες Ροντρίγκες, Μπακαμπού (73' Ελ Αραμπί).

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags