Facebook Pixel Sportdog.gr | Πλήρης δικαίωση για Πλατέλλα - Το ποσό που του επιδικάστηκε από τον Ιωνικό
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-01 18:33:00

Πλήρης δικαίωση για Πλατέλλα - Το ποσό που του επιδικάστηκε από τον Ιωνικό

Sportdog Team
Πλήρης δικαίωση για Πλατέλλα - Το ποσό που του επιδικάστηκε από τον Ιωνικό

Δικαίωση για τον Έλληνα άσο στην δικαστική διαμάχη που είχε με τον Ιωνικό.

Σε ένα θέμα που είχε αναδείξει το sportdog.gr είχε προκύψει δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον Βαγγέλη Πλατέλλα και τον Ιωνικό που είχε φτάσει μέχρι και σε σημείο να γίνουν αρκετά σοβαρές καταγγλίες από τον Έλληνα πρώην άσο της ΑΕΚ.

Πάντως, όλα δείχνουν πως... ο αγώνας του ενάντια στον Ιωνικό δικαιώθηκε πλήρως! Μάλιστα, η επιστροπή αναγνώρισε και την καταγγελία που είχε ως αποκλειστικό το sportdog.gr, ως μοχλό πίεσης για να φύγει ο Έλληνας άσος. 

Πλέον η ομάδα της Νίκαιας θα πρέπει να του καταβάλλει σχεδόν 50.000 ευρώ, δικαιώνοντάς τον!

Μεταξύ άλλων στην απόφαση που βγήκε αναφέρεται πως:

Με τη συμπεριφορά της αυτή η Π.Α.Ε. καταρχάς επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να μην υπολογίζει τον ποδοσφαιριστή της, δημιουργώντας σε αυτόν την εύλογη πεποίθηση αν όχι την βεβαιότητα ότι αποτελεί «ξένοσώμα». Η εν λόγω συμπεριφορά της Π.Α.Ε. ενισχύεται και εκ του ότι, όπως προέκυψε. προέβαινε συστηματικά σε καθυστέρηση της εκπλήρωσης των συμβατικών της υποχρεώσεων, χωρίς ωστόσο να επιτρέπει τη στοιχειοθέτηση ενός εκ των προβλεπόμενων στο άρθρο 14 του ΚΙΜΠ λόγων λύσεως του συμβολαίου από υπαιτιότητά της.

Σημείο κλειδί για την απόφαση που πήρε η Επιτροπή ήταν και η καταγγελία που είχε κάνει ο Πλατέλλας στις 29 Σεπτεμβρίου και είχε αποκαλύψει λίγο αργότερα το sportdog.gr!

Aναφέρεται πως:

Αποδείχθηκε επίσης, κατά την κρίση της Επιτροπής και ειδικότερα από το συνδυασμό των καταθέσεων του μάρτυρα της Π.Α.Ε. και της ανωμοτί εξέτασης του προσφεύγοντα, ότι κορύφωση των πιέσεων που υπέστη ο προσφεύγων να λύσει συναινετικά το συμβόλαιό του υπήρξε το επεισόδιο που σημειώθηκε στις 29.09.2022!  

Ειδικότερα, κατά την ημέρα εκείνη και σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία και ειδικότερα από τη συγκριτική αποδεικτική αξιολόγηση της κατάθεσης του μάρτυρα της ΠΑΕ και της ανωμοτί κατάθεσης του προσφεύγοντα,ενώ ο προσφεύγων ποδοσφαιριστής είχε αρχίσει από ώρας 09.00 να γυμνάζεται ατομικά στο γυμναστήριο της ΠΑΕ (γήπεδο Νίκαιας), ειδοποιήθηκε από τον προπονητή της ομάδας Δημήτριο Σπανό ότι τον καλεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ιωάννης Τσιριγώτης στο γραφείο των δημοσιογράφων. Πράγματι, ο προσφεύγων προσήλθε αμέσως στο εν λόγω γραφείο, όπου ο πρόεδρος της ΠΑΕ του ζήτησε επιτακτικά να αποδεχθεί την πρόταση για συναινετική λύση της ένδικης συμβάσεως, λέγοντας χαρακτηριστικά προς αυτόν «.......σήμερα θα τελειώσει το θέμα του συμβολαίου σου είτε με το καλό είτε με το κακό, όπως και να έχει......... θα πάρεις δέκα χιλιάδες και θα υπογράψεις τη λύση του συμβολαίου σου. . . . αυτά είναι». Ενώ λέγονταν αυτά, εισήλθαν στο γραφείο δύο εύσωμοι άνδρες, από τους οποίους μάλιστα ο ένας έφερε επί της κεφαλής κουκούλα που κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, αμφότεροι δε κινήθηκαν προς το μέρος του προσφεύγοντος με ύφος που υποδήλωνε απειλητικές διαθέσεις, χωρίς εν τούτοις να απευθύνουν προς αυτόν (προσφεύγοντα ποδοσφαιριστή) το λόγο. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ζήτησε από παρευρισκόμενο τρίτο πρόσωπο να προσκομίσει το έγγραφο λύσης του συμβολαίου του προσφεύγοντος, προκειμένου αμφότεροι να το υπογράψουν.

Εν όψει όλων αυτών, ο προσφεύγων ζήτησε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ την άδεια να μεταβεί για λίγα λεπτά στα αποδυτήρια του γηπέδου, προκειμένου δήθεν να παραλάβει κάτι από τα προσωπικά του αντικείμενα, έχοντας στην πραγματικότητα την πρόθεση να αποχωρήσει κρυφά από το γήπεδο και να μην υποκύψει στο παραπάνω δίλημμα, που τέθηκε υπό συνθήκες έντονης ψυχολογικής πίεσης, εκφοβισμού και έμμεσης αλλά σαφούς απειλής.

Εξερχόμενος του παραπάνω γραφείου, διαπίστωσε ότι οι εύσωμοι άνδρες ήταν συνολικά τέσσερις και μάλιστα ότι είχε υπ’ αυτών αποκλεισθεί η
έξοδος του γηπέδου. Έτσι, ο προσφεύγων, αφού παρέλαβε από τα αποδυτήρια το κινητό του τηλέφωνο, εξήλθε του γηπέδου όχι από την θύρα
του περιφρακτικού μανδρότοιχου, η οποία όπως σημειώθηκε ανωτέρω είχε αποκλεισθεί, αλλά αφού αναρριχήθηκε σ’ αυτόν από σημείο της κερκίδας
που του επέτρεπε να μη γίνει αντιληπτός και κατέφυγε σε παρακείμενο εγκαταλελειμμένο κτίριο, απ’ όπου, έχοντας καλυφθεί για να μη γίνει
αντιληπτός, τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση της Ελληνικής Αστυνομίας, περιπολικό της οποίας τον παρέλαβε και τον οδήγησε στο Τμήμα Ασφαλείας
Νίκαιας, όπου υπέβαλε μήνυση (με αριθμό πρωτοκόλλου 1053/4/3/29.09.2022) σε βάρος του προέδρου της καθ ́ ης ΠΑΕ, του
προπονητή και κάθε άλλου υπαίτιου για τις παραπάνω τελεσθείσες σε βάρος του αξιόποινες πράξεις.

Το επιβεβαίωσε η Επιτροπή με μάρτυρα κλειδί

Τα όσα έλαβαν χώρα σχετικά με την εν λόγω συνάντηση επιβεβαιώθηκαν και από την ενώπιον της Επιτροπής εξέταση του μάρτυρα της ΠΑΕ, Ευάγγελου Σουφλέρη, κατά δήλωσή του γενικού και τεχνικού διευθυντή.Πράγματι, ο μάρτυρας αυτός ειδικότερα επιβεβαίωσε την ανωτέρω συνάντηση στο κλειστό και μη έχον οπτική επαφή με το λοιπό χώρο γραφείο του, που λειτουργούσε και ως αίθουσα τύπου, και την πρόταση για συναινετική λύση του συμβολαίου με την προσφορά των 10.000€, ότι ο προσφεύγων είχε τεθεί εκτός αγωνιστικών πλάνων και ότι δεν προπονείτο με τον βασικό κορμό αλλά μόνος του.

Από την ανωμοτί εξέταση του προσφεύγοντα προέκυψαν επίσης, όλα τα ανωτέρω και ειδικότερα ότι ουδέποτε του ειπώθηκε για επίσημη ήμη πρόταση άλλης ομάδας, ούτε στον ίδιο απ’ ευθείας εκδηλώθηκε τέτοια πρόταση ενδιαφερόμενης ΠΑΕ,κάτι που επιβεβαίωσε και ο ανωτέρω μάρτυρας της Π.Α.Ε., όπως και το ότι με την έναρξη της προετοιμασίας προπονείτο μόνος του χωρίς ειδικό πρόγραμμα, ιατρική κάλυψη, κ.λπ.

Το ποσό που θα λάβει

Για όλους αυτούς τους λόγους επιδικάστηκαν περίπου 50.000 ευρώ από τον Ιωνικό για να καταβληθούν στον Πλατέλλα, με τον Έλληνα άσο να δικαιώνεται πλήρως:

Υποχρεώνει την καθ’ ης ΠΑΕ με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ 1965 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», να καταβάλει στον ποδοσφαιριστή Ευάγγελο Πλατέλλα το ποσό σαράντα οκτώ χιλιάδων εννιακοσίων έντεκα ευρώ και πενήντα ενός λεπτών (48.911,51 €), εκ των οποίων το ποσό των υπό (Α), (Γ) και (Δ) αναφερόμενων στο σκεπτικό κονδυλίων καθαρό, με το νόμιμο τόκο του συνόλου των αιτηθέντων!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags