Facebook Pixel ΑΕΚ - Δημήτρης Μελισσανίδης: Έτσι απαντάει ο Μελισσανίδης για το... πρωτάθλημα χαρτιά - Η πρώτη κίνηση - Υπογράφει ξένος άσος
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-15 23:41:00

Έτσι απαντάει ο Μελισσανίδης για το... πρωτάθλημα στα χαρτιά- Η πρώτη κίνηση - Υπογράφει ξένος άσος

του Γιώργου Θεοδωράκη
Έτσι απαντάει ο Μελισσανίδης για το... πρωτάθλημα στα χαρτιά- Η πρώτη κίνηση - Υπογράφει ξένος άσος

Μετά από σχετική απαίτηση του Αλμέιδα, πέφτουν άμεσα υπογραφές! Η Ένωση θα κυνηγήσει μέχρι τέλους τον φετινό τίτλο, όμως η διοίκηση σε συνεννόηση με τον Αργεντινό προπονητή, ξεκινάει από τώρα να χτίζει το ρόστερ για την επόμενη σεζόν.
 

ΑΕΚ: Σε νέο σχεδιασμό φαίνεται ότι προχωράει η Ένωση ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, καθώς από το ρεπορτάζ που έχει φτάσει στα αυτιά τού sportdog προκύπτει ότι υπάρχουν σκέψεις παραμονής τού Νόρντιν Άμραμπατ στην ομάδα.

Ο 35χρονος άσος, που έχει μεγάλη θητεία στα γήπεδα και, φυσικά, πολύ πετυχημένη, είχε φτάσει με το 1,5 εκτός ομάδας πριν από 1 χρόνο αλλά, τελικά, η έλευση του Αλμέιδα και ο ρόλος που του βρήκε στο ρόστερ ήταν ικανά για να αλλάξουν τα δεδομένα.

Προφανώς η ΑΕΚ θα αποκτήσει παίκτη στη θέση του το προσεχές καλοκαίρι, καθώς δεν υπάρχει θέμα να μην έρθει εξτρέμ/κυνηγός για τη βασική 11άδα, κι εδώ είναι που αρχίζουν τα "αλλά" στην περίπτωσή του. Γιατί το συμβόλαιό του είναι υψηλό για να κάθεται στον πάγκο, πολύ περισσότερο αν αυτό το συμβόλαιο προκύψει από ανανέωση στα 35 του χρόνια.

Ο Μαροκινός άσος γνωρίζει ότι το πιθανότερο σενάριο, αν μείνει στην Ένωση των απαιτήσεων που έχει ο Αλμέιδα, θα είναι ο 12ος παίκτης - Κατά πάσα πιθανότητα δηλαδή ο ρόλος του θα είναι εκείνος της πρώτης αλλαγής, του game changer δηλαδή στα χέρια του προπονητή, που θα γνωρίζει ότι έχει μια πολύ καλή λύση στον πάγκο.

"Μαχητής-εγωιστής ο Άμραμπατ - Θα επέστρεφε στη Σαουδική Αραβία αν... - Ηγέτης στα αποδυτήρια - Εκεί να παίξει μπάλα"

Το sportdog επικοινώνησε με τον Δημήτρη Σιώρη, τον μοναδικό Έλληνα δημοσιογράφο που γνωρίζει τόσο καλά και σε βάθος το ποδόσφαιρο στον αραβικό κόσμο (που έπαιζε μπάλα πριν έρθει στους Κιτρινόμαυρους ο Άμραμπατ) και παρακολουθεί την ΑΕΚ στην Ελλάδα, προκειμένου να μας μιλήσει για την κατάστασή του και την αγωνιστική του παρουσία, αναλογικά με την ηλικία του.

"Είχα αναφερθεί παλαιότερα για τον Άμραμπατ ότι είναι εγωιστής-μαχητής με βάση αυτά που είδα την τριετία που έπαιξε στην Αλ Νασρ. Ενδεικτικό είναι ένα περιστατικό που μετά τη λήξη και την ήττα στο «clasico» από την Αλ Χιλάλ ο ίδιος ξέσπασε φεύγοντας για τα αποδυτήρια χωρίς να μείνει στο κέντρο του γηπέδου με τους συμπαίκτες του. Αυτό είναι ένα δείγμα του χαρακτήρα του γιατί είχε να αποδείξει πράγματα στην ΑΕΚ φέτος. Αν ήθελε κάτι διαφορετικό θα είχε ήδη γυρίσει πίσω στη Σαουδική Αραβία, καθώς η αξία του εκεί είναι εγνωσμένη και θα είχε βρει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Επίσης πριν κάποιος πει την κλασική ατάκα «έλα μωρέ τώρα, ποια Σαουδική Αραβία εκεί δεν ξέρουν να παίζουν», θέλω να του απαντήσω ότι ποιοτικά-οργανωτικά το πρωτάθλημα εκεί είναι πολύ ανώτερο από πολλά ευρωπαϊκά. Και αυτό το έχω πει ξανά από πολύ παλιά, πριν ακόμα γίνει της μόδας και βγουν στην επιφάνεια οι διάφοροι «αραβολόγοι» με ρεπορτάζ που συνήθως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Κλείνοντας εκτιμώ ότι θα μπορεί να προσφέρει ποιοτικό χρόνο συμμετοχής ο Άμραμπατ στην ΑΕΚ και τη νέα σεζόν. Είναι τεχνίτης, έχει την ντρίπλα και μπορεί να αγωνιστεί στα εξτρέμ και πίσω από τον φορ. Στην Αλ Νασρ υπήρχαν παιχνίδια που είχε παίξει και ως επιθετικός και έχει τον ηγετικό χαρακτήρα που χρειάζεται στα αποδυτήρια".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΑΕΚ του Magic Aλμέιδα μπορεί να βγει πρωταθλήτρια κερδίζοντας και το παρασκήνιο, εντός και εκτός

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags