Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Λιβάι Γκαρσία! Ο μεσοεπιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο που φέτος έχει μεταμορφωθεί σε φορ στην ΑΕΚ, υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα, πραγματοποιεί καταπληκτικό σεζόν με 12 γκολ και 4 ασίστ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, σκάουτερς ευρωπαϊκών ομάδων έκαναν ουρά για να τον παρακολουθήσουν και να σημειώσουν τις εντυπώσεις τους για τον 25χρονο ποδοσφαιριστή. Σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ», στη Νέα Φιλαδέλφεια βρέθηκαν κατάσκοποι από Βόλφσμπουργκ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Βιγιαρεάλ, Μπενφίκα, Μπολόνια, Σπόρτινγκ και Στουτγκάρδη.

Υπενθυμίζεται, ότι η τελευταία ομάδα είχε καταθέσει και πρόταση αγοράς του Λιβάι το καλοκαίρι του 2021, όμως η «Ένωση» απάντησε αρνητικά στο ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Το σίγουρο είναι, ότι ο Λιβάι Γκαρσία έχει ανεβάσει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να έρθει μία πρόταση δελεαστική. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2025 και η αξία του την τρέχουσα περίοδο βρίσκεται στα 5 εκατ.Ευρώ.

Στο συμβόλαιό του δεν υπάρχει ρήτρα, αλλά η προηγούμενη ομάδα του, η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, έχει κρατήσει 40% ποσοστό μεταπώλησης.