Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Αποκαλύψεις από Βραζιλία! Για αυτό έρχεται στον ΠΑΟΚ ο Τάισον - Αυτό θέλει
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-08 19:36:00

Αποκαλύψεις από Βραζιλία! Για αυτό έρχεται στον ΠΑΟΚ ο Τάισον - Αυτό θέλει

Sportdog Team
Αποκαλύψεις από Βραζιλία! Για αυτό έρχεται στον ΠΑΟΚ ο Τάισον - Αυτό θέλει

Στην Βραζιλία από τα πρώτα θέματα στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα ειναι το θέμα της επικείμενης μεταγραφής του Τάισον στον ΠΑΟΚ και το τέλος της συνεργασίας του με την Ίντερνασιοναλ.

ΠΑΟΚ: Στην Βραζιλία από τα πρώτα θέματα στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα ειναι το θέμα της επικείμενης μεταγραφής του Τάισον στον ΠΑΟΚ και το τέλος της συνεργασίας του με την Ίντερνασιοναλ.

Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιως μιας που ο 34χρονος Βραζιλιάνος ήταν ο αρχηγός της ομάδας από το Πόρτο Αλέγκρε και ένας από τους παίκτες – σύμβολα του συλλόγου. Το γεγονός αυτό φαίνεται και από τις εκδηλώσεις αγάπης των οπαδών της ομάδας στο προφίλ του Τάισον στο Instagram…

Ο δημοσιογράφος στην αξιόπιστη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα globo.com, Τόμας Χάμες αναφέρει λεπτομέρειες του πως έφτασε ο Τάισον να βρίσκεται μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ και το πως η Ιντερνασιονάλ αποφάσισε να ξεκινήσει μαζί του συζητήσεις για να ολοκληρωθεί η συνεργασία τους.

«Το τέλος της δεύτερης θητείας του Τάισον στην Ιντερνασιόναλ ανακοινώθηκε επίσημα το πρωί του Σαββάτου. Ενώ η ομάδα του Μάνο Μενέζες είχε φιλικό με την Σάντα Καταρίνα η ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση για την πρόωρη αποχώρηση του αρχηγού», αναφέρει αρχικά ο Χάμες για τον Τάισον και προσθέτει : «Το τέλος της συνεργασίας των δυο πλευρώ οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων που αρχίζει από το γεγονός ότι σύντομα τελειώνε το συμβόλαιο του αλλά στην υπόθεση υπάρχει αρκετό παρασκήνιο».

Ο Βραζιλιάνος δημοσιογράφος ξεκαθαρίζει πως παρά τα όσα γράφτηκαν ο Τάισον ήταν απολύτως επαγγελματίας και ήταν αφοσιωμένος στην Ιντερνασιονάλ. «Όχι, ο Τάισον δεν ήταν αυτός που παραβίαζε κανόνες. Αντίθετα, πάντα έδειχνε ότι είναι επαγγελματίας και αφοσιωμένος στον σύλλογο. Κάποιοι έλεγαν ότι άλλαξε συμπεριφορά ανάλογα με το αν έπαιζε ή όχι, αλλά αυτό δεν είναι αληθές. Φθορά προκάλεσε και το επεισόδιο της απεργίας των παικτών πριν από μια προπόνηση. Ο Τάισον ορίστηκε ως επικεφαλής από τους συμπαίκτες για την απεργία μετά την καθυστέρηση στις πληρωμές για δυο μήνες κατά την διάρκεια της σεζόν, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε ότι ήταν υπεύθυνος για την κίνηση με δημόσια δήλωση του. Μετά από εκείνο το περιστατικό είδε την σχέση του με την διοίκηση να χαλάει».

Ένα ακόμα κομμάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο για την λύση της συνεργασίας του Τάισον με την «Ίντερ», σύμφωνα με τον Χάμες είναι και το ότι είχε ένα από τα πιο μεγάλα συμβόλαια σε απολαβές στην ομάδα. «Ένα άλλο καθοριστικό σημείο για την έξοδο ήταν η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας. Ο επιθετικός επέστρεψε στο Μπέιρα – Ριο τον Απρίλιο του 2021, σε μια διαφορετική πραγματικότητα. Ο 34χρονος παίκτης είχε έναν από τους υψηλότερους μισθούς στην ομάδα, με την ομάδα πλέον να έχει αλλάξει σχεδιασμό και να πηγαίνει σε ένα πιο χαμηλό μπάτζετ. Ο Tάισον επέστρεψε για να είναι το κύριο όνομα της ομάδας και να την οδηγήσει στους τίτλους. Κάτι που δεν έγινε», λέει χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνο ρεπόρτερ για τον Τάισον.

Για το γεγονός ότι αποφασίστηκε να μείνει ελεύθερος τώρα και όχι τον Απρίλιο που τελείωνε το συμβόλαιο του αυτό έγινε για συγκεκριμένους λόγους. Αν απλά έφυγε από την Ιντερνασιονάλ τον Απρίλιο, τότε καμία μεταγραφική περιόδος ανά τον κόσμο δεν θα ήταν ανοιχτή και δεν θα είχε επιλογές για να συνεχίσει την καριέρα του ο Τάισον. «Ο σύλλογος κατάλαβε ότι το ιδανικό ήταν να τελειώσει νωρίτερα η συνεργασία, για να μπορέσει να βρει ο παίκτης έναν νέο προορισμό. Η διοίκηση μπορεί να μην υπολόγιζε στον Τάισον αλλά σέβονται την προσφορά του στην ομάδα και δεν ήθελαν να τον βλάψουν και δεν μπορούν να ξεχάσουν την προσπάθεια που έκανε και ο ίδιος να επιστρέψει στην Ιντερνασιονάλ το 2021», τονίζει ο Χάμες.

Όσο για την πρόταση του ΠΑΟΚ και την επιστροφή του Τάισον στην Ευρώπη, η αναφορά του Τόμας Χάμες έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. «Ο Τάισον έμαθε για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και αυτό λειτούργησε πολύ καλά για αυτόν. Ήθελε να συνεχίσει σε μια ομάδα με όραμα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Αυτό που τον ενδιαφέρει και αυτό που θέλει είναι να αποκτήσει πρεστίζ και η επιστροφή του στην Ευρώπη του δίνει αυτή την δυνατότητα».

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλος Μπέος για το πέναλτι του Ολυμπιακού: "Ντροπή! Καταστρατηγήθηκαν οι κανονισμοί" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags