Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Έκλεισε στόματα" ο Φορτούνης - Γι’ αυτό πήρε Ροντινέι ο Μίτσελ - Μεγάλη μαγκιά Μπιέλ στη Νίκαια
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-03 23:48:00

"Έκλεισε στόματα" ο Φορτούνης - Γι’ αυτό πήρε Ροντινέι ο Μίτσελ - Μεγάλη μαγκιά Μπιέλ στη Νίκαια

του Παναγιώτη Νικολάου
"Έκλεισε στόματα" ο Φορτούνης - Γι’ αυτό πήρε Ροντινέι ο Μίτσελ - Μεγάλη μαγκιά Μπιέλ στη Νίκαια

Η ποιότητα των Χάμες-Χουάνγκ και το ντεμπούτο του Βραζιλιάνου μπακ. Οι Πειραιώτες έχουν πολλούς λόγους να πανηγυρίζουν για το διπλό κόντρα στον Ιωνικό, καθώς έπιασαν καλή απόδοση, μείωσαν την απόσταση από την ΑΕΚ και παράλληλα έδειξαν πως... βρίσκουν το σύστημα που τους ταιριάζει.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε όρεξη για... αστεία και "καθάρισε" το ματς στη Νίκαια από το πρώτο ημίχρονο. Πιθανότατα όντες υποψιασμένοι από το στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού στο ίδιο γήπεδο, οι Ερυθρόλευκοι δεν υποτίμησαν τον αντίπαλο, μπήκαν με σοβαρότητα από το πρώτο λεπτό και σημείωσαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στη Super League.

Όλα τα βλέμματα στράφηκαν στον Ροντινέι, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Ασφαλώς και έχει περιθώρια βελτίωσης όσο περνά ο καιρός και εγκλιματίζεται στην ομάδα, όμως από το πρώτο του παιχνίδι φάνηκε το γιατί τον επέλεξε ο Μίτσελ.

Ο Βραζιλιάνος είναι σύγχρονος μπακ, με επιθετικές αρετές και έφεση στις προωθήσεις, στοιχείο πολύ σημαντικό για τις εν Ελλάδι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού, με τους αντιπάλους του να κλείνονται κατά κόρον στην άμυνά τους. Ο Ροντινέι θα μπορούσε να βγάλει και ασίστ, αλλά ο Μπακαμπού δεν αξιοποίησε μία εξαιρετική σέντρα του στο πρώτο ημίχρονο. Στον αμυντικό τομέα, το ματς με τον ουραγό Ιωνικό δεν αποτελεί σημαντικό δείγμα γραφής και περιμένουμε να δούμε πώς θα ανταποκριθεί ο Βραζιλιάνος αμυντικός σε πιο απαιτητικά παιχνίδια.



Το πρόσωπο του αγώνα πάντως δεν ήταν ο Ροντινέι, αλλά ο Κώστας Φορτούνης, που έμοιαζε βγαλμένος από τα... παλιά, όταν ακόμα δεν είχε υποστεί δύο σοβαρούς τραυματισμούς στο γόνατο. Στα Γιάννινα ο "Φόρτου" σκόραρε δύο φορές... φωνάζοντας πως έχει επιστρέψει για τα καλά και στη Νίκαια έπεισε για του λόγου το αληθές και τον πλέον δύσπιστο, πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό γκολ.

Τη μεγάλη κλάση του ξεδίπλωσε σε ακόμα ένα παιχνίδι ο Χάμες Ροντρίγκες, ενώ ο Χουάνγκ Ιν-Μπομ ήταν εξαιρετικός, στην πρώτη του πραγματικά μεγάλη εμφάνιση μετά την επιστροφή από το Μουντιάλ. Αυτοί οι δύο παίκτες αποτέλεσαν την κύρια πηγή κινδύνων για την άμυνα του Ιωνικού με τις κάθετες πάσες τους, πάνω στις οποίες ο Μίτσελ βασίζει σε μεγάλο βαθμό το επιθετικό του πλάνο.

Τα τρία δεκάρια (Χάμες, Φορτούνης, Μπιέλ) αρχίζουν και βρίσκουν χημεία στο γήπεδο, με τον Μπιέλ μάλιστα να κάνει πολύ καλές κινήσεις στον χώρο δίχως την μπάλα ώστε να εκμεταλλευτεί την έφεση των συμπαικτών του στο κάθετο παιχνίδι. Το ίδιο και ο Μπακαμπού, που έγινε αποδέκτης της ασίστ του Χουάνγκ, σκόραρε για δεύτερο σερί ματς και δείχνει να παίρνει τα πάνω του ψυχολογικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αριστερό μπακ... σκυλί του πολέμου! "Πόρτα" στους Ρώσους - Κίνηση χαμηλού ρίσκου για Ολυμπιακό

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags