Ένα ακόμα πολύ σοβαρό θέμα έχει προκύψει στο ελληνικό πρωτάθλημα τις τελευταίες ώρες, μετά την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ για οφσάιντ στο δεύτερο γκολ του Αστέρα Τρίπολης.

Πρόκειται για τέρμα που στέρησε από τον Δικέφαλο τους βαθμούς της νίκης, καθώς διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Οι Θεσσαλονικείς μάλιστα στη σκληρή ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι: "Μόνο ως στημένη μπορούμε να κρίνουμε την απόφαση των VAR Αθανάσιου Τζήλου και του AVAR Κωνσταντίνου Καλαμπόκη να μην εξετάσουν τη φάση του δεύτερου γκολ του Αστέρα, όπως και του βοηθού Σινιοράκη να μην υποδείξει εξαρχής το ξεκάθαρο οφσάιντ πριν γίνει η σέντρα-ασίστ της ισοφάρισης του Αστέρα.

Είναι στημένη η απόκρυψη της φάσης, η αποκάλυψη της οποίας εκθέτει τους διαιτητές και τον αρχιδιαιτητή που δεν έχει ήδη διαγράψει όλους τους υπεύθυνους από τους πίνακες.

Απαιτούμε την επίσημη απάντηση της ΚΕΔ για τη συγκεκριμένη φάση, την άμεση διαγραφή των ΤζήλουΚαλαμπόκη και Σινιοράκη από τους πίνακες, όπως και δημόσια εξήγηση απο τη NOVA πως αποκρύφθηκε αυτό το ριπλέι τόσο από την απευθείας μετάδοση, όσο και από την επιλογή των αμφισβητούμενων φάσεων".

"Για αυτό δεν είδαν τη φάση - Φαίνεται από την ενέργεια του τερματοφύλακα"

Το sportdog επικοινώνησε με τον Παναγιώτη Βαρούχα, παλαίμαχο διαιτητή και καθηγητή Διαιτησίας, προκειμένου να μας πει την άποψή του για τη φάση που ανέδειξε η Θεσσαλονικιώτικη ΠΑΕ.

"Οφσάιντ είναι η φάση, καθαρό, την ώρα που κάνει το σουτ είναι οφσάιντ", σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog ο Παναγιώτης Βαρούχας και συμπλήρωσε:

 "Ο Τζήλος, που ήταν διαιτητής… ήταν στη Λάρισα, και ο Κωνσταντίνος Καλαμπόκης, που ήταν AVAR… ήταν στην Αιτωλοακαρνανία και δεν είδαν τη φάση. Την ώρα που κάνει το σουτ ο παίκτης, είναι τρεις ποδοσφαιριστές του Αστέρα σε ελεγχόμενη θέση. Ο πρώτος κάνει μια κίνηση αλλά η απόσταση είναι τέτοια που δεν επηρεάζεται ο τερματοφύλακας. Ο δεύτερος δεν έχει καμία συμμετοχή και ο τρίτος μπορεί να κάνει μια κίνηση προς το γήπεδο, αλλά επανέρχεται. Άρα η φάση τελειώνει εκεί και είναι οφσάιντ"

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη αντίδραση από την ΕΠΟ για τις φωνές του ΠΑΟΚ για τη διαιτησία - "Η ΚΕΔ αναφέρει ότι..."