Facebook Pixel ΑΕΚ: Συνήθης ύποπτος ο Γκαρσία! Γκολ απ’τον πάγκο - Να κλείσει στόματα στην Τούμπα
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-13 22:16:00

Συνήθης ύποπτος ο Γκαρσία! Γκολ απ’τον πάγκο - Να κλείσει στόματα στην Τούμπα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Συνήθης ύποπτος ο Γκαρσία! Γκολ απ’τον πάγκο - Να κλείσει στόματα στην Τούμπα

Η ΑΕΚ συνέχισε νικηφόρα και κόντρα στον ΠΑΟΚ πρέπει να είναι συγκεντρωμένη και να δώσει απαντήσεις. Όπως κάνει κάθε αγωνιστική. Αποδεικνύει, ότι είναι η καλύτερη ομάδα, και ας αμφισβητούν την ανωτερότητά της.

Η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Λεβαδειακού και έστειλε το καλύτερο μήνυμα στον ΠΑΟΚ ενόψει του παιχνιδιού της Τούμπας, για την 23η αγωνιστική, ότι έρχεται με άγριες διαθέσεις, προκειμένου να πετύχει άλλη μία σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η Ένωση συμπλήρωσε 13 νίκες (9 για το πρωτάθλημα, 4 για το Κύπελλο) στην «Αγιά Σοφιά», ενώ το συγκεκριμένο σκορ ήταν το έβδομο στη νέα της έδρα. Είχαν προηγηθεί τα 3-0 με ΟΦΗ (12η αγωνιστική, Λαμία (14η αγωνιστική), Άρη (20η αγωνιστική) και Κηφισιά, Πανσερραϊκό και Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας.

Παρότι όλα έδειχναν, πως το ματς με τους Βοιωτούς θα ήταν ένα εύκολο απόγευμα, οι «κιτρινόμαυροι» δυσκολεύτηκαν αρκετά για να βρούνε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Έπρεπε να περάσουν 37 λεπτά και μάλιστα χωρίς σημαντικές ευκαιρίες, για να δούμε το 1-0 από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, ο οποίος πετάει φωτιές σε κάθε ματς και ανεβάζει τις μετοχές του.  Εννοείται ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ τρίβουν τα χέρια τους, καθώς σκάουτερ ομάδων παρακολουθούν τον 25χρονο μεσοεπιθετικό και στην ομάδα του «Δικέφαλου» αετού θεωρούν, ότι μπορούν να τον πουλήσουν πάνω από 10 εκατ.Ευρώ.

Διακριθείς ήταν και ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος, Νόρντιν Άμραμπατ, ο οποίος ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι και γενικά ήταν πολύ δραστήριος, αλλά και ο Ρότα που είχε πολλή συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι της Ένωσης. Για το τελικό 3-0 αξίζει ξεχωριστής μνείας καθώς δημιουργήθηκε από τη συνεργασία Μάνταλου, Ελίασον και του σκόρερ Φαν Βέερτ, τριών παικτών που ήρθαν από τον πάγκο και συνέβαλαν στη διαμόρφωση του αποτελέσματος, το οποίο θα μπορούσε να ήταν ευρύτερο, αν ο Τσούμπερ ευστοχούσε από το σημείο του πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Ολλανδός συμπαίκτης του.

Η ΑΕΚ λοιπόν συνέχισε νικηφόρα και περιμένει την απόφαση του αθλητικού δικαστή για το αναβληθέν παιχνίδι του Περιστερίου. Η Ένωση πρέπει να πάει συγκεντρωμένη στην Τούμπα και να δώσει απαντήσεις. Όπως κάνει κάθε αγωνιστική. Αποδεικνύει, ότι είναι η καλύτερη ομάδα, η οποία μπορεί να κλείσει στόματα όσων αμφισβητούν την ανωτερότητά της. Οι ανεξάρτητες φωνές που παραδέχονται πως παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και έχει την σταθερότερη παρουσία φέτος αυξάνονται συνεχώς και θα αυξάνονται περισσότερο όσο βαίνουμε προς το τέλος.

Η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού είναι καλύτερη απ’τον ΠΑΟΚ, ο οποίος «καίγεται» μετά την ισοπαλία στην Τρίπολη. Το γήπεδο θα θυμίζει ηφαίστειο και είναι σίγουρο, ότι θα αναζωπυρωθούν τα… πάθη του 2018. Οι παίκτες του Αλμέιδα έχουν αποδείξει, ότι δεν μασάνε από έδρες. Εξάλλου η ΑΕΚ είναι σε πολύ καλύτερο φεγγάρι, τόσο αγωνιστικό όσο και ψυχολογικό. Η τριάρα με τον Ολυμπιακό αύξησε τα ηθικά αποθέματα, ενώ ο Αλμέιδα θα έχειόλους τους παίκτες (με εξαίρεση τον Μοχαμαντί) στη διάθεσή του.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει πολλές αδυναμίες. Μπορεί να μπλοκάρει εύκολα επιθετικά, ενώ και αμυντικά δεν φημίζεται για στη σταθερότητά του. Ειδικά ο τρόπος που έχασε βαθμούς στην Τρίπολη μέσα σε τέσσερα λεπτά, στις καθυστερήσεις, αποδεικνύει, ότι στερείται και σοβαρότητας. Όπως και να έχει, η ΑΕΚ πρέπει να παίξει όπως παίζει. Δηλαδή να μην τον φοβηθεί, να ελέγξει τον ρυθμό από το πρώτο λεπτό.

 

Πάμε να δούμε τώρα τί σημειώσαμε για κάθε έναν από τους «κιτρινόμαυρους» στο ματς με τον Λεβαδειακό.

Αθανασιάδης: Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες στο παιχνίδι. Στην πρώτη επικίνδυνη στιγμή, στο 2', βγήκε έγκαιρα εκτός περιοχής και «καθάρισε» πριν ο Νίκας γίνει κάτοχος της μπάλας. Η επόμενη φορά που υπήρξε υποψία απειλής ήταν στην έναρξη του δευτέρου μέρους που βγήκε και μάζεψε τη μπάλα σε επικίνδυνη σέντρα-σουτ. Μεγάλη επέμβαση δηλαδή δεν έκανε, αλλά είχε καλή αντίδραση στο σουτ του Νίκα στο δεύτερο μέρος που ήταν η μοναδική καλή στιγμή του Λεβαδειακού.

Ρότα: Είχε κέφια ο Ρότα, βοήθησε επιθετικά την ομάδα του. Στο 15'είχε διπλή προσπάθεια πουκόντραρε. Στο 27' είχε ένα πολύ καλό μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε ξανά κόρνερ, ενώ στο 34' το σουτ του σταμάτησε στα σώματα, ενώ λίγο πιο πριν παραλίγο να φτιάξει τον Πινέδα.

Μουκουντί: Εύκολο απόγευμα για τον Καμερουνέζο στόπερ που είχε ευκαιρία να σκοράρει στο 35' μετά από γέμισμα του Αραούχο εκτός περιοχής. Στη μοναδική φάση που έπρεπε να λειτουργήσει σωστά όμως, στην αντεπίθεση με τον Νίκα, ο παίκτης του Λεβαδειακού τον άδειασε εύκολα και βρήκε χώρο, για να σουτάρει.

Βίντα: Όπως και ο Μουκουντί είχε εύκολο απόγευμα. Στη φάση που προαναφέραμε έχει και αυτός κακή αντίδραση.

Χατζισαφί: Πολύ καλός σε ένα ακόμα παιχνίδι. Ανέβαινε και έκανε γεμίσματα. Αμυντικά δεν είχε θέματα. Πολύ σταθερός παίκτης.

Σιμάνσκι: Είχε συμμετοχή στην πίεση ψηλά, με πολλά ανεβάσμαστα και προσπάθειες να δημιουργήσει και να γεμίσει στην περιοχή. Στο δεύτερο μέρος έκανε λάθος που έβγαλε τον Λεβαδειακό με τον Νίκα στην αντεπίθεση. Έγινε αλλαγή στο 64’ με τον Μάνταλο να περνάει στη θέση του.

Γιόνσον: Καλό παιχνίδι μαζί με τον Πολωνό στο κέντρο. Ήταν οι άνθρωποι που μπλόκαραν τον Λεβαδειακό.

Πινέδα: Ήταν μέσα σε φάσεις στο πρώτο μέρος. Σκόραρε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ήταν οφσάιντ. Στο 51’ είχε μία ωραία κεφαλιά-ψαράκι από σέντρα του Γκαρσία. Ομολογουμένως έχει χαθεί λιγάκι στα τελευταία ματς.

Άμραμπατ: Σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Μαροκινός ήταν ιδιαίτερα μαχητικός, δραστήριος και δημιουργικός. Έκανε κινήσεις από δεξιά και γεμίσματα, ενώ σκόραρε και το 2-0 από πέναλτι, το οποίο στην ουσία καθάρισε την υπόθεση-νίκη για την Ένωση. O 35χρονος έχει 6 γκολ στο πρωτάθλημα και 4 ασίστ.

Αραούχο: Δεν φάνηκε πολύ στο ματς, όπως ο Πινέδα, για τα δεδομένα του.

Γκαρσία: Ο συνήθης ύποπτος ξαναχτύπησε. Ήταν ο άνθρωπος που έκανε την πρώτη φάση στο ματς, στο 13’, όταν πήρε την κεφαλιά από σέντρα του Άμραμπατ, αλλά η προσπάθειά του έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 37’ άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν ευκολότερα για τους γηπεδούχους. Μάλιστα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου κέρδισε εκτός από το πέναλτι, απ’το οποίο προήλθε το 2-0 από τον Άμραμπατ, αλλά και την αποβολή του Τζημόπουλου. Ο μεσοεπιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έχει 12 γκολ στο πρωτάθλημα και ηγείται του πίνακα των σκόρερ της Super League, 4 τέρματα στο Κύπελλο, με 3 και 1 ασίστ αντίστοιχα.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Μάνταλος: Κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν υπέροχος. Το 2-0 από αυτογκόλ του Σαμασέκου προήλθε από δικιά του εκπληκτική ενέργεια. Με τον Λεβαδειακό από τα δικά του πόδια ξεκίνησε η φάση του 3-0.

Ελίασον: Ήταν και αυτός ενδεκαδάτος στο ματς του Κυπέλλου με τους Πειραιώτες και έδειξε πολύ καλά στοιχεία, σαν να μην είχε λείψει ποτέ από την ομάδα, λόγω του τραυματισμού που τον άφησε εκτός για 3-4 μήνες. Είχε πολύ καλή παρουσία, αφού έφτιαξε φάση για τον Τσούμπερ στο 82’ και έδωσε την ασίστ για το 3-0 στον Φαν Βέερτ.

Τσούμπερ: Με τον Ολυμπιακό ήταν εξαιρετικός και ανταποκρίθηκε στις συνθήκες του ντέρμπι, αφού έδωσε ασίστ στο 1-0 για τον Γκαρσόα. Όπως σας έχουμε τονίσει βρίσκεται σε περίοδο φορμαρίσματος, μετά το γκολ που σημείωσε στη Νίκαια, το οποίο έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με ανατροπή. Το να χάνει όμως πέναλτι δεν τον τιμά, ειδικά από τη στιγμή που αποθεώνεται από τον κόσμο. Έχασε την ευκαιρία να εξηλεωθεί με κεφαλιά, στο 82’, ύστερα από σέντρα του Ελίασον.

Γκατσίνοβιτς: Με τον Ολυμπιακό η συμβολή του ήταν αθόρυβη. Στο αποψινό παιχνίδι δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα.

Φαν Βέερτ: Ο Ολλανδός είχε να αγωνιστεί από το παιχνίδι Κυπέλλου, στις Σέρρες, στις 25 Ιανουαρίου, ενώ η τελευταία του παρουσία σε ματς πρωταθλήματος ήταν στην απόδραση της Νίκαιας, τρεις ημέρες πριν τον Πανσερραϊκό. Ο Ολλανδός στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Παζ. Δυστυχώς ο Τσούμπερ δεν το μετουσίωσε σε γκολ. Ο 32χρονος φορ πάντως βρήκε δίχτυα στο 83’. Ο Φαν Βέερτ έχει 5 γκολ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της ΑΕΚ και 1 στο Κύπελλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση-ματ Μελισσανίδη - Ο Ολυμπιακός του...φέρνει εκατομμύρια- Αλλάζει status η ΑΕΚ, γράφει ιστορία

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags