Facebook Pixel Ολυμπιακός: Δεν είναι για 11αδα ο Ραμόν, τρικ για… Λάτο - Μεγάλη διαφορά με Μαντσίνι, οι λόγοι που χάθηκε ο Σουάζο
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-18 18:13:00

Δεν είναι για 11αδα ο Ραμόν, τρικ για Λάτο- Μεγάλη διαφορά με Μαντσίνι, οι λόγοι που χάθηκε ο Σουάζο

GOALάρες by Εvaggelistis
Δεν είναι για 11αδα ο Ραμόν, τρικ για Λάτο- Μεγάλη διαφορά με Μαντσίνι, οι λόγοι που χάθηκε ο Σουάζο

Ο κίνδυνος για το FFP και πώς μπορεί να έρθει κι άλλος αριστερός μπακ! Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τον... νέο Λάιτνερ από την Βραζιλία, για τους λόγους που κατέληξε στην Γαλλία με περισσότερα χρήματα ο Χιλιανός, αλλά και πόσα χρήματα... χωρίζουν τους Πειραιώτες από τον άσο του Άρη!

Ολυμπιακός: Ο "Ευαγγελιστής" με αφορμή τις εξελίξεις/συνεχείς ανατροπές στην υπόθεση απόκτησης αριστερού μπακ στον Ολυμπιακό, έχει το follow up για όλους. Από τους Σουάζο/Λάτο/Τόφολο μέχρι τον Ραμόν Ράμος Λιμα.

ΣΟΥΑΖΟ/1: τι λέει η πιάτσα για το "ναυάγιο" της "κλεισμένης μεταγραφής" του (όπως δηλαδή διέρρεε στα μέρη μας) στον Ολυμπιακό; Οι λόγοι είναι δυο: πρώτος, το ότι οι "ερυθρόλευκοι" αρχικά τρέναραν την συμφωνία γιατί ο Μίτσελ είχε το "κόλλημά" του με τον Λάτο, τον οποίο και περίμεναν. Με αποτέλεσμα να χαθεί χρόνος και να μπουν κι άλλοι στο "κόλπο". Δεύτερος και πιο καθοριστικός το οικονομικό. Η πλευρά του διεθνή Χιλιανού αριστερού μπακ ζητούσε ακατέβατα 900.000 ευρώ ετήσιες καθαρές αποδοχές συν τα κλασικά μπόνους. Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν από τις 600.000 ευρώ το χρόνο και στην πορεία με πολλά μπόνους στόχων θα ανέβαινε το ποσό αλλά δεν έφτασαν ποτέ (δεν πλησίαζαν) τα 900 χιλιάρικα, που επέμενε/δεν έπεφτε ο Σουάζο!

ΣΟΥΑΖΟ/2: δεν είναι τυχαίο πώς όσο στην Ελλάδα γραφόντουσαν κομμάτια με τίτλους τύπου "συμφώνησε και έρχεται ο Χιλιανός", οι ατζέντηδες του έδιναν mandate σε διάφορα ευρωπαϊκά Γραφεία και ο παίκτης προτεινόταν - εκτός από την Τουρκία - και σε Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία με σχεδόν τα διπλά λεφτά από αυτά που τους πρόσφεραν (σε net βάση) οι "ερυθρόλευκοι". Στο φινάλε ο Σουάζο υπέγραψε στην Τουλούζ (την πρώην του Κουλούρη) με 1.100.000 ευρώ ετησίως κι ενώ στον Ολυμπιακό ερχόταν με 900.000! Αυτή είναι χοντρικά η αλήθεια της υπόθεσης, στην οικονομική της βάση...

ΣΟΥΑΖΟ/ΜΑΝΤΣΙΝΙ: είναι δυο υποθέσεις με πολλές ομοιότητες, που φαινόντουσαν σχεδόν κλεισμένες για τον Ολυμπιακό, αλλά χάλασαν στην τελική φάση του deal, ουσιαστικά για τους ίδιους λόγους. Επειδή οι "ερυθρόλευκοι" ούτε στον Μαντσίνι (παρά την συμφωνία με τον Άρη), ούτε στον Σουάζο (ελεύθερος απο την Κόλο Κόλο) έδωσαν τα χρήματα που ζητούσαν. Ο Αργεντινός ήθελε μια 800άρα και του πρόσφεραν 500 με 550 ενώ ο Χιλιάνός ζητούσε μια 900άρα και του πρόσφεραν 600. Βέβαια αυτή την σεζόν , με τις τόσες μεταγραφές και τέτοιο μεγάλο ρόστερ που συντηρεί αλλά και τα πανάκριβα συμβόλαια σταρ που έδωσε ο Ολυμπιακός, είναι λογικό στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι να εμφανίζεται πιο ...συγκρατημένος/σφικτός. Θα πρέπει να μαζέψει κάπως την... κατάσταση, για να μην έχει μελλοντικά "θέματα" και με το Financial Fair Play.

ΡΑΜΟΝ/1: σε δυο μήνες θα κλείσει τα 22 του χρόνια και λόγω Φλαμένγκο βασικά εμφανίζει μεγάλη χρηματιστηριακή αξία (2.500.000 ευρώ). Κι ας ήταν στην ιεραρχία της ουσιαστικά ο τρίτος αριστερός μπακ πίσω απο τους Αιρτον Λούκας (αγορά 7.000.000 ευρώ απο την Σπαρτάκ Μόσχας) και τον βετεράνο Φελίπε Λούις (πρώην Τσέλσι κι Ατλέτικο Μαδρίτης). Άλλωστε ο υποψήφιος νέος αριστερός μπακ του Ολυμπιακού λόγω της άφιξης του Άιρτον Λούκας αναγκάστηκε τον περασμένο Απρίλιο να πάει δανεικός στην  Μπραγκαντίνο (είναι η ομάδα της Ρεντ Μπούλς στην Βραζιλία, "ξ αδερφάκι" με Λειψία, Ζάλτσμπουργκ, Νέα Υόρκη). Και εκεί όμως, στην Μπραγκαντίνο δεν ήταν βασικός. Σε 38 αγωνιστικές του πρωταθλήματος έκανε 15 συμμετοχές ( 5 90λεπτα, 7 ματς ξεκινησε, στα 8 μπήκε αλλαγή) ενώ είχε άλλες 4 στο Κόπα Λιμπερταδόρες( 2 ως βασικός).

ΡΑΜΟΝ/2: οι πρώτες πληροφορίες για το deal θέλουν να κοστίζει στους Πρωταθλητές Ελλάδας plus 1.200.000 ευρώ συν 20 με 30  % ποσοστό μεταπώλησης και τον άσο να υπογραφεί ως το 2027. Προέκυψε αιφνιδιαστικά ως αριστερός μπακ του Ολυμπιακού κι ενώ μέσα σε  λίγα 24ωρα... εξαφανίστηκε ως δια μαγείας η σίγουρη 3άδα υποψηφίων, δηλαδή Σουαζό/Λάτο/Τόφολο, για τους οποίους είχαν γραφτεί... παπάδες. Έρχεται όμως, από το ελληνό - βραζιλιάνικο κανάλι που από το καλοκαίρι έχει κάνει αρκετές δουλειές με τους "ερυθρόλευκους". Μάλιστα μέλος του, πριν ακόμη κλείσει ο Ροντινέι, έλεγε σε στέκι στο Κολωνάκι πως θα...φέρει και νεαρό Βραζιλιάνο αριστερό μπακ, από μεγάλη ομάδα της Βραζιλίας. Προφανώς και θα εννοούσε τον Ραμόν, οπότε ο άσος της Φλαμένγκο δεν προέκυψε εσχάτως, υπήρξε προεργασία με την περίπτωση του. Η Φλαμένγκο παρότι είχε συμβόλαιο μέχρι το 2025 μαζί του και είναι σε καλή ηλικία, δεν έβλεπε ιδιαίτερη προοπτική. Άλλωστε και τον Απρίλιο και τώρα προτίμησε αντί για τον Ραμόν να επενδύσει στον Αιρτον Λούκας από την Ρωσία (αρχικά ως δανεικό με οψιόν αγοράς που την ενεργοποίησε).

ΡΑΜΟΝ/3: δεν ξέρω εφόσον αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό, αν θα βγει και πότε. Δεν δείχνει πάντως να είναι μια έτοιμη λύση αριστερού μπακ, όπως για παράδειγμα ο Ροντινέι (με τον οποίο συνυπήρξαν στην "Φλα"). Αυτή την στιγμή περισσότερο ταλαντούχος/εξελίξιμος θεωρείται ο Ραμόν παρά έτοιμος. Βερμπαλιστικά μπορεί να χαρακτηριστεί περίπτωση... Βραζιλιάνου Λάϊτνερ (που καταλήγει ως δανεικός στην Αούστρια).  Το ότι η Μπενφίκα και η Φενέρ κοιτούσαν/ήθελαν τον Ραμόν είναι ασφαλώς κάτι αλλά δεν σημαίνει και πολλά. Κυρίως δεν αποδεικνύει τίποτα αφού ο 22χρονος Βραζιλιάνος λογικά θα χρειαστεί τον χρόνο του στους "ερυθρόλευκους" (δεν έχει ξαναπαίξει στην Ευρώπη, δεν έχει σερί γεμάτες σεζόν στα πόδια του, δεν είναι σίγουρο τι μπορεί να δώσει).

ΡΕΑΜΠΤΣΟΥΚ/ΛΑΤΟ: η εικόνα του Ολυμπιακού, την τρέχουσα σεζόν, φωνάζει πως χρειάζεται έναν κανονικό/έτοιμο αριστερό μπακ και όχι ένα ακόμη "στοίχημα". Εκτός κι αν πρέπει πρώτα να πουληθεί ο Όλεγκ Ρέαμπτσουκ για να έρθει ένας τέτοιος. ´Η έχει ήδη κλείσει από τώρα για το καλοκαίρι τον Λάτο (που μένει ελεύθερος) ο Ολυμπιακός και τέλος Γενάρη θα γίνει προσπάθεια να πιεστεί/ενδώσει η Βαλένθια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε Ροντινέι ούτε Σουάζο ο Ραμόν - Επένδυση Ολυμπιακού - Η τραγική ιστορία και ο νεκρός ποδηλάτης

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags