Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Κέρδος στη Λαμία ο... ξεχασμένος - Τα "έχωσε" σε Ολιβέιρα ο Ραζβάν - Ποιον θα στείλει πάγκο ο Τάισον;
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-07 21:59:00

Κέρδος στη Λαμία ο... ξεχασμένος - Τα "έχωσε" σε Ολιβέιρα ο Ραζβάν - Ποιον στέλνει πάγκο ο Τάισον;

του Λάζαρου Γεωργίδη
Κέρδος στη Λαμία ο... ξεχασμένος - Τα "έχωσε" σε Ολιβέιρα ο Ραζβάν - Ποιον στέλνει πάγκο ο Τάισον;

Η εικόνα του Δικεφάλου του Βορρά αλλάζει παιχνίδι με παιχνίδι! Ο Ντάντας που έδωσε... απαντήσεις παρά την απουσία του και ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που έρχεται για να "δέσει" την επιθετική γραμμή της ομάδας ενόψει συνέχειας.

ΠΑΟΚ: Νικών συνέχεια για τον ΠΑΟΚ, που πέρασε και από την έδρα της Λαμίας, έφτασε τα έξι παιχνίδια χωρίς ήττα, εφτά αν υπολογίσουμε και την αναμέτρηση Κυπέλλου με την Καλαμάτα, και δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση από την αρχή της σεζόν. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει αρχίσει και βγάζει στον αγωνιστικό χώρο τα «θέλω» το Ραζβάν Λουτσέσκου και δείχνει γιατί από την αρχή του πρωταθλήματος ζητούσε χρόνο ώστε οι παίκτες του να καταλάβουν αυτά που ζητούσε. Ποια είναι αυτά, που τα είδαμε ακόμα μια φορά και στο «Αθανάσιος Διάκος»; Φυσικά γρήγορο παιχνίδι, πίεση ψηλά, δημιουργία από τα άκρα και φυσικά ένας επιθετικός που να είναι μέσα στις φάσεις.

Οι Ασπρόμαυροι έδειξαν τις προθέσεις του από νωρίς τις προθέσεις και αν και δέχθηκαν το… πλήγμα με τον Μουργκ, που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε νωρίς, κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ με δημιουργό τον άνθρωπο που αντικατέστησε τον Αυστριακό, Νάρεϊ. Όσον αφορά για τον Μουργκ, πρόκειται για τεράστια ατυχία για τον 28χρονο μιας και κατάφερε, μέσα από την προπόνηση να αλλάξει τα δεδομένα προς το πρόσωπό του και βρέθηκε στην ενδεκάδα για πρώτη φορά μετά τις 15 Μαΐου και το ντέρμπι με τον Άρη, για τα περσινά play off, όμως το μυϊκό πρόβλημα τον άφησε στον αγωνιστικό χώρο μόλις 6 λεπτά. Το σίγουρο είναι πως ο Λουτσέσκου έχει αλλάξει άποψη για αυτόν και για αυτό «πάγωσε» και την μεταγραφή του στον ΑΠΟΕΛ και όταν επιστρέψει θα πάρει σίγουρα την ευκαιρία του.

Αν πρέπει να βγάλουμε ένα μεγάλο κέρδος από τον αγώνα του ΠΑΟΚ στη Λαμία τότε αυτός θα ήταν ο Τιάγκο Ντάντας. Ο νεαρός Πορτογάλος ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα μετά την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στις 5 Νοεμβρίου και έδειξε ότι η αποχή του δεν τον επηρέασαν. Ο 22χρονος κατάφερε και οργάνωσε άψογα το παιχνίδι του Δικεφάλου του Βορρά, ενώ παράλληλα μετέφερε γρήγορα την μπάλα στην επίθεση, κάτι που είναι από τα βασικά πράγματα που ζητάει ο Λουτσέσκου. Παράλληλα «κούμπωσε» πολύ καλά και με τον Κωνσταντέλια, με τους δύο νεαρούς πολλές φορές να δημιουργούν πολλά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και τη συνέχεια της χρονιάς.

Παράλληλα πολύ σημαντικό ρόλο στην εικόνα του ΠΑΟΚ παίζει και ο Νέλσον Ολιβέιρα που έχει ανέβει πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. Ο Πορτογάλος όχι μόνο βρίσκει δίχτυα για πέμπτη φορά, στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά έχει αρχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς στην επίθεση του Δικεφάλου του Βορρά. Ο 31χρονος καταφέρνει να τραβάει πάνω του αντιπάλους του, ανοίγοντας διαδρόμους για τους συμπαίκτες του στα πλάγια της επίθεσης κάτι που είναι απαίτηση Λουτσέσκου κάνοντας τους Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ και Κωνσταντέλια να απειλήσουν.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, στέλνοντας μήνυμα σε όλους πως μπορεί να μπει σφήνα για να διεκδικήσει το εισιτήριο για το Champions League, αλλά και να προσπαθήσει να φτάσει μακριά και γιατί όχι να κατακτήσει το Κύπελλο. Σε αυτό μπορούμε να προσθέσουμε δύο γεγονότα που κάνουν τα παραπάνω πιο εφικτά. Το πρώτο είναι η πολύ σημαντική μεταγραφή του Τάισον, που μετράει… ανάποδα πλέον για να γίνει κάτοικος Θεσσαλονίκης. O 34χρονος Βραζιλιάνος έρχεται να προσθέσει ποιότητα στην μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ, ενώ παράλληλα να βάλει σκληρό ανταγωνισμό στους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές. Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλιας τα έχουν πάει εξαιρετικά μέχρι τώρα, αλλά πλέον ο καθένας τους μπορεί να βρεθεί στον πάγκο, αφού ο Τάισον... καραδοκεί. Άλλωστε μιλάμε για έναν παίκτη με σχεδόν 300 παιχνίδια με την Σαχτάρ και 55 γκολ και 78 ασίστ, αλλά και 8 φορές διεθνή με την εθνική Βραζιλίας.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό ήταν μια αντίδραση του Λουτσέσκου, όταν στο τέλος του πρώτο μέρους με τη Λαμία ο Ολιβέιρα σούταρε από πολύ μακριά χωρίς λόγο. Ο Ρουμάνος παρά το 0-2, εκείνη τη στιγμή, λίγο έλειψε να μπει στον αγωνιστικό χώρο φωνάζοντας στον Πορτογάλο. Αυτό δείχνει το πόσο μεγάλη σοβαρότητα θέλει ο Λουτσέσκου από τους παίκτες του, ακόμα και όταν ο αγώνας φαίνεται… τελειωμένος και αν το καταφέρει αυτό τότε μόνο καλά έρχονται για τον Δικέφαλο του Βορρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη μεγάλη κίνηση Αλαφούζου για καλοκαίρι - Επένδυση 3 εκατομμυρίων - "Σύμμαχος" ο παίκτης!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags