Για 30 λεπτά οι Βολιώτες έδειχναν ότι είχαν το «πάνω χέρι» στο ματς. Προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ με τον Τσιρίνος, έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για το 2-0, αλλά μετά το 30΄ έχασαν τη συνοχή τους.

Ο Παναιτωλικός ανέβασε την απόδοσή του, ισοφάρισε με τον Σενγκέλια στο 39΄, ευτύχησε να μείνει «ζωντανός» στην φάση του 62΄ (ο Στεργιάκης απόκρουσε το πέναλτι του Μπαριέντος» και μέσα σε έξι λεπτά μετέτρεψε το 1-1 σε 3-1 με τα γκολ των Ζοάο Πέδρο (68΄πεν.) και Μαλή (73΄). 

Ήταν η 7η ήττα για το συγκρότημα της Μαγνησίας στα τελευταία 9 ματς, με μοναδική του νίκη αυτή επί του Ιωνικού στη Νίκαια, με το πέναλτι του Οζέγκοβιτς στις καθυστερήσεις.

Οι γηπεδούχοι πήραν γρήγορα το προβάδισμα, στο 18΄ με τον Μίκαελ Τσιρίνος να «παίρνει το ριμπάουντ» από την προσωρινή απόκρουση του Στεργιάκη σε σουτ του Ντέλετιτς κι από κοντά να «γράφει» το 1-0.

Γκολ για το οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, ο οποίος δεν μπλόκαρε τη μπάλα στο συρτό σουτ του Ντέλετιτς από πλάγια θέση.

Ακολούθησαν δύο επικίνδυνα σουτ σε διάστημα δύο λεπτών, το πρώτο στο 21΄ με τον Ντέλετιτς (άουτ) και στο 22΄ ήταν η σειρά του Σενγκέλια ν΄ απειλήσει με ισοφάριση. Ο Βόλος έχασε τεράστια ευκαιρία στο 31΄ με τον Ντέλετιτς να στέλνει τη μπάλα άουτ από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου μετά το γκολ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, αλλά μετά το 30΄ ο Παναιτωλικός άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και στο 39΄ έφερε το ματς στα ίσια. Από το γύρισμα του Μόρσεϊ στο ύψος του πέναλτι, ο Σενγκέλια έπιασε το σουτ στην κίνηση κι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Κλέιμαν (1-1).

Το β΄ μέρος ξεκίνησε με τη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να προηγηθούν, όταν ο Στεργιάκης «γκρέμισε» τον Οζέγκοβιτς στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής Τσετσίλας υπέδειξε το πέναλτι στο 58΄.

Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, όμως, διόρθωσε το λάθος που έκανε στο 18΄ κι απόκρουσε το σουτ του Μπαριέντος στο 62΄, κρατώντας την ομάδα του στη διεκδίκηση της νίκης.

Στο 66΄ ήταν η σειρά της ομάδας του Αγρινίου να κερδίσει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντέλετιτς στον Χατζηθεοδωρίδη. Ο Ζοάο Πέδρο ήταν εύστοχος και στο 68΄ έδωσε προβάδισμα στον Παναιτωλικό (2-1).

Οι Αγρινιώτες «χτύπησαν» ξανά σε νέα αντεπίθεση στο 73΄. Μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Σενγκέλια, ο Μαλής πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του Βόλου και με προβολή νίκησε τον Κλέιμαν κάνοντας το 3-1. Το μόνο που κατάφερε ο Βόλος ήταν να μειώσει στο 90΄+6΄ με τον Μεθκίδα, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Οι συνθέσεις:

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα (82΄ Σι), Μπαριέντος, Μεταξάς (13΄ Γκάτζι), Πιρές (74΄ Μεθκίδα), Ντέλετιτς (74΄ Κούτσιας), Τσιρίνος (82΄ Καρτάλης), Οζέγκοβιτς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στεργιάκης, Λιάβας, Μαλής, Λάρσον (46΄ Χατζηθεοδωρίδης), Μάρτενσον, Χουχούμης, Ντίας, Μόρσεϊ (90΄ Τσιγγάρας), Κολοβός (79΄ Ντουάρτε), Σενγκέλια (85΄ Ξενιτίδης), Πέδρο (85΄ Μπουζούκης).