ΑΕΚ - Γιώργος Μουστακόπουλος: Πρόσωπο της ημέρας έγινε ο νεαρός άσος στη ρεβάνς Κυπέλλου που έδωσε η Ένωση με την Κηφισιά, καθώς το γκολ που πέτυχε με φωτοβολίδα έξω από την περιοχή ήταν αρκετό για να στρέψει τους προβολείς πάνω του.

Το sportdog επικοινώνησε με τον διευθυντή τής ακαδημίας ποδοσφαίρου της Νίκης Προαστείου. Χρήστο Μοσχόπουλο, καθώς από την πατρινή ομάδα ξεκίνησε την καριέρα του ο νεαρός άσος της Ένωσης, πριν φύγει για την Παναχαϊκή και από εκεί για τους Κιτρινόμαυρους.

Τι τον έκανε να ξεχωρίζει από τη μικρή ηλικία, σε ποια θέση ήταν βασικός και πώς τον βλέπει, σήμερα, στην ΑΕΚ του Αλμέιδα; Οι απαντήσεις ακολουθούν.

"Για αυτό ξεχώριζε ο Μουστακόπουλος - Κάλυπτε περισσότερες θέσεις - Για αυτό δεν είχαν ενδιαφερθεί οι μεγάλες ομάδες"

"Ξεκίνησε στην ακαδημία μας από δέκα ετών. Από την πρώτη στιγμή που ήρθε, κανένας δεν μιλούσε για κάποιο ξεχωριστό ταλέντο, που ανάμεσα στους συμπαίκτες του ξεχώριζε. Ήταν πολύ υπάκουος και πειθαρχημένος, δούλευε πάρα πολύ ακόμα και όταν σταματούσαν οι άλλοι. Μεγάλωνε, κι αυτό που τον έκανε να ξεχωρίζει, σταδιακά, ήταν το γεγονός ότι δούλευε και βελτιωνόταν συνέχεια, ήταν ταπεινός, στοχοπροσηλωμένος. Σιγά-σιγά πήρε θέση βασικού στη θυγατρική μας ομάδα, τον Αετό Ρίου, κι εκεί έκανε τα πρώτα βήματα σε αντρικό επίπεδο, σε ηλικία 14 ετών. Αμέσως μετά ήρθε στην πρώτη ομάδα της Νίκης Προαστείου που ήταν στην Α κατηγορία. Έγινε πρωταγωνιστής και αρχηγός, ήταν ιδανικό παράδειγμα και για όλα τα υπόλοιπα παιδιά, συμμετείχε στο 95-100% στις προπονήσεις, έλειπε μόνο για κάτι πολύ σοβαρό", σχολίασε αρχικά, μέσω του sportdog ο Χ. Μοσχόπουλος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Στο μεγαλύτερο διάστημα η θέση που έπαιζε σε εμάς ήταν εκείνη του αμυντικού μέσου, αλλά όταν έπαιζε στην ομάδα είχες την αίσθηση ότι κάλυπτε περισσότερες θέσεις μέσα στο γήπεδο και όχι μόνο μία".

Υπήρχε ενδιαφέρον από τις μεγάλες ομάδες;

"Δεν έχει παίξει ποτέ σε μικτή ομάδα, με αποτέλεσμα ο Γιώργος να μην έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων. Το χαρακτηριστικό του ήταν η συνέπεια στη δουλειά του. Ο,τι πετύχαινε, ήταν γιατί το είχε κατακτήσει και όχι γιατί του το είχε χαρίσει κάποιος".

"Τον τσέκαρε ο Κατσουράνης - Για αυτό ήταν εντυπωσιακό το γκολ του - Ξέρει ο Αλμέιδα τον ρόλο του"

Πώς πήγε στην Παναχαϊκή;

"Ήταν προπονητής ο Οφρυδόπουλος. Μια περίοδο που παρακολουθούσε την ομάδα μας από κοντά ο Κατσουράνης, ακριβώς λόγω της φήμης για τη χρήση μικρών παιδιών που είχε ο σύλλογος, αλλά και τον προπονητή μας που είναι δάσκαλος στο νομό Αχαΐας, τον επέλεξαν. Ζήτησαν να ενταθεί το προπονητικό κομμάτι της Παναχαϊκής, που τότε ήταν στη Γ΄ Εθνική. Τότε έκανε 7 προπονήσεις την εβδομάδα στο 5μερο (συνολικά μαζί με Νίκη και Παναχαϊκή). Όταν ολοκληρώθηκε η χρονιά που πρώτευσε στη Νίκη, έγινε η μεταγραφή του στην Παναχαϊκή. Πήγε στην Παναχαϊκή τη χρονιά που ήταν στη Γ΄ εθνική. Να σημειώσω, εδώ, ότι ο σύλλογος μας δεν είχε κανένα οικονομικό αντάλλαγμα από την μεταγραφή. Η Παναχαϊκή ανέβηκε από τη Γ στη Β κατηγορία, έγινε επαγγελματίας, είχε κλήση από την εθνική Νέων, καθιερώθηκε ως επαγγελματίας στην Παναχαϊκή, πέρασε μια άσχημη χρονιά με τη φυγή του Κατσουράνη από την ομάδα αλλά στη συνέχεια εντάχθηκε στην ΑΕΚ β΄ και ξεκίνησε την πορεία του".  

Ποια είναι τα καλά του στοιχεία;

"Το γκολ στο Κύπελλο, για εμάς που το ξέρουμε καλά, είναι εντυπωσιακό ότι το πέτυχε με τον αριστερό πόδι, γιατί το καλό του είναι το δεξί. Όταν σε αυτό το επίπεδο σουτάρει με αριστερό πόδι, σημαίνει ότι έχει περάσει πολλές ώρες προπόνηση από πάνω του. Το άλλο προσόν του είναι ο χαρακτήρας του, γιατί και από το σπίτι του και από την ομάδα μας είχε βασικές αρχές που είχε στο μυαλό του".

Με ποιους ταιριάζει στην 11άδα της ΑΕΚ;

"Σίγουρα το ξέρει ο προπονητής του καλύτερα, γιατί έχει ποιοτικούς παίκτες στη θέση που παίζει. Ήδη έχει έναν ρόλο στην ΑΕΚ που τον ξέρει καλά ο Αλμέιδα, γιατί βλέπουμε γενικότερα η ομάδα να βγάζει υγεία σε σχέση με τους ρόλους των παικτών. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις εύκολα, είναι όλοι μια ομάδα. Σε κάτι τέτοιο έχει θέση ο Γιώργος, δεν θα μπορούσε να είναι παίκτης που θα είναι πρώτο βιολί αλλά, από την άλλη πλευρά, καμία ομάδα δεν θα μπορούσε χωρίς εκείνον στην 11άδα".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μεταγραφή" Αλμέιδα στην ΑΕΚ - Βρήκε... πολυεργαλείο από την Βοσνία - Μπαίνει άμεσα και στην 11αδα!