Facebook Pixel Super League: Κιτρινόμαυρο πρωτάθλημα - Η μεγάλη διαφορά ΑΕΚ-ΠΑΟ, πιθανή κατάρρευση - Φτιάχνει κλίμα ο Λουτσέσκου
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-31 10:00:00

Κιτρινόμαυρο πρωτάθλημα - Η μεγάλη διαφορά ΑΕΚ-ΠΑΟ, πιθανή κατάρρευση - Φτιάχνει κλίμα ο Λουτσέσκου

του Γιώργου Θεοδωράκη
Κιτρινόμαυρο πρωτάθλημα - Η μεγάλη διαφορά ΑΕΚ-ΠΑΟ, πιθανή κατάρρευση - Φτιάχνει κλίμα ο Λουτσέσκου

Η κούραση ΠΑΟΚ, η έκπληξη στο Λιμάνι και τα προβλήματα Γιοβάνοβιτς! Μια ακόμη αγωνιστική τελείωσε και το πρωτάθλημα γίνεται όλο και πιο... κίτρινο. Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να καταρρεύσει αγωνιστικά, ενώ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συνεχίζουν απτόητοι.

Η ΑΕΚ έχει κάθε λόγο να χαμογελάει, μιας και από αυτή την αγωνιστική έχει πατήσει για τα καλά κορυφή και είναι στο χέρι της να μείνει εκεί μέχρι τέλους! Ούτως ή άλλως στην έδρα της πετάει φωτιές, έχει το πιο ποιοτικό βάθος και πέρασε έναν Γενάρη χωρίς πολλές απώλειες, ενώ είχε χρειαστεί να έχει σημαντικούς παίκτες για μεγάλο διάστημα στα πιτς!

Μπορεί να έγινε αρκετός ντόρος με το πέναλτι που δεν δίνεται υπέρ του Άρη με το σκορ στο 1-0, ωστόσο πλέον η ΑΕΚ είναι το απόλυτο φαβορί και αυτό δεν είναι κάτι που... κρύβεται! Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ, είναι εδώ και καιρό η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και στην έδρα της δεν χάνει βαθμούς ούτε με αίτηση. Ιδανικά περιμένει και μια καλοδεχούμενη ισοπαλία στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, της ερχόμενης εβδομάδας.

Η βασική της διαφορά με τους πράσινους είναι πως οι παίκτες της... δαγκώνουν για κάθε ματς και πως μπορούν να έχουν ποιοτικές αλλαγές από τον πάγκο. Αυτή είναι και η βασική διαφορά των δύο ομάδων, πέρα από το γεγονός ότι από τη μία ο βασικός φορ (Λιβάι) πάει για MVP και από την άλλη ο Σπόραρ παέι ολοταχώς για την μεγάλη απογοήτευση της χρονιάς.

Ο Σλοβένος φορ ήταν μεγάλη απογοήτευση και κόντρα στον Αστέρα, μιας και μετά τον Κουρμπέλη ήταν ο χειρότερος παίκτες του γηπέδου χάνοντας όλες τις μονομαχίες που έδωσε στην πλειοψηφία του αγώνα. Κάτι που δημιουργεί ερωτηματικά για την μη ενίσχυση του φορ, μιας και δεν θα βγάζει πάντα τα κάστα από τη φωτιά ο Ιωαννίδης, όπως δεν κατάφερε να σκοράρει και στην ευκαιρία του στην Τρίπολη.

Το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό είναι πως δείχνει να είναι σε ελεύθερη πτώση και αρκετοί να φοβούνται πιθανή αγωνιστική κατάρρευση της ομάδας. Από εκεί που είχε διψήφια διαφορά από ανταγωνιστές του, πλέον μοιάζει περισσότερο να τερματίσει 4ος, παρά πρώτος.

Δεν πείθουν οι εναλλακτικές του Γιοβάνοβιτς, δεν έχουν μπει ακόμη στην εξίσωση και οι μεταγραφές και τα επόμενα θα είναι κάτι παραπάνω από κομβικά. Ενδεχόμενη γκέλα μπορεί να σημαίνει και -5 από την κορυφή και αυτός ο Παναθηναϊκός δεν πείθει πως θα μπορέσει να το ανατρέψει αυτό.

Πηγαίνοντας στον Ολυμπιακό είναι πολύ... τυχερός που ο Βατσλίκ χτύπησε και μπόρεσε να φέρει τον Πασχαλάκη, ο οποίος τείνει να γίνει μεταγραφή κλειδί! Ο Έλλνας τερματοφύλακας είναι νο1 λόγος για τους 3 βαθμούς με τον ΟΦΗ, μιας και έπιασε 2 τετ α τετ μετά το 80! Από εκεί και πέρα η κλάση των Μπιέλ και Χάμες είναι ασύγκριτη με των άλλων ομάδων και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν θα καθιερωθεί ξανά ο Ελ Αραμπί που τείνει να βρει την φόρμα του!

Πάντως, η μεγάλη έκπληξη του Ολυμπιακού είναι η κίνηση ματ με τον Ροντινέι, μιας και δεν έκανε ντόρο όταν ήρθε, ωστόσο είναι πραγματικά απολαυστικός και δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο συμμετοχές.

Τέλος και ο ΠΑΟΚ, έστω και πολύ δύσκολα κατάφερε να πάρει μια ακόμη νίκη! Θα τα παίξει όλα για όλα με τον Ολυμπιακό σε μια καυτή Τούμπα και δεν υπάρχει η... μη νίκη ως στόχος για τον Λουτσέσκου που ήδη δημιουργεί κλίμα με τις ασταμάτητες του δηλώσεις για την διαιτησία. Το πιο σημαντικό από το ματς με τον Λεβαδειακό ήταν η εμφάνιση του Ντάντας, μιας και ο Ρουμάνος τεχνικός... οπλίζει ένα ακόμη δυνατό του χαρτί την κατάλληλη στιγμή. Από την άλλη λογικά... καίγεται το πρότζεκτ Κάργας, μιας και δεν έπεισε σήμερα, παρότι είχε συμμετοχή στη δημιουργία του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ! Ούτως ή άλλως μπήκε για να καλύψει το... ρεπό του Ίνγκασον! Γενικότερα ο ΠΑΟΚ έβγαλε κούραση από τα 3 εκπληκτικά ματς με τον Παναθηναίκό, ωστόσο θα έχει 7 ημέρες για να είναι πανέτοιμος με τον Ολυμπιακό!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αντίο πρωτάθλημα, ούτε τέταρτος ο ΠΑΟ - Τέρμα η ανοχή, φταίει ο Γιοβάνοβιτς - Πού πας με Σπόραρ;"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags